iPon Hírek

Kecses noteszgépek készülnek az ASUS műhelyében

Dátum | 2011. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS háza tájáról meglehetősen érdekes információk érkeztek, amelyekből megtudhatunk néhány részletet a vállalat elkövetkező hónapok folyamán forgalomba kerülő notebook és netbook különlegességéről. Nézzük is az információmorzsákat.

Jönnek az UX sorozat új tagjaiAz ASUS az idei év harmadik negyedévében, a jelenlegi információk szerint egészen pontosan szeptemberben dobja piacra új, továbbfejlesztett UX sorozatú noteszgépeit. Az ultravékony notebookok alumínium ötvözetből készült házzal rendelkeznek, vastagságuk pedig 3 és 17 mm között helyezkedik el. Az UX sorozatú újdonságok súlya 1,1 Kg körül lesz és második generációs, normál feszültség mellett üzemelő Core sorozatú központi egységgel kerülnek a boltok polcaira.Az újdonságok nagyméretű, üvegborítással is ellátott érintőpadot tartalmaznak, rendkívül erős, strapabíró zsanérokkal érkeznek és kínálnak instant-on funkciót is annak érdekében, hogy a gépet minél hamarabb munkára foghassuk (az instant-on az ASUS mini-linuxát takarja).


A notebook család pontos specifikációi egyelőre még nem ismertek, de az már tudható, hogy az UX sorozat tagjai SSD meghajtóval és USB 3.0-s porttal felszerelve próbálnak majd hódítani a piacon.

Új taggal bővül az Eee PC család is

Az ASUS illetékesei megosztottak néhány információt a nyár folyamán megjelenő szupervékony Eee PC-vel kapcsolatban is, amely az Eee PC X101-es típusjelzést viseli majd. A 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott újdonság 17,6 mm-es vastagsággal és 950 grammos súllyal lesz elérhető. A kijelző természetesen most is 1024 x 600 pixeles natív felbontást kínál, ahogy ezt ebben a kategóriában már megszokhattuk.


A chiclet billentyűzetet alkalmazó netbook Intel Atom processzort használ, operációs rendszerként pedig előtelepítet Windows 7, vagy akár MeeGo is helyet kaphat rajta. A 199 dolláros alapáron forgalomba kerülő Eee PC X101 pirosban, fehérben és arany színben lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. fekszi
2011.06.01. 10:48
Újabb air koppintás(ok) Az erős proci szép és jó, de ezeknek a gépeknek az ultra hordozhatóság és hosszú üzemidő a fő irányáguk, amit ezzel szerintem kicsit felrúg. Nem tudom az üzemidőt, de sejtésem van, hogy nem fog versenyezni az air-el. Márpedig, ha magunkkal kell cipelni a töltőt, akkor máris dobhatjuk a kis helyigényt. (pl ezt egy kis tokban magaddal viheted mint egy füzetet vagy ilyesmit, de ha már töltőt is viszed ahhoz táska kell.) A másik gond, hogy nem biztos, hogy pont van konnektor a közelben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. loller_coa...
2011.06.01. 16:54
fekszi - 2011-06-01 10:48:28
Az Air meg Sony koppintás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jzsgbr
2011.06.01. 18:00
@loller_coaster: bocs, de már hogy volna az MB Air, SONY koppintás? Lehet, hogy rosszl tudom, de akkor lécci világosíts fel, hogy konkrétan a sony melyik notebook modelljére hajaz az apple gépe? nem vagyok nagy apple fan...

ez a gép egyértelműen mb_air, már ami a formavilágát illeti és majd kiderül, hogy minőségben is hozza-e legalább azt a színvonalat. sztem nem szégyen lemásolni azt ami jó, a probléma sok esetben a rossz minőségű megvalósítással van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noss
2011.06.01. 22:57
...és látá az ANUS, hogy a Mac' Air-t viszik mint a cukrot!
(és örülök, h végre észbe kaptak, hogy más is tud az almáékon kívül
vékony, de anyagból készült masinát építeni..)

fú akkor most ezeken lesz usb3 és sd-kártya olvasó is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sleepingdr...
2011.06.02. 12:15
Vajon ezzel is lehet majd kenyeret is vágni?

Amúgy pofás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2011.06.02. 13:31
Nemrég jelent meg a hír, hogy az Apple perbe fogta a Samsungot a Galaxy xy koppintások miatt, holnap jön a hír, hogy az ASUS -nak is fizetnie kell ...

Amúgy etikátlannak tartom ezt a notebookot, az Air -el szemben atomhülye maradt szegény, nem tudom mennyit bírhatja az akkuja de szerintem ha az átlag embernek választania kéne hogy mit vegyen és nem egy értelmi fogyatékos az illető, akkor három külömböző szituáció állhat fenn:

- ha nincs még notebookja, akkor notebookot fog venni és nem egy képnézegető netbookot
- ha van notebookja és az ultrahordozhatóságra hajt, akkor iPad vagy valamilyen windózos táblaPC...
-ha a középarányban akar maradni, bár el kell vetnie az ultrahordozhatóságot, de cserében kap némi teljesítményt is akkor értelemszerűen MacBook Air!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanjero
2011.06.02. 19:02
Hm.
Azért szerintem ezt ne hasonlítsuk a MacBook Air-hez.
Itt azt kell nézni, hogy az Eee PC X101 36eFt.
Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noss
2011.06.02. 20:59
mutogatják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noss
2011.06.02. 21:05
jajj má...
http://www.youtube.com/watch?v=-aLwBxaNDiA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!