iPon Hírek

Kék OLED hosszabb élettartammal

Dátum | 2009. 03. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Napjainkban rengetegszer hallhatjuk, hogy a megjelenítők piacán a következő rendkívül ígéretes technológia az OLED lesz. Az OLED kijelzők jelenleg csak kis mennyiségben képviseltetik magukat a piacon, ám a hónapok múlásával a helyzet változhat. Mielőtt az OLED technológia helyet kaphatna a kereskedelem fő áramába szánt kijelzőkben és monitorokban, néhány kisebb-nagyobb technológiai hiányosságot orvosolniuk kell a fejlesztőknek.


Az OLED (organic light-emitting diode, azaz organikus fénykibocsátó dióda) technológiával készülő kijelzők elterjedésének útjában többek között igen magas áruk szerepel, de ennél van fontosabb, technológiai jellegű akadály, ez pedig nem más, mint az élettartam. A korábbi OLED megoldások esetében rendkívül nagy gondot okozott, hogy a kék OLED-ek alacsonyabb élettartammal bírtak, mint piros és zöld társaik. A Pacifi Northwest National Laboratory egyik tudósa, Asanga Padmaperuma bejelentette, hogy egy új anyag felhasználásával sikerült a kék OLEDEk élettartamát és energiafelhasználási hatékonyságát a korábbinál mintegy 25%-kal kitolni.

A tudósok által előállított új kék OLED-ek mérföldkőnek számíthatnak, ugyanis segítségükkel egy igen jelentős problémát sikerült megoldani. A kutatócsoport a munkájukkal kapcsolatos részleteket az American Chemical Society (Amerika Vegyészeti Társaság) legutóbbi összejövetelén már megosztották kollégáikkal. Most már  a gyártókon a sor: az új anyag és eljárás felhasználásával hamarosan megkezdődhet a hosszabb élettartammal rendelkező OLED panelek gyártása.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.23. 20:47
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hpeter105
2009.03.23. 21:04
Jó lenne végre már csak emberi áron, de ez az SSD kre is igaz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24
2009.03.23. 21:18
bezony jo lenne ha mind a 2 emberi aron lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.03.23. 23:34
hát sajnos az új dolgok nem a magyarok pénztárcájára van szabva, de majd biztos lemegy az ára... HA EGYÉLTALÁN KÉSZ LESZ VALAMIKOR
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven...
2009.03.24. 05:44
A 25%-os élettartam-növelés vajmi kevés, de még mindig jobb, mint ha a többi szín élettartamát csökkentették volna a kékéhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!