iPon Hírek

Képek a Windows 9-ből, ami talán nem is Windows 9 lesz

Dátum | 2014. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft következő generációs operációs rendszerével kapcsolatban már régóta potyognak az információmorzsák, így elég sok apróság kiderült már a várható újításokkal kapcsolatban. Például a régóta hiányolt Start menü az új változatban ismét feltűnhet, egy modernebb változatban. Emellett virtuális asztal szolgáltatás érkezésére is számíthatunk, és lesz néhány olyan újítás is, amelyek még könnyebbé, még kényelmesebbé teszik az új operációs rendszer használatát asztali számítógépeken. A korábbi információk alapján már az is tudható, hogy a következő Windows első publikus próbaverziója nemsokára, a hónap végén meg is jelenhet, így mindenki kipróbálhatja majd, milyen az új operációs rendszer. A Computerbase.de munkatársai viszont már most is betekintést engednek az új Windowsba: számos fotót készítettek az újításokkal, illetve a felhasználói kezelőfelülettel kapcsolatban.

Néhány fotó a kiszivárgott képek közül
A fotók alapján látható, hogy az asztali változat felhasználói kezelőfelülete egy kicsit átalakult: az ablakok dizájnján módosítottak, így a címsor vastagabb lett, a keretek vékonyabbak, az ablak köré vetülő árnyék pedig határozottabb, erősebb. A Windows Explorer ikonjai között is van némi változás. Ezek mellett a friss Start menüt is megcsodálhatjuk teljes pompájában. Ha a fotó nem lenne elég, itt egy videó is róla:
Ide kapcsolódik az a pletyka is, hogy a következő generációs Windows nem a Windows 9 elnevezést kapja, hanem simán csak Windows névre kereszteli a Microsoft, ami illik a korábban felvázolt egységesítési tervbe. Érdemes megfigyelni, hogy a most kiszivárogtatott fotókon sem látszik sehol Windows 9-es elnevezés, csak a "Windows Technical Preview" felirat szerepel az asztalon. Hogy tényleg sima Windows nevet kap-e minden új Windows változat, platformtól függetlenül? Ez rövidesen kiderül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

78. j.panzer
2014.09.12. 13:09
Na, akkor mondom!
Én, mint MS fan, és Win8 hater: Ennek így még annyi értelme sincs, mint a startscreen-nek. Annak legalább tableten van létjogosultsága (már kérdés, hogy ronda, lehangoló, primitív, instabil, és még sok-sok negatív jelző).
De alapvetően a csempés koncepció a startscreen nem volt hülyeség, csak nem kellett volna asztali gépeken erőltetni.
Mondjuk egész addig nem zavar, hogy van ilyen lehetőség a startmenüben, amíg dönthetek úgy is, hogy egy darab csempét nem rakok be oda.

Aminek viszont lenne értelme, névleg, hogy a csempéket le lehessen pin-elni az asztalra, mintha csak a régi minialkalmazások lennének, arról nem szól a fáma. Már pedig szerintem sokkal-sokkal több értelme lenne egy időjárás, vagy sport, vagy tőzsde vagy RSS csempének, a képernyő egy fix pontján (ahol gyakorlatilag bármikor látod a live infókat, változásokat), mint a startmenüben.
Nekem nagyon úgy fest, hogy az MS megint baaaaromira nem használja a fejét.

És még egy dolog: Aero? Mert ez a pasztell színes színkavalkád még mindig mocsok ronda, és nincs benne semmi, de semmi elegancia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. thedevelop...
2014.09.12. 13:10
Érdekes lenne ennyi év után pusztán "Windows"-nak nevezni a Windows-t.

