iPon Hírek

Karácsonyra itt a Windows 7? Jó esély van rá

Dátum | 2009. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft soron következő operációsrendszere körül már hetek óta nagy a felhajtás, folyamatosan azt találgatják, hogy vajon mikor jelenik majd meg a szoftver végleges verziója. A béta Windows 7-et már mindenki kipróbálhatta, aki akarta, sőt, az újdonság várható változataival kapcsolatban is napvilágot láttak már információk. A legfrissebb hírek most azt taglalják, hogy a Windows 7 vajon megjelenhet-e az idei év karácsonya előtt.

A CNET News informátorai ismét megerősítették a korábbi értesüléseket, amelyek arról számoltak be, hogy az új Microsoft operációsrendszer megérkezik a karácsonyi ünnepek környékén. A Microsoft egyik illetékese, Bill Veghte január folyamán azt nyilatkozta, hogy könnyen elképzelhető, hogy a szoftver valójában csak 2010-ben kerülhet forgalomba. Veghte ezt azzal magyarázta, hogy a Microsoft nem szeretné elsietni a piacra dobást, de természetesen sietnek a szoftver készítésével, ám a sietség semmiképpen nem mehet majd a minőség rovására. A Windows 7 béta fogadtatását és a rövid tesztelési ciklust elnézve a piac többi szakértője szerint sem elképzelhetetlen a karácsonyi rajt.


Amennyiben a Windows 7 megjelenése már valóban csak hónapokra van, akkor a Microsoftnak ki kell találnia valamit, hogy a Vista eladási mutatók továbbra is elfogadható értéken maradjanak. A CNET News információi szerint a Microsoft szakemberei már az utolsó simításokat végzik az új programon, amelynek keretein belül ingyenesen, vagy rendkívül kedvezményesen lehet majd Windows Vista-ról Windows 7-re váltani. A program a tervek szerint leghamarabb idén júliusban indulhat és 2010 április 30-ig tarthat. Az akció keretein belül a Vista Home Premium, Vista Business vagy Vista Ultimate operációsrendszert vásárlók lesznek jogosultak a szoftverüknek megfelelő Windows 7-re történő kedvezményes váltásra.

