iPon Hírek

Kapható az Antec P280-as számítógépháza

Dátum | 2011. 12. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Antec Performance One sorozata egy új taggal bővült, ami ezúttal nem más, mint a P280-as modell. Az új, közepes torony formátumú számítógépház a gyártótól már megszokott minőséget képviseli, így sem felszereltségben, sem pedig anyagminőségben nem lehet rá panasz. Nézzük is, mire számíthatunk az újdonsággal kapcsolatban.


A ház 526 x 231 x 562 milliméteres mérettel érkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 10,2 kilogramm. A kuckó belsejében a mini-iTX, micro-ATX és normál ATX formátummal rendelkező alaplapok mellett az XL-ATX formátumú példányok is elférnek. Az alaplapi tálcán egy nagyméretű szerelőablakot helyeztek el a gyártó mérnökei annak érdekében, hogy egy-egy processzorcsere vagy processzorhűtő csere alkalmával ne kelljen az alaplapot kiszerelni a házból. Ha már a processzornál tartunk: CPU hűtőből maximum 170 milliméter magas példányokat használhatunk. A videokártyák számára 330 milliméternyi hely áll rendelkezésre, PCI bővítőhelyekből pedig nem kevesebb, mint kilencet kapunk. A gyártó állítása szerint a termék ideálisan használható négy videokártyából álló csúcskonfigurációk építéséhez is.


A tápegység nélkül érkező újdonság három darab 5,25 hüvelykes külső, 6 darab 3,5 hüvelykes belső és két darab 2,5 hüvelykes belső bővítőhelyet kínál. A 3,5 colos egységek számára fenntartott helyekre akár 2,5 colos adattárolókat is beszerelhetünk. A gyártó mérnökei természetesen a kábelmenedzsmentre is gondoltak: az alaplaptálca mögött 30 milliméter széles hely áll a kábelek rendelkezésére, így nem csak esztétikus, de jól is szellőző konfigurációt építhetünk. A termék egyébként összesen hat darab kábel-elvezető kivágást kínál, amelyek közül négy speciális gumilapokat is alkalmaz a kábelek védelme érdekében. Maga a ház zajszigetelő acél és polikarbonát panelekből épül fel, háromrétegű előlapi ajtót alkalmaz és a merevlemezek rögzítéséhez gumírozott furatokat kínál – egyszóval tehát minden adott ahhoz, hogy konfigurációnk a lehető leghalkabban üzemeljen.


A megfelelő szellőzésről három légkeverő gondoskodik: két 120 milliméteres átmérőjű példány a ház tetején, egy pedig a ház hátulján foglal helyet. A ház elején két darab 120 milliméteres légkeverő számára van hely, de a ház belsejében további két darab 120 milliméteres ventilátort is elhelyezhetünk. A légkeverők esetében pozitívum, hogy a tápelosztó – Fan Power Hub – segítségével négy darab háromtűs csatlakozóval ellátott ventilátort is ráaggathatunk egyetlen MOLEX tápcsatlakozóra. A tápegységnél és az előlapi ventilátorok helyénél könnyedén kivehető szűrőket találunk.


A ház tetszetős, letisztult dizájnnal érkezik. Az előlapi portok között két darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s csatlakozót találunk, és rajtuk kívül a szokásos audió portok is jelen vannak a kínálatban.

Az Antec P280 ebben a hónapban kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 120 angol font magasságában fog elhelyezkedni. A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. rastawicc
2011.12.01. 15:25
Na ez olyan szellős mint egy gyufásdoboz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svidi
2011.12.01. 16:19
Nekem is ez tűnt fel rögtön: harmatgyenge szellőzési lehetőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ayr
2011.12.01. 16:51
Na ne röhögtessetek már! 5 db 12 centis ventivel nem lehet átszellőztetni egy házat? Ugyan! Ésszerű elhelyezéssel ennyi se feltétlen szükséges.Nyilván nem extrémen tuningolt konfigról beszélek,ugyanis aki ilyesmivel üti el az idejét nem is feltétlen pakolja be egy házba a cumót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Supra
2011.12.01. 16:56
Szerintem sem lesz gond a szellőzéssel - nagyobb gond, hogy a ventik mind kint vannak a ház legszélén, szóval hiába van elől szivacs, a belül lévő HDD-k meg ventilátorok zaja mind kihallatszik...

Az Antec ennyi pénzért előrukkolhatna már valami olyannal, amiben belül vannak a ventik, és meg van tervezve a légáramlás. Annó az intel csinált már olyan szerverházat, ahol szivacsba voltak ágyazva a ventilátorok - persze annak más volt a célja, de erre is tökéletes lenne. és biztos jobb, mint a negyvenhárom biliárdodik tökugyanolyan ház, új név alatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ch00ler
2011.12.02. 08:15
Nemtom, de nekem a P180/190 megoldások jobbnak tűnnek. Talán azért is, mert már ilyet használok vagy 3 éve és nagyon meg vagyok vele elégedve. Eszméletlen halk, gyakorlatilag belül nem porosodik és nagyon jó a hűtési teljesítménye is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!