iPon Hírek

Kellemetlen probléma az Intel új SSD-ivel

Dátum | 2009. 07. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel új, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott SSD meghajtóit hatalmas várakozás övezte, ám a termékek a múlt hét folyamán végre debütáltak. Az X25-M család friss tagjai az előző generációs megoldásoknál több, mint 50%-kal olcsóbbak, emellett írási- és olvasási sebességeikre sem lehet panasz.


A 80 GB-os és 160 GB-os adattároló kapacitással rendelkező újdonságok pontos specifikációiról korábbi hírünkben találhatnak információkat az érdeklődők. A friss értesülések szerint az újdonságok kisebb problémával küszködnek a BIOS jelszavak esetében: a hiba G2-es firmware-rel ellátott meghajtókat érinti (02G2), amelyeknek a szállítása most is zajlik. A bug eredményeképpen amennyiben beállítunk egy új BIOS jelszót, vagy módosítjuk, illetve töröljük a régit, az SSD-k működésképtelenné válnak.

Az Intel jelenleg arra kér minden felhasználókat, hogy ne adjanak meg BIOS jelszót, ha nincs, illetve a meglévőt ne töröljék és ne is módosítsák mindaddig, míg a meghajtókhoz el nem készül az új firmware, amelyen most is lázasan dolgoznak az Intel mérnökei. A firmware hamarosan elérhetővé válik, a probléma pontos okáról remélhetőleg szintén rövidesen hallhatunk részleteket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. polarx
2009.07.27. 13:37
VISSZA A HIRHEZ

Ez elég nagy szégyen ha azt nézzük hogy mennyi kell érte fizetni és ha ezt valaki nem olvassa el és kuka az ssd-je akkor kidobott egy raklap pénzt a kukába..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predator_h...
2009.07.27. 14:14
Ez bizony tényleg az, főleg hogy olyan méreg drágák az SSD-k, de javítani fogják majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. predator_h...
2009.07.27. 18:37
Ha megvenném az SSD-t biztos nem az lenne az első dolgom hogy BIOS jelszót tegyek rá. Ez sose jutna eszembe, mert hamár kifizetem akkor csak adattárolásra használnám vagy rendszerlemez lenne belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!