iPon Hírek

Keménykötésű laptop a Getac-tól

Dátum | 2009. 03. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egyes más, hasonlóan megerősített laptopokkal ellentétben ennek még a képernyője is ütésálló, azon túl, hogy természetesen teljes egészében is jó alaposan "felvértezték és kibélelték" rendesen, ahogy azt kell.


Értelemszerűen a Getac V100-as konvertálható táblát olyan szabadtéri dolgozóknak tervezték, akik kellően erőteljes fényű képernyőt igényelnek. Nos, ezzel nincs is gond, a gép megfelel az MIL-STD 810F és a IP54 rugged szabványoknak is - csak épp nem kizárt, hogy egy kicsit túl is lőttek a célon. Még a minimális beállítható fényerő is jóval magasabb ugyanis, mint más laptopokon a maximális; az érintőpanellel együtt pedig ez a fényesség erősen "kilúgozza" a színeket.

Előnye persze a dolognak ugyanakkor, hogy garantáltan remekül láthatja az ember a képernyőt minden elképzelhető körülmények közepette, még akár a sivatag kellős közepén, déli tizenkét órakor úgy is, ha közvetlenül a képre süt a nap. Végeredményben tehát egyértelműen kijelenthető róla, hogy tökéletesen megfelel arra a célra, amire tervezték: kültéri felhasználásra bármilyen körülmények között.

Nem panaszkodhat egyébként hardver-téren sem, lévén rendelkezik mindazzal, amire a feladatai ellátáshoz szüksége lehet: 1,2GHz Intel ULV processzor, max. 2GB RAM és egy 120GB-os, eltávolítható merevlemez. A sokat emlegetett képernyő fényesség-értéke pedig 1200 nit (összehasonlításképp: egy szokványos laptopé ha eléri a 250-et, arra már azt mondjuk, hogy valóban fényes). Házon belül veszélyes is ránézni teljes fényerőn.

Az akku üzemideje tűrhető - minimális fényerőn úgy 4 óra, maximálisról nincs adat -, viszont a gép egészének az ára már elég magas. Persze aki úgy véli, hogy pontosan erre van szüksége, az bizonyára talál majd rá $3.550-t.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.03.13. 17:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.03.13. 18:06
katonáknak meg felel. vagy hegymászó gelógusoknak akik fát másznak és mindig le ejtik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Doky06
2009.03.13. 18:25
Jaaaaaaaaaaaaaaaaj!

RAMBO laptop! Döncse el kinek ér meg Kb:820.000 Ft-ot !!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!