iPon Hírek

Kedvező áron jön az Antec új zajszigetelt PC háza

Dátum | 2015. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült az Antec legfrissebb zajszigetelt számítógépháza, amely ugyan a költséghatékony megoldások táborát próbálja gyarapítani, mégis teljes értékű, kompromisszumoktól mentes számítógépházként jellemezhetjük, ugyanis remek felszereltséggel érkezik. A kívül-belül feketében pompázó VSP-5000-es modell formavilága meglehetősen egyszerű: határozott vonalakat alkalmaz, így a dizájn meglehetősen szögletes – egyedül a domborított oldallap visz egy kis különlegességet az amúgy egyhangú kivitelbe.
A VSP-5000 oldallapi paneljei nagysűrűségű polikarbonát lapokból készültek, amelyek segítenek a komponensek által keltett zaj benntartásában. A siker érdekében rezgéselnyelő felfüggesztések gondoskodnak a merevlemezek motorja által keltett rezgések terjedésének megakadályozásáról, maga a számítógépház pedig nagyméretű gumilábakon áll, amelyek szintén csökkentik a rezgéseket. A tetőlapon elhelyezett ventilátorok előtti rács szintén hozzájárul valamelyest a zaj mérsékléséhez.
A zajcsillapítás persze nem megy a szellőzés rovására, ugyanis az újdonság gyárilag három darab 120 milliméteres ventilátorral érkezik: a ház tetején kettő, a ház hátulján pedig egy lapul. Az előlap mögött további két darab ventilátor is elhelyezhető, amelyek az oldalt kialakított szellőzőkön keresztül jutnak friss levegőhöz. A hatékony szellőzést a fejlett kábelmenedzsment is segíti, így ugyanis a kábelek esztétikus és igényes elrendezésével a levegő szabadabban áramolhat a ház elejétől a hátulja és teteje felé.
A tervezők természetesen a por távoltartására is gondoltak, így a stratégiailag fontos pontokon kivehető, mosható porszűrőket helyeztek el. A ventilátorok fordulatszámának szabályzásáról három darab kétállású fordulatszám-szabályzó kapcsolóval gondoskodhatunk, így megtalálható a halk működés és a jó szellőzés közötti egészséges egyensúly.
Az alaplaptálcán Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú deszka fér el, és természetesen a szokásos szerelőablak sem hiányzik a kínálatból. Az 5,25 hüvelykes meghajtókat két darab külső bővítőhely fogadja, míg a 3,5 hüvelykes adattárolók számára négy darab fiókos rendszerű bővítőhelyet készítettek. A sort egy dedikált 2,5 hüvelykes bővítőhely zárja, ami a HDD keret tetején lapul. A hét darab PCI bővítőhellyel ellátott VSP-5000 belsejében maximum 380 milliméter hosszú videokártyák férnek el, a processzorhűtő pedig maximum 158 milliméter magas lehet. A tápegység a ház hátulján, alul kapott helyet – bővítőhelye alatt természetesen szellőző is van.
Az előlapi portokat ezúttal a tetőlapon alakították ki, ahova a szokásos audió csatlakozók mellé két darab USB 3.0-s port is került. A 6 kilogrammos újdonság 205 milliméter széles, 485 milliméter hosszú és 476 milliméter magas, ára pedig 44,5 angol font.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. sks7891
2015.03.24. 15:50
ez ezért elég gyenge zajszigetelés...

Inkább már egy CM 650 pure, ott legalább van az oldallapokon szivacs is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MR_47
2015.03.24. 16:04
teljes értékű, kompromisszumoktól mentes számítógépházként jellemezhetjük, némi túlzással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thestock
2015.03.24. 20:48
Óóóóó Istenkém! A végén még hallani lehet hogy megy a számítógép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Supra
2015.03.25. 12:19
éééééééés ismét egy csupa luk ház, ahol is a hangszigetelés léte vagy nem léte kb közömbös...

Ez annyira a nyugatiaknak épült, hogy kár beszélni is róla. Aki csendet akar, vesze egy filléres házat, elmegy a barkácsboltba, vesz öntapadó szivacsot, egy kicsit ollózik, és kész a ház, ami kb 10x akkora csillapítással rendelkezik, mint ez.
Aki barkácsolni akar, az vesz bonobitot, és lekeni az egész házat pár rétegben, és a végén tesz rá 1-2cm-es szivacsot, és kész. Még mindig olcsóbb, mint ez a ház, de összehasonlíthatatlanul jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kekegsm Supra
2015.03.25. 13:45
Van ilyen házad? Láttad már élőben? Honnan tudod, hogy az általad leírt barkács jobb?

Azonkívül veszélyes hülyeségeket ne írj. A végén valaki vesz egy tábla sima szivacsot, aztán nem tudja, hogy miért is égett le a lakás. Ha szerencséje van, akkor csak a bonobit olvad bele a videókártyájába nyáron...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kekegsm sks78...
2015.03.25. 14:09
jó ház a Silencio650, csak nagyon meleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sks7891 kekeg...
2015.03.25. 16:24
Én a Silencio650 pure változattal szemezek nagyon. A meleg szerintem konfigfüggő, egy fx8350-et meg egy 280x-et lehet nem tennék bele.

Ahogy számolgattam egy i5+gtx960+SSD+green HDD konfigot simán elvinne normális hőmérséklettel akár nyáron is.

Hűtésem lenne rá egy Alpenföhn Peter és egy Macho120 Rev.A, megdobva még egy corsair RM táppal és kész a halk gép.

Személyes tapasztalatot szívesen meghallgatnék. :R
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.25. 16:41
Tudtommal a szivacs (és az is speciális szivacs) amúgy is hangtörésre van, hogy ne visszhangozzon a szoba. Direkt hangszigetelésre inkább más anyagokat használnak. De egy akusztikus javítson ki, ha tévedek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. heviztksz eriol
2015.03.26. 09:08
Vannak erre kitalált szivacsok. Viszont Supra leírása alapján egy hozzá nem értő esetleg vesz az Obi-ban valami hétköznapi szivacsot, ami esetleg beleolvad a gépébe, és tüzet okoz. (láttam már ilyet, ott szerencsére nem terjedt tovább, de a gépnek kampec. Az oldalfalról leolvadt nyáron a szivacs, belefolyt az alul elhelyezett tápba, ahol már a kigyulladáshoz is volt elég hő.)

Ennél a háznál az a lényeg, hogy a ház nem veszi át a rezgéseket annyira, a polikarbonát elnyeli, tompítja, így nem fog a ház egy nagy hangerősítő tölcsérként működni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!