iPon Hírek

Képek a Samsung-féle Bada OS-ről

Dátum | 2009. 12. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Számos érdekes kép és pár általános elgondolás látott napvilágot a Samsung új mobil-oprendszeréről, a Bada-ról, világhódító ambíciókkal egyetemben. A tervek jól hangzanak, a megvalósítást pedig majd meglátjuk.


Amit egyelőre tudni lehet a platformról, az nagyjából a következő: támogat gyakorlatilag mindenféle 'extra' eszközt a gyorsulásmérőtől a távolságmérőn át a fénymérőig. A Samsung saját TouchWiz felületét használja, maximálisan támogat mindenféle Flashes megoldást és webes alkalmazást. Utóbbinak természetesen szerves részét képezik az elmaradhatatlan közösségi hálók, a GPS-alapú, valamint a pénzügyi szolgáltatások is.


Láthatólag tisztában vannak azzal is, hogy egy okostelefon-oprendszer sikerének egyik legfőbb kulcsát az ahhoz elérhető alkalmazások jelentik, így e téren maximálisan be is biztosították magukat: egyrészt olyan nagy neveket gyűjtöttek maguk köré, mint a Capcom, az EA Mobile és a Gameloft Konami - másrészt pedig meghirdettek egy 2,7 millió dollár összdíjazású fejlesztői versenyt is. A platform 2010 első felében esedékes első nagy bemutatkozásának idejére tehát kétségkívül szép választék áll majd rendelkezésre.


Az ezt egybefogó alkalmazásbolt első körben 50 országban, másodikban (ez a jövő év végére várható) pedig már "világszerte" elérhető lesz. Vásárolni akár a telefon egyenlegéből is lehet majd belőle, regisztráció nélkül, vagy utólagos fizetéssel, számlás alapon. Elképzelésekben tehát nincs hiány - most már csak a megvalósítás van hátra.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2009.12.21. 18:05
Sok sikert kívánok a Samsungnak, de miután a kínálatába beengedte a Windows-t, az Android-ot és a Symbiant, előbb még házon belül kell megvívnia a harcait.

A Nokia sokkal jobb helyzetből indul, mert egyszerűen csak a saját Symbian rendszerét kell szépen lassan kiszorítania.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dh1
2009.12.28. 16:38
Ez kb. a mobil OSX koppintasa ... mi ebben az uj?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!