iPon Hírek

Karácsonyi meglepetés lesz a Windows Phone 7

Dátum | 2010. 02. 16.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az új mobil operációs rendszer esetében a Microsoft alapjaiban újszerű szemlélettel közelíti meg a mobiltelefonok szoftverének kérdését. A tervezés alapja egy új, holisztikus - azaz a teljességre, nem pedig a "részletekben való elveszésre" törekvő - rendszer, amely a telefon egészére hatással van a vizuális megjelenéstől a funkciókon át a hardverek integrációjáig. A Start képernyőn például folyamatosan frissített "izgő-mozgó mozaikok" hívják fel a figyelmet más felhasználók valós idejű tartalmaira, megtörve ezzel a statikus ikonok korát. A mozaikok fickándozása nem öncélú, ha a felhasználó létrehoz egy mozaikot valamely ismerőse számára, akkor azonnal láthatja az illető legfrissebb képeit vagy bejegyzéseit, elég, ha rápillant a Start képernyőre.

Minden Windows Phone 7 Series telefon rendelkezni fog a "Bing" gombbal, amely közvetlen hozzáférést nyújt a keresési funkcióhoz. Ugyanakkor a Bing egy különleges verziója segítségével a felhasználó a kérdés típusától függően a valószínűsíthető szándékának leginkább megfelelő találatokat kapja. Az új platform hat speciális központtal rendelkezik, amelyek lefedik azokat a területeket, amelyek - legalábbis a Microsoft szerint - a legjobban érdeklik az embereket (lásd táblázat).

A cég partnerei már megkezdték az új telefonok elkészítését, a vásárlók számára az első darabok várhatóan az idei karácsonyi szezonban lesznek elérhetők. Az új készülékek és a mögöttes szolgáltatások magyarországi elérhetőségéről egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!