- "Milyen Windows-od van?"
- "Windows"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. j.panzer thede...
2014.09.12. 13:14
LOL, ja, tök igazad van. +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Bloodx
2014.09.12. 13:35
Szerintem is teljesen nevetseges lenne onmagaban Windowsnak hivni.
Vajon erdemes lesz Windows 7-rol Windowsra upgradelni?
Talaljanak ki vmi nevet neki. Ha nem tudnak, akkor meg legyen 9, abbol legalabb Mariska neni is tudja, h az biztos jobb, mint a 7 vagy a 8.
Komolyan, van olyan ismerosom, aki csak a szamok novekvo sorrendje alapjan mondta, h neki meg csak 7-es van, de nekem mar biztosan 8, es h majd o is meg akarja venni. >.< Na oket egy 9-es megnevezessel zsebre lehet rakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Resike
2014.09.12. 13:36
Ez az egész minimalista ui meg a csempe rendszer úgy néz ki mintha egy 10 éves kisgyerek csinálta volna az egészet paint-ben. Az biztos, hogy az MS megint a saját embereivel dolgoztat, mert az egész Aero UI-t Linuxos srácok dobták nekik össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Zephyrus
2014.09.12. 13:38
j.panzer: inkabb te gondolkodj, megis mi ertelme lenne MINDENT a talcara kicsinyiteni, ha a start menut barhol megnyihatod? ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. AusWolf j.pan...
2014.09.12. 13:40
Egyetértek. Ez így a képek alapján a Windows 8 megspékelve egy startmenüvel. Nagyon fontos ezért új verziót kiadni, biztos! Kíváncsi leszek, mennyire lesz kelendő. Én személy szerint maradok a Windows 7 mellett, ameddig csak lehet - nem azért, mert régimódi vagyok, hanem mert ezek az újabb verziók annyira borzasztóak mind dizájnban, mind kezelhetőségben, hogy arra nincs szó.

thedeveloper:
Szerintem ez csak egy marketing sallang, hogy jobban fogyjon. Mindenkinek elege van már az ilyen-olyan altípusokból, számokból, amik totál megjegyezhetetlenek. Ezért most az új divat mindennek csak egy egyszerű címet/nevet adni (pl. a 2011-es Star Trek, aminek semmi köze nincs a hasonló című sorozathoz, vagy a Tomb Raider című játék), és ezzel rebootolni az egész koncepciót. Az már más kérdés, hogy engem a dolgok elnevezése mennyire hidegen hagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. crowly
2014.09.12. 13:43
Rondábbat nem sikerült össze hozni???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Resike AusWo...
2014.09.12. 13:45
Pedig pont, hogy kéne hogy külön neve vagy verziószáma legyen. Hogyan fogod a 10 évvel később megjelentő Windows-t megkülönböztetni a mostanitól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. kadarivi
2014.09.12. 13:45
Azonosítjuk kiadási verziószámmal:
Windows 7-ről válthatsz Windows NT 6.4-re.
Garantált mindenkit összekeverne :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Buszos
2014.09.12. 13:46
Korábban ezt win 8.2 néven emlegették.. tapizós startmenü..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Resike Zephy...
2014.09.12. 13:46
Mi értelme megnyitni a start menüt, hogyha Total Commanderből is bármikor megnyithatod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. j.panzer Zephy...
2014.09.12. 13:50
Nem a tálcáról beszélek, vazz... Az asztalról.
És nem arra gondoltam, hogy az ÖSSZES app legyen kirakva az asztalra. Nem. Az appok indító ikonja legyen csak a start menüben, és ha rábök, akkor induljon el ablakban. Én arról beszélek, hogy a neked tetsző appok élőcsempéit ki tudd tenni az asztalra.
Feltételezem használtál már Win7-et. Talán tudod, hogy voltak bennük a minialkalmazások. Ki lehetett tenni őket az asztal egy tetszőleges pontjára, ahol bármikor láthatod, ha az asztalon vagy.

Like this:

