iPon Hírek

Kellemes megjelenésű táblagép 100 dollár alatt

Dátum | 2012. 02. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A 100 dollár alatti készülékek piaca lassan már telítettnek nevezhető, ugyanis a gyártástechnológiák fejlődésével már olyan szintre értek az olcsó termékek, hogy már minőséget képesek ilyen áron produkálni. Bár a most bemutatásra kerülő versenyzőnk erőben egy kicsit visszafogottabb, a megjelenésében és az anyaghasználatban annál jobb.


Az Idolian által tervezett IdolPadről van szó, ami éppen csak, hogy befért az álomhatár alá a 99 dolláros árcédulájával. A készülék kijelzője nem ismeretlen, ebben a kategóriában szinte mindenki a 7 hüvelykes képátlót, és a 800 x 480 pixeles (WVGA) felbontást preferálja egyelőre. Sajnos ez esetben egy rezisztív érzékeléssel van dolgunk, de ennek ellenére nem kell letenni a több ujjas vezérlésről. Persze mindössze két pontot képes követni a készülék, de ez az általános dolgokra javarészt elegendő. Az eszköz alapját egy Cortex-A9 mag jelenti, mellette van még 512 MB rendszermemóriánk és 4 GB háttértárunk, amit egyszerűen, microSD behelyezésével bővíthetünk. A lapka pontos kiléte nem ismert, így sajnos a grafikus magról semmit nem tudunk. Az IdolPad csatlakozók sokaságát vonultatja fel, microUSB portból kettő is akad, és HDMI is helyet kapott rajta, amelyen természetesen 1080p felbontásra képest. A világhálóra csak a 802.11b/g támogatást nyújtó WLAN segítésével tud csatlakozni, de ez megszokott ilyen eszközök esetében.
 


A táblagépen jelenleg egy Android 2.3 rendszer fut, amire a Honeycomb kezelőfelületét húzták, de egyes források szerint, a mérnökök már dolgoznak az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) frissítésen. A 196,8 x 123,8 x 14,2 milliméteres és 362 grammos eszközbe egy 3500 mAh-es akkumulátort zsúfoltak be, ami 4 - 6 órás működést tesz lehetővé.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!