iPon Hírek

Kémfotó: Sapphire HD3870 X2 vízhűtéssel

Dátum | 2008. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sapphire a közeljövőben egy új különlegesség piacra dobását tervezi: a vállalat az AMD legújabb zászlóshajójának, azaz a Radeon HD3870 X2-nek a vízhűtéssel felvértezett változatát készíti el. Az extrém hűtés segítségével remélhetőleg extrém órajel értékeket is elérhetnek majd a lelkes overclockerek, ha a kártya debütál a piacon.


A gyártó a tervek szerint a Kínai Hold Újév, vagyis február 11-e  után kezdi meg a gyárilag vízhűtéssel felszerelt termékek forgalmazását. A Sapphire Radeon HD 3870 X2-es különlegessége "Atomic WaterCooled" fantázianévvel lesz ellátva, amely tulajdonképpen a kártya nem mindennapi teljesítményéről is árulkodhat. Az újdonság pontos technikai paramétereiről egyelőre még nem szivárogtak ki részletek, de a hűtést látva, egészen biztosan komoly teljesítménnyel rendelkező kártyát üdvözölhetünk majd a Sapphire termékének személyében.


Mint ahogy a kártya pontos technikai specifikációival kapcsolatban, úgy a termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban sem állnak rendelkezésre információk, de az extrém kártyáért valószínűleg igen borsos árat kell majd fizetniük a fanatikusoknak. Március folyamán a CrossfireX driver, azaz a Catalyst 8.3 megjelenésével remélhetőleg olvashatunk majd pár cikket a Sapphire atomerőművének teljesítményéről, addig is gyönyörködjünk az extrém kártyáról készült képekben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!