iPon Hírek

Keménykötésű védőtokokkal állt elő a Logitech

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Logitech amellett, hogy rengeteg számítógépekhez használatos perifériát és egyéb kiegészítőt gyárt, már az okostelefonokra és a táblagépekre is nagy hangsúlyt fektet; ilyen téren is többször alkotott már maradandót a vállalat. Ezúttal mobilokra szabott védőtokok mutatkoztak be, amik igazán sokoldalúra sikeredtek.
Az új termékek meglehetősen furcsa névvel kerültek bevetésre, ami azonnal elárulja, hogy mivel is van dolga a felhasználónak. A Logitech protection [+] power védelmet és extra tápforrást biztosít majd annak a gépnek, amit belebugyolálnak. Az kiegészítő két kivitelben lesz kezdetben kapható, támogatja a Samsung Galaxy S5-öt, valamint az Apple iPhone 5s-t és az iPhone 5-öt is – mivel ez a páros teljesen ugyanolyan térfogattal és vonalvezetéssel büszkélkedhet. A Logitech tehát semmit sem szeretne a véletlenre bízni, éppen ezért az iOS, illetve az Android lehető legnagyobb felhasználói bázisait vette célba.
A protection [+] power mindkét telefon esetében jobbára ugyanazt fogja nyújtani. Az egyetlen lényegesebb eltérés a két megoldás között, a "power", tehát az energiaellátás terén fedezhető fel. Az iPhone esetében az extraként beépített akkumulátor 1800 mAh-s kapacitással bír, míg a Galaxy S5-öt már egy 2300-as teleppel toldja meg a tok. Papíron tehát az SGS5 nagyobb löketet kap, de az eredeti üzemidőkre melyiknél lesz nagyobb a hatása a toknak? Az iPhone-ok eredetileg csak egy 1500 mAh körüli akkunak adnak otthont, míg az S5 hátlapja mögött egy 2800 mAh-s telep lakozik, ráadásul ez utóbbi egyébként is nagyobb fogyasztással bír, vagyis az iPhone-oknál lesz jelentősebb az előrelépés. A tok kiemelkedően komoly végelemmel látja el a rá bízott mobilokat. A vaskos gumírozásokkal ellátott burkolattal részben még a katonai MIL-STD 810 G szabványban foglaltaknak is megfelel majd az Galaxy S5 és az iPhone 5/5s. A közlemény szerint ezzel jól bírják majd az okostelefonok a rázkódást, és az ütődéseket, továbbá garantáltan védettek 1,22 méteres magasságból az esések ellen – minden körülmények között. Ehhez jön még az IP67 védelem is a Galaxy S5 esetében, a Samsung telefonja tehát a legkeményebb környezetben is helytállhat a protective [+] power tokkal.
Az újdonság hátulján meglehetősen nagy felületen fém a burkolat, ami szintén nem csak funkciómentes díszítőelem. Ezt azért alakította ki így a Logitech, hogy a termék egy erős mágneses tartóval használható legyen az autóban, vagy akár egy munkagépben is. A "dokkolót" az adott jármű szellőztetőjére lehet majd felszerelni. (Ez az eszköz nem része a csomagnak.) A védőburkolat jelentősen rontani fog az egyébként igazán kecses mobilok fizikai jellemzőin. A Galaxy S5 ezzel együtt 153,6 x 76,2 x 20 milliméteres térfogatú, és 270 grammot nyom, míg az iPhone-ok 138,3 x 63,6 x 17,14 mm-re híznak vele és 212 g-ra nő a súlyuk. A tok kétféle színkombinációval lesz megvásárolható: fehér-kék és fekete-szürke képezi a kínálatot. A töltöttségi szintet egyszerűen lehet majd ellenőrizni a kiegészítő hátoldalán, ahol gombnyomásra négy LED szolgál visszajelzéssel. Az akkumulátorpakk töltése egy szabványos Micro-USB kábellel végezhető el. Arra nem derült fény, hogy az "áttöltés" megoldott-e, ez azt jelenti, hogy a töltőre dugást követően a hálózatról először a telefon töltődik fel, és csak utána következik a tartalékok pótlása.
A visszajelző LED-ek fehér fénnyel jelzik a pillanatnyi kapacitást.
A Logitech az ajánlott fogyasztói ár tekintetében nem tesz különbséget a Galaxy S5 és az iPhone 5/5s protection [+] power védőtokja között, mindkettő kereken 100 dolláros áron kerül a boltok polcaira. Ez egészen kedvező összegnek számít mindent figyelembe véve. Mivel a Logitech hazánkban is teljes mellszélességgel képviselteti magát, így előreláthatólag ez a szerkezet is kapható lesz Magyarországon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. rieper
2014.10.08. 22:18
Van értelme 5mm-es csodaszép telefonokat gyártani, hogy utána mindenki jól betokozza, mert ha koppan az drága mulatság. Bezzeg régen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. reklamszem...
2014.10.08. 23:56
Ha iphone 6-hoz is lenne vinnék mint a cukrot

Mellesleg nekem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2014.10.09. 07:54
Valoban minosegi cuccnak tunik.Bar az ara meg is koveteli.Remelem majd a note 4-hez is fognak gyartani,mert azt szeretnek most venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ncc1701
2014.10.09. 09:41
Nekem tetszik. Sajnálatos, h a telefongyártók nem gondolnak azokra, akiknek strapabíró, mégis modern telefon kellene, nagy akkuval. És igen, nekem nem lenne gond az sem, ha 2cm vastag lenne, ha bírna mondjuk 4-5 nap nyomkodást, és nem 1-et.

Mielött belémköttök, ha vki elmegy 3-4 napra túrázni, az élből kikapcsolhatja a telefonját, vagy visz magával egy 10Ah-s pótakkut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.10.09. 12:08
vagy egy napelemes toltot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2014.10.10. 13:01
Vagy 4-5 darab pot aksit.Mert valjuk be ez meg egy toltesre sem eleg.Ez mindennapos hasznalatra van.Nem turazasra.Ezzel kibirja egy napig a galaxy s5.marmint hasznalat mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!