iPon Hírek

Kémfotók a Corsair új memóriahűtéséről

Dátum | 2008. 11. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Titokban új memóriahűtési rendszeren dolgozik a Corsair, amiről most két fénykép szivárgott ki.

Amióta felfedezte az ember, hogy nem csak a gyártó által előírt sebességen tud működni egy félvezető, azóta nincs megállás a tuningolás területén. A gyártók különféle módszerekkel próbálják javítani termékeik tuningpotenciálját, gondoljunk csak az Corsair, Geil, OCZ hűtőbordás memóriáira, vagy az egyre nagyobb teljesítményű videókártyák hűtési megoldásaira.


Hogy fenntartsa a lépést a fejlődéssel a Corsair, új memóriahűtés kifejlesztésébe kezdett. A két kiszivárgott fotó alapján egyértelműen látszik, hogy a vállalat a jövő memóriáinak a hűtését egy hatalmas vízhűtéses blokkra alapozza. Azonban ha jobban megnézzük a képeket, akkor látható rajta két vezeték. Ezek egy Peltier hűtőhöz kapcsolják a blokkot, így jóval a szobahőmérséklet alá lehet hűteni a modulokat.


Ilyen alacsony hőmérsékleten pedig már jóval nagyobb feszültség- és frekvenciaemeléseket lehet elérni, mint ha a hagyományos aktív vagy passzív hűtést használnánk a memóriákon. Az új hűtési rendszer nevéről és megjelenéséről még nincs információ, azonban várhatóan a csúcskategóriájú Dominator termékvonal moduljai mellé fogja szállítani a Corsair.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások