iPon Hírek

Karcsú otthoni színházgép-tervezet az Omaurától

Dátum | 2007. 12. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A nemesen egyszerű TT névre hallgató új otthoni színház-számítógép-koncepcióval állt elő az Omaura, amely állításuk szerint sokkalta praktikusabb lenne, mint a hagyományos kialakítású darabok.


Az új rendszer ugyanazt a filozófiát követné, mint a társául szolgáló HDTV-k: ahelyett, hogy egy terebélyes dobozban húzná meg magát, vagy épp iMac-jelleggel a képernyő hátuljában, a TT egy szinte teljesen függőleges szerkezet, amely a képernyő hosszú, vékony formáját utánozza. A gépet így könnyedén el lehetne helyezni bármilyen hasonló multimédiás rendszerek alatt vagy mögött, netán egy TV-állványon - és annak valódi célját csak az oldalán meghúzódó iMac-jellegű, rekeszes megoldású optikai meghajtó fedné fel.

Ráadásul a szerkezetben bőven maradna hely teljes méretű asztali videókártyáknak és tárhelynek is, így az egyszerre tölthetné be egy HD videó lejátszó és felvevő szerepét is.


A dizájn egyelőre még csak prototípusként létezik és legalábbis nem adtak hírt arról, hogy megindult volna a sorozatgyártása is; az Omaura hagyományos otthoni színház-rendszerei várhatóan 2008-ban kerülnek a boltokba, így több, mint valószínű, hogy a TT majd csak valamivel utánuk jelenik meg. A TF teljes platformként és lecsupaszított változatban is kapható lesz, valamint valószínűleg választható jelleggel lesz hozzá Windows Vista Media Center-kompatibilis IR távirányítókészlet is, így hasonló opciók valószínűsíthetőek az esetleges majdani TT-k esetében is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!