iPon Hírek

Karcsú "kékégető" az AMEX-től

Dátum | 2008. 10. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Apró, elegáns, könnyű és jól hordozható Blu-ray íróval állt elő a cég, amely Mac-ekkel és PC-kkel egyaránt gond nélkül használható. Mivel azonban gyakorlatilag a MacBook Air Superdrive-jának a képére tervezték, így egy Mac mellett mégis jobban mutat.


A teljes neve egyébként meglehetősen kacifántos: Portable Blu-ray Super Multi Drive. Természetesen ír és olvas mindenféle formátumot, BD-R-t és BD-RE-t, 12cm-s és 8cm-s mini méretben is. Támogatja a kétrétegű korongokat is, biztosítva így az 50GB-os helyet darabonként. Áramot USB-n keresztül kap.

A gyártó gondoskodott továbbá a csendes működésről (a saját fejlesztésű Quiet Drive Technology-juk alkalmazásával), valamint az írási folyamat minél megbízhatóbbá tételéről (egy folyadékkristályos kiegyenlítővel, ami az esetleges koronghibákat kompenzálja).

Hátrányaként felróható azonban a lassúsága, mivel Blu-ray korongokat mindössze 2x tempóval éget, DVD+/-R-eket pedig legfeljebb 8x-ossal. CD-R-eket 24x-esen, CD-RW-ket pedig 16x-osan. Fekete és fehér színváltozatban kapható, $289 ellenében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.17. 16:30
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.10.17. 18:09
Jobb ha nem is számítom ki hogy egy 50 GB-os lemezt hány nap alatt ír meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!