iPon Hírek

Kapzsi mobilok

Dátum | 2011. 10. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Rockstar egyik alapítója, Dan Houser úgy vélekedik, hogy túl sok mobiljáték készítő helyezi a hangsúlyt a bevételre, ahelyett, hogy élvezetes játékokat készítene.

Houser egy interjúban elmondta, hogy a Rockstar mindig figyelembe veszi az üzleti szempontokat is, de leginkább arra koncentrál, hogy minőségi játékot adjon ki a kezei közül. "Az a véleményem, hogy általában véve a mobil játékok ágazatában sokan csak a pénzre koncentrálnak, és nem a minőségre. Mi is cég vagyunk, nekünk is gondolnunk kell a haszonszerzésre, és értékeljük is az ehhez szükséges tudást, de mi kitűnő termékekkel szeretünk üzletelni. Kizárólag csak az üzletre koncentrálni számomra lehangoló, unalmas. Szeretném, ha az emberek megértenék, hogy nem csak a pénzért készítünk játékokat."

Az okostelefon szektorról kapcsolatban Houser így nyilatkozott: "Mobil stratégiánk nem különbözik sokban a konzolostól – másképp szólva: nincs ilyenünk. Egyszerűen arra koncentrálunk, hogy játékaink minőségiek legyenek. Sosem készítettünk el valamit csupán azért, mert üzleti lehetőséget láttunk benne, vagy olyan rést találtunk a piacon, amit kitölthettünk."

"Nem hiszem, hogy a mobilok elnyelnék a játékipart, de fontos részei. A kézikonzolok megjelenésével kezdődött őrület már átterjedt a mobilpiacra, de átéltünk már sikereket és kudarcokat is a kézikonzolokkal kapcsolatban."

A Rockstar már régebben is kivette a részét a mobil piacból, leginkább a 2009-es DS-es GTA: Chinatown Wars iOS portjával. A GTA3 port, amelyen most dolgoznak még az idén meg fog jelenni az App Store-ban. A cég most készül a novemberi nagy bejelentésre a Grand Theft Autó 5-el kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svidi
2011.10.27. 17:01
Azért azt ne mondja már nekem miszter nagyokos roksztár, hogy a mobil szegmensbe nem lehetne fasza játékokat írni. A hardver megvan alá, úgy gondolom. Csak időbe és pénzbe kerülne írni valami ütőset. A legújabb csúcsmobilok lassan olyan szinten lesznek, mint az 5 éve vásárolt asztali gépem (egymagos 2,2Gzh, 512kB L2, 512MB DDR2 533Mhz, Radeon X300SE 128MB), amit egy mobilnál 1,5X nagyobb felbontású kijelzőn használtam, ami 2,25X annyi pixelt jelent. Ne mondják már, hogy feleekkorában nem lehetne ütőset varázsolni...

A nyilatkozat másik része szlogennek nagyon szép, talán még igaz is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bkrisztian
2011.10.27. 17:14
Persze, hogy lehetne írni, meg van is rengeteg jó játék marketen, meg az appstore ban, csak majdnem mindegyik fizetős. Alig van pár db olyan játék, ami ingyenesen is hozza az elvárt szintet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Emberfej
2011.10.27. 17:37
Nem azt mondta hogy mobilra nem lehet jó játékot írni, csak azt hogy a fejlesztők nem akarnak mert csak a profit érdekli őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. qwertzzui
2011.10.27. 17:46
Svidi,bkrisztian, szerintem olvassátok el még 1x a cikket Itt arról van szó amint Emberfej írt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Benny
2011.10.27. 18:34
A GTA IV-nél vhogy nem úgy jött le, h a minőségre törekedtek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2011.10.27. 18:45
@Svidi:
Azon kívül, hogy pont ugyanazt mondja mint te, nincs igazad abban, hogy az 5 éves asztali géped közelébe érne a mai okostelefonok teljesítménye. Az a Mhz nem az a megaherz, ezek arm alapú processzorok, szűkebb utasításkészlettel. Talán a legerősebbek tudnak annyit teljesítményben, mint egy Pentium 2-es, de mondom, nem lehet összehasonlítani, mert pl. egyesekben van gyorsítás HD filmek lejátszására, amit nyilván a Pentium 2 nem tud, de puszta teljesítményben nem jobbak nála.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2011.10.27. 19:19
Igaza van megint,a Chinatown Wars az egyik legkomolyabb akciojatek mobilon.En ugy latom,hogy regebbi PC-s ,konzolos jatekok portjai 10 euro kornyeken amik valamire valok.A tobbi meg sajnos nem uti meg az en mercemet(Esetleg az Amateur Surgeon)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseko
2011.10.27. 23:51
bla-bla-bla (ásít) bla-bla-bla... mert a pc vonalon nem ugyanez megy.. COD széria, Crysis2, hagy ne soroljam, ami grafikailag nem sok (vagy szinte semmi) fejlődést nem hozott, játékélményben viszont meredeken zuhant, csak egy újabb bőr lenyúzása. Nem is beszélve a mostani divatról, a DLC-kről. Félkész játékot kiadjuk, aztán majd 'jóárasítva' DLC-ben szépen megveszi a parasztja a másik felét a játéknak..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2011.10.28. 17:43
Egy fillért nem adnék mobilos játékra. Nehogy már a 15 éve elavult platform stílusra költsek súlyos ezreseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!