iPon Hírek

Karcsú és elegáns V5-ös sorozatú Acer monitorok

Dátum | 2012. 06. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az új, karcsú kivitelben, lakkfekete műanyag borítással érkező megjelenítők kifejezetten a helytakarékos, elegáns monitorokat kereső felhasználókat veszik célba. A monitor kávája mellett az állvány is lakkfekete borítást kapott, az átlátszó bekapcsoló gomb pedig kéken világít.

A megjelenítők beépített állványa csak a kijelző döntését teszi lehetővé, magasságának állítását és elforgatását nem. Az állvány egyébként speciális gyorskioldó mechanizmussal rögzül a monitorhoz, amit egy pénzérmével kioldhatunk, így a kijelzőt a megfelelő konzol alkalmazása mellett könnyedén falra, illetve nagyobb testre szabhatóságot kínáló tartókonzolra szerelhetjük, hála a VESA 100 x 100-as furatok jelenlétének.


A V5-ös család tagjai között egy 18,5, egy 20, egy 21,5, egy 23, egy 24 és egy 27 hüvelykes képátlójú modellt találunk, amelyek mind-mind LED-es háttérvilágítást és matt TN+Film típusú LCD panelt alkalmaznak. A TN+Film panel jóvoltából a monitorok 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínálnak, a válaszidő pedig 5 ms-os értéket képvisel. Érdekesség, hogy a 27 hüvelykes modell esetében nem csak TN+Film, hanem VA panellel ellátott változat is rendelkezésre áll, amely 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget, 6 ms-os válaszidőt és TN+Film alapú társainál színhűbb, szebb képi megjelenítést kínál (V275HLA).


A külső tápegységgel érkező monitorok közül a 18,5, 20 és 23 colos példányok 250 cd/m2-es fényerősséggel gazdálkodnak, míg a 21,5, 24 és 27 colos modelleknél 300 cd/m2-es fényerősség áll rendelkezésre. A dinamikus kontrasztarány mindegyik monitornál százmillió az egyhez értéket képvisel, a valós kontrasztarányról azonban nem érkezett információ.


Az új megjelenítők D-Sub és DVI videó bemenettel minden esetben rendelkeznek – a 27 hüvelykes példánynál még HDMI videó bemenetet is találunk a csatlakozók között. Az új monitorok egyéb tulajdonságairól a fenti táblázat ad részletesebb tájékoztatást. A fogyasztásról árulkodó értékek persze helyenként kissé furcsának tűnnek.

A V5-ös család tagjainak érkezésére a harmadik negyedév folyamán számíthatunk. Az egyelőre nem derült ki, hogy mennyibe kerülnek majd a család egyes tagjai.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Thom95
2012.07.02. 15:47
Az árakról mikor tudhatunk meg valamit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!