Csak úgy, mint az XP downgrade program keretein belül, úgy az új akció alkalmával is lehetőségük lesz az előtelepített Vista operációsrendszerrel értékesített számítógépek tulajdonosainak az ingyenes szoftver upgrade-re.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Svindler
2009.02.13. 14:37
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Dawe0218
2009.02.13. 15:53
Nem is kell sietni annyit nem ér meg h újra kidobjanak egy összedobott de azért mindenki örülne ha kijönne már végre egy úgynevezett "Vista 2".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. thspo
2009.02.13. 15:54
Én a 64 bites bétát használom már egy hónapja és tökéletesen meg vok vele elégedve. Hozza az xp gyorsaságát és elég stabil is. Valószínűleg megmaradok mellette amíg lehetséges és várom a végleges változat megjelenését.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Dwight-M
2009.02.13. 15:57
szerintem már a Vistának is ilyennek kellett volna lennie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csicsoblad...
2009.02.13. 17:17
Szerintem a Vista SP1 is elég stabil már, hibátlan rendszert meg nem fognak piacra dobni, mert akkor ki venné meg a következő verziót?
Innentől már ezen a téren nagyon kicsi előrelépés lesz stabilitás terén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. dozsi
2009.02.13. 17:29
Olyat is hallottam már, h. a seven már nagyjából készen volt a vista kiadásakor, most már csak apróbb hibákat javítgatnak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2009.02.13. 17:42
nekem igazából a vista-val sem volt gondom, egy átlagos felhasználót tökéletesen kielégít. Én szoktam játszani a géppel ezért használtam xp-t sokáig, sokkal gyorsabb volt ezen a téren mint a vista, viszont a 7 beta simán hozza azokat az fps-eket mint az xp sp3, meglepő volt számomra és nagyon kellemeset csalódtam. Ami még jobb az az h szinte minden program és driver (nvidia, creative stb) tökéletesen működik rajta. Kíváncsi leszek ha kinn lesz a kész változat és a drivereklet/programokat is erre fogják írni akkor milyen teljesítménytöbblet lesz a vistahoz képest, sztem nagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kovikovacs
2009.02.13. 17:59
NANA várjunk csak! Ez nem így lesz! A Microsoft létre fog hozni egy teljesen uj terméket nyáron. Ennek neve valószínüleg ez lesz: Vista Ultimate Upgrade Windows Seven. Tehát aki most vesz vagy nyáron vesz normál Vistát az NEM tud áttérni később ingyenesen Win7-re! Csak akkor ha csakis ezt - Vista Ultimate Upgrade Windows Seven - a KÜLÖNÁLLÓ terméket veszi meg nyáron.
A héten beszéltem a Microsoft hivatalos képviselőjével.
Szóval a fennti hír részben nem igaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. danikollar
2009.02.13. 18:00
doszi, én olyat is hallottam, hogy már a win98 kiadásakor kész volt a "seven"!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kovikovacs
2009.02.13. 18:03
Sőt, az el is felejtettem írni hogy ez az uj termék: Vista Ultimate Upgrade Windows Seven, NEM LESZ ELÉRHETŐ magyar nyelven!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2009.02.13. 18:05
dozsi: Nézőpont kérdése... Ha azt vesszük, hogy a Se7en maga a Vista, akkor van benne valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dozsi
2009.02.13. 19:35
Véglis. A 7 egy optimalizáltabb Vista. Nekem sem volt bajom vele. De a 7 azért jobb. A Vista a kb 4 éves p4-es 1gb rammal rendelkező gépemen vígan futott annó. Most xp van rajta, de csak azért mert illegálisan nem fogok rá vistát pakolni. A C2D-s 2gb rammal rendelkező gépen (notebook) a vista sp1 viszont egyértelműen gyorsabb, mint az xp. És még takarékosabb is, ha akkumulátorról üzemel a gép. (Persze nem a gyárilag teleszemetelt dell-es vistát pakoltam fel.)

danikollar - szerintem az én információm reálisabbak :-), főleg, h. nem a semmiből szedtem őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rootkiller
2009.02.14. 09:21
"Olyat is hallottam már, h. a seven már nagyjából készen volt a vista kiadásakor, most már csak apróbb hibákat javítgatnak benne."

Ez eléggé értelmetlen kijelentés volt. Egyrészt azért, mert a Vista kiadása utáni tapasztalatokat építették be a W7-be, másrészt pedig a felhasználók kéréseit, javaslatait stb. figyelembe vették a W7 fejlesztésekor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2009.02.16. 09:03
hello,

engem mindig is érdekelt volna, hogy külön megvásárolható lesz-e a win7?

úgy értem, hogy engem nem érdekel a vista, de érdekel a win7; lehetséges lesz a váltás, úgy hogy ne kelljen megvennem a vistát, plusz még külön csengetnem a win7-ért?

köszi a választ,
üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shimenator
2009.02.16. 10:05
(mtrx220 @ 2009 Feb 16, 09:03) hello,

engem mindig is érdekelt volna, hogy külön megvásárolható lesz-e a win7?

Természetesen külön is megvásárolható lesz, mint az eddigi Windows verziók. Nem kell el?tte Vistát venned.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djspill
2009.02.22. 12:14
A win7-tel kapcsolatban én is kellemeset csalódtam. A vistát én gyűlölöm, eddig xp-t használtam. Próba kedvéért feltettem a win7et, és nagyon bejön. A gyorsaság tényleg az XP-ével vetekszik. Bár a memóriából előszeretettel eszik, de tűrhető. Viszont néhány program, ami vistán simán ment, a win7en nem indul, kompatibilitási módban sem. Gondjaim voltak a nod32vel frissítéskor, a Xara webstyle program nem indul, és a daemon tools sem. Jah, és néhány vistás driver sem. Asus X51L notebookon próbáltam. Még mielőtt jönnének az "offolások", nem vagyok "földhözragadt", tudok ám más programokat használni, csak leírtam, hogy ezek nem működnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!