iPon Hírek

Kémfotón az Intel kétmagos Atomja

Dátum | 2008. 09. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Atom processzorai már elég régóta jelen vannak a piacon, az újdonságokat számos gyártó használja olcsó noteszgépek építéséhez. A processzorok jelenleg a jó öreg Intel 945G lapkakészletében foglalnak helyet, ám kissé öregecske, illetve elavult chipszet ellenére rendkívül jól fogynak a mobil Atom konfigurációk.

A gyártó terveiről már korábban is szivárogtak ki információk: az Intel kétmagos Atom processzor készítésén is dolgozik, amelyet már nem az olcsó noteszgépekben, hanem az olcsó asztali konfigurációkban fognak felhasználni. Az Atom 330-as típusjelzéssel ellátott kétmagos processzorról már megjelent egy kémfotó is. A lenti képen látható egység valószínűleg egy D945GCLF alaplapra integrálva pózol.


Az Intel új Atom processzora összesen két maggal és négy szállal gazdálkodik, az egység 1 MB másodszintű gyorsítótárral bír, ami magonként 512 KB-ot jelent. A termék 533 MHz-es FSB-vel üzemel, a processzor órajele pedig 1,6 GHz. Az egység ideális lesz az olcsó PC-k építéséhez, amelyekben legkorábban az idei év negyedik negyedévében tűnhet fel, legalábbis a gyártó jelenlegi tervei szerint. Hogy az egység pontosan milyen teljesítményre képes, illetve mihez fog kezdeni az AMD Atom-rivális processzoraival, az a remélhetőleg hamarosan kiszivárgó tesztekből ki fog derülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.09.08. 21:10
vissza a hírhez

Az Atomot ott szúrták/szúrják el hogy bele van integrálva az alaplapba.Sokkal nagyobb népszerűségne örvendene ha kijönne normális tokozásban.pl. 479,775
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!