iPon Hírek

Kép + gesztusok, érintések = jelszó

Dátum | 2011. 12. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows 8 újításairól folyamatosan érkeznek friss hírek. Most arról hullott le a lepel, hogy az új operációs rendszer milyen újfajta jelszó megadási és jelszó kezelési metódussal áll majd a felhasználók rendelkezésére: bemutatkozik az új, képre/fotóra alapozó megoldás, amely gesztus/érintés alapú bejelentkezést tesz lehetővé.

A "kép jelszó" névre keresztelt megoldás lényege, hogy ki kell választanunk egy képet vagy egy fotót, amelyen különböző, érintés alapú gesztusokat kell elvégeznünk, így egyedi, hatékony jelszót hozhatunk létre, amellyel például beléphetünk az operációs rendszerbe. Ha az újítás elsőre, leírva nem lenne teljesen egyértelmű, tekintsük meg az alábbi videót, amely bemutatja a technológia lényegét.
 


A szakemberek szerint egy három gesztusból álló jelszó ugyanolyan biztonságot nyújt, mint egy 5 vagy 6 karakterből álló, speciális karaktereket is tartalmazó jelszó. Bár a fejlesztés összességében ötletesnek és hatékonynak tűnik, ám mégsem lehet majd kiváltani vele az összes szöveg alapú jelszót. Amennyiben a bejelentkezésnél elrontjuk a gesztusokat, akkor 5 próbálkozást követően már csak a régi, karakter alapú jelszavunkkal tudunk belépni. Távoli bejelentkezések alkalmával sem használhatjuk majd az új, kép és érintés alapú jelszót, csak a karakter alapút.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. RKG
2011.12.20. 13:09
ezt csak én érzem oltári nagy baromságnak!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gab78
2011.12.20. 13:12
Ezzel csak egy probléma van, a nyoma ott marad a kijelzőn! A bőrünk zsíros, és minél többször használjuk, annál inkább ott lesz a nyoma, persze lehet váltogatni is a képeket, de amilyen gyakran az emberek a jelszavaikat is váltogatják, olyan gyakran fogják a képeket is! Messze nem olyan biztonságos, mint amilyennek gondolják! Inkább egy jó 10-12 karakteres jelszó, amiben van kis és nagy betű, szám, és egyéb írásjel, azzal lehet próbálkozni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6... RKG
2011.12.20. 13:13
Szerintem nem baromság. Nagyon jó lesz azoknak akik manapság a születési dátumukat, meg ilyeneket használnak jelszónak. Könnyen tudnak majd könnyen megegyezhető, ám mégis nehezen kitalálható jelszavakat létrehozni, amik megfelelnek bizonyos minimális előírásoknak.
Ráadásul egy ilyen képen a kombinációk száma szinte(!) végtelen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sniperjoce...
2011.12.20. 13:20
akkor már új vagy tenyér nyom leolvasó Szerintem meg hozzá egy jelszó meg egy hang azonosítás meg 2 db kulcs a biztonság kedvéért a megadás sorrendjét is változtathatnánk. És így tovább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. patrik2991
2011.12.20. 13:24
Én a hardveres megoldásra szavazok, ha valami olyan bazi fontos, bilincseld magadhoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6...
2011.12.20. 13:27
gab78 - ennyi erővel ott marad a nyoma a billentyűknek is, hiszen itt érintőképernyőkről van szó, valamint, ha használod, akkor az egész tele lesz taperolva, szóval annyira mégsem megy könnyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szerzetes
2011.12.20. 13:48
Lehet ezt még fokozni azzal, hogy mondjuk több kép közül kell kiválasztani a megfelelő képet. Mondjuk figyelni kell rá, nehogy túl kompromittáló képeket mutogasson a gép a hekkernek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2011.12.20. 15:42
"egy három gesztusból álló jelszó ugyanolyan biztonságot nyújt, mint egy 5 vagy 6 karakterből álló, speciális karaktereket is tartalmazó jelszó"

azaz GYENGE szintu biztonsagot nyujt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2011.12.20. 15:44
"Mondjuk figyelni kell rá, nehogy túl kompromittáló képeket mutogasson a gép a hekkernek ..."

meg hogy a kep lattan ne legyen tul nyilvanvalo, osztonszeru, hogy mit simogat meg az ember
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2011.12.20. 15:53
e talalmany talalo elnevezese: ELOJATEK

ugyanis ha eltalalod a megfelelo gesztus-sorozatot, akkor beenged
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. JackFeryll
2011.12.20. 16:05
Ilyet még nem láttam. Mindenesetre az 5-6 karakteres jelszó az nem valami bika. Másrészt ott van az is, hogy nem valami pontos. Ha nem szabályos kört rajzolok akkor is beenged, ha 1 mm-el eltérek valahol akkor is beenged. Ha a szakaszomnak picit más a meredeksége akkor is beenged. Ha pedig pontos lenne akkor meg soha többet nem tudom reprodukálni a mozdulatokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!