iPon Hírek

Karrier: spammerből szobrászművész

Dátum | 2010. 09. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bár egyes spammerek már-már szinte művészi szinten űzik a meseszövést, valóban értékelhető műalkotásokat eleddig nem igazán produkáltak. Egyikük azonban, amikor egyik leendő áldozata a saját fegyverét fordította ellene, meglepő tehetségről tett tanúbizonyságot.


A spammer nevét nem hozták nyilvánosságra; remélt áldozata, aki egy ügyes fordulattal kihozta belőle a művészt, a Mike Berry névre hallgat. Berry egy napon kapott egy szokványosnak mondható spamet, több millió dollár ígéretével Afrikából - mire ahelyett, hogy egyszerűen törölte volna, emelte a tétet, és visszavágott.

Megírta a spammernek, hogy ő a maga részéről egy művészeti galériát képvisel, és új, kreatív, fiatal művészek pályamunkáit várja, melyek közül a legjobbaknak az alkotóit ösztöndíjjal fogja jutalmazni. Némileg meglepő módon, a (mint kiderült, valóban afrikai) spammer bekapta a horgot, és ténylegesen küldött Berrynek több kisebb, állatokat ábrázoló szobrocskát.

Amikor Berry sajnálattal közölte vele, hogy ezek meglehetősen átlagosak, és semmi kiemelkedő nincs bennük, a spammer elküldte neki a büszkeségét: egy kézzel faragott Commodore 64-est. Sajnos azonban ez sem kerülhetett be Berry "galériájába", és elúszott a soha nem létezett ösztöndíj is.

Ami bizonyos szempontból kár, mert ha ezek valóban az illető saját alkotásai, úgy megfelelő képzéssel még akár sikeres új életet is kezdhetne a művészetek világában ahelyett, hogy levélszeméttel zaklatná az embereket világszerte. De legalább addig is szüneteltette a tevékenységét, amíg a műalkotásokkal foglalatoskodott.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. PainKiller
2010.10.01. 01:16
Jó sztori!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. micu13
2010.10.01. 06:26
Hülye kis tizenéves otthon ülő spammer k*csögök.De utálom az összes ilyet, ez az életük, hogy levelet küldözgetnek, az ember meg csak törölgeti őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kobor42
2010.10.01. 14:57
Hát... micu fiam... Hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Történetesen egy afrikai spammerről beszélünk, ahol 100 emberre jut egy munka, egy dollár, és egy kiló kenyér.

Képzeld el visszafelé. Végzed a munkád. Szar meló, de a segged a földhöz verheted örömödben, hogy egyáltalán van. Általában naív emberekkel dolgozol, és az egyik közli veled, hogy Ő egy gazdag amerikai, és tudna neked adni munkát Amerikában, ha kifizetsz 100 dollár postaköltséget, és odaadod neki a legféltettebb kincseidet.

És te elküldöd. És kiderül, hogy átvertek.

Na most ezek után te egy tizenéves spammer k*csög vagy. Nyilvánvalóan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2010.10.01. 15:49
A legtöbb SPAM-et programok írják, úgyhogy ez érdekes sztori.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vzoltan007
2010.10.02. 13:15
Ez inkább egy 419-es "nigériai" scamnek tűnik, bár persze azok a levelek és spamként érkeznek. Én mindenesetre nem sajnálom az afrikai arcot...

http://hu.spam.wikia.com/wiki/419-Scam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!