iPon Hírek

Kemény kritika az Oracle-től a HP-nek

Dátum | 2010. 08. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Lawrence Ellison, az Oracle vezérigazgatója szerint nagyon súlyos hibát követett el a HP vezetősége, amikor az ellene felhozott vádak miatt lemondatta a vállalatvezető Mark Hurdöt, mivel ezzel a lépéssel csak ártottak mindenkinek.

Meglátása szerint ugyanis Hurd eltávolításával az egész vállalat rosszul jár, az alkalmazottaktól a részvényesekig, mivel Hurd igen tehetséges és jó vezető, a vádak pedig mindeddig bizonyítatlanok maradtak. Rámutatott, hogy ilyen ostobaságot utoljára az Apple igazgatótanácsa követett el, amikor sok évvel ezelőtt eltávolították Steve Jobs-ot a vállalat éléről - ami ezután el is indult a lejtőn.

Emlékeztetett arra is, hogy már a vádak nyilvánosságra hozatalának kérdése is élesen megosztotta az igazgatótanácsot; csak egy emberen múlott az Ellison szerint rendkívül rossz végső döntés - mely már csak azért is értelmetlen, mivel Hurd végül megegyezett a vádlóval (a biztonság kedvéért némi pénz is gazdát cserélt), így a tanács abszolút túlreagálta az egész ügyet (főleg, hogy még Hurdnek is több tízmillió dollárt kellett fizetniük).

Hogy Ellison aggályai mennyire megalapozottak vagy mennyire nem, és hogy végül mi lesz a HP sorsa, az még értelemszerűen a jövő zenéje. Hurd eltávolítása valóban túlzásnak mondható, bár az ilyesféle ballépésekre társadalmi szinten is hagyományosan érzékeny USA-ban igazából nem meglepő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. felziusz
2010.08.11. 17:05
Szerintem Hurd igen komoly Oracle megrendeléseket szeretett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!