Nem tudom, hogy ez miért ne lenne jó. Ha akarod használod, ha akarod nem, mindenesetre ezermilliószor több értelme van, mint állandóan nyomkodni a start gombot, ha meg akarom nézni az időjárást, vagy a tőzsdi árfolyamokat, vagy a híreket, stb. Gondolkozzál már, mielőtt kommentelsz, légy oly kedves.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Zaiko
2014.09.12. 13:52
Az a "PC Settings" nevezetű hányadék ott a vezérlőpult? Uram irgalmazz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. McDuff
2014.09.12. 13:55
És mi lesz az Xbox One dashboardjának a neve? Windows?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. ptaylord
2014.09.12. 13:57
Én szeretem a Windows 8-at mert a csempéket használva csoportosítva tudom elrendezni a programjaimat és könnyebben megtalálom őket mint az asztalon. + amelyiknek van élő csempe funkciója az még több infót ad az ikonokhoz képest.
DE felháborítónak tartom, hogy amit ebből a pár perces videóban is látni lehetett, hogy a csempéket csak sorba lehet rakni (kicsiket) nem lehetett függőlegesen egymás fölé tenni még az új windows-ban sem. Pedig azért ez igencsak elvárható lenne...
A csempe koncepció jó ötlet de koránt sem tökéletes még. A videóban pedig 0 fejlődés volt látható. Szomorú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.12. 13:58
Én is ezt akartam mondani, mint AusWolf. Több játéknak is lett most rebootja, ami simán alcím/számozás nélkül jött ki, ill. a 3DMark legújabb verziója jó példa még, egyszerűeen 3DMark.
A Windowsnál pedig teljesen illene a One koncepcióba.
A MS egy ideje már dédelgeti az álmát, hogy egy közös rendszer legyen minden, így a Threshold valóban vízválasztó lehet. (WP, Win, RT vonal helyett közös windows)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. kadarivi Zaiko
2014.09.12. 13:59
Az első képen látszik, hogy van vezérlőpult is. Ez valószínűleg valami butított változat pár beállítással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.12. 14:01
A Metrós (ModernUI-s) alkalmazásokat lehet desktopon ablakban futtatni. Innentől egy mozdulat a tálcára tűzni és onnan futtatni, ha kell, nem csak a start menübe. De el tudom képzelni, hogy lesz rá opció, hogy állandóan aktív maradjon. De ha nem is lesz ilyen, mint a Win7-es gadget, akkor is megoldható, ha nem lekapcsolod a gépet, hanem csak sleep-eled, és akkor folyamatosan nyitva maradhat, és bármikor láthatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Resike BiP
2014.09.12. 14:03
A Windows maga is teli van szeméttel elég ez anélkül is hogy még 2 rendszer szemetét is tárolja. Ennek az egyesített rendszernek meg semmi értelme, vajon miért nincs Android PC-re Ubuntu meg telefonra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. kadarivi Resik...
2014.09.12. 14:08
http://www.ubuntu.com/phone
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Resike kadar...
2014.09.12. 14:14
Szerinted ez egy az egyben ugyanaz mint a destop verzió? Hát biztos hogy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. AusWolf Resik...
2014.09.12. 14:14
Nem mondtam, hogy ez jó, csak azt, hogy manapság ez az új őrület (ami mellesleg nekem se tetszik).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. j.panzer BiP
2014.09.12. 14:22
Lehet Windows One lesz az új név...

Más: BIP. De hát ennek pont az lenne a lényege, hogy ne ablakban fusson, hanem ki legyen tűzve a tálcára, startup után indul magától egy rögzített helyen, és a Power gomb mengnyomása után 10 másodperccel már minden létező - számodra fontos - live tileról szívhatod magadba az infót. Nem kell a megnyitogatásssal, bezárogatással, pozicionálással vesződni.
Szvsz az sem mindegy, hogy ha nyitva van 10 ilyen livetile, de ablakban, akkor az megjelenik a tálcán is, bekavar az Alt+Tab-ba is. Ha meg minialkalmazás szerűen lepinneled, nem zavar senkit és semmit.

Nyilván nem ezen fog múlni a windows sikere, de minekután a Win7-ből 4 év után kiszedték a minialkalmazások támogatását (halkan jegyzem meg 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ezzel is csak annyi volt a céljuk, hogy a fosadék Win8 felé tolják az embereket), nos én örülnék, ha visszatérnének a Win9-be, én a mai napig használom a minialkalmazásokat.

És mint modtam, a livetile-oknak milliószor több értelme van az ASZTALON, mint a START MENÜBEN. Ki az a hülye, aki egy menüben akar kotorászni a számára fontos infók után, minden egyes alkalommal, mikor az asztalon egyetlen pillantással is leolvasható lenne?

Néha komolyan úgy érzem, hogy az MS-nél nincs olyan csapat, aki az ergonomiáért, a felhasználói élményért felel. Csak egy rakás programozó, aki össze-vissza, koncepicó nélkül, fejetlenül fejleszt, mikor mit talál ki.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. kadarivi Resik...
2014.09.12. 14:22
Nem, teljesen egyet értek veled.
Csak gondoltam belinkelem, hogy van (vagy legalább is tervben volt) ilyen is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. thedevelop...
2014.09.12. 14:33
Resike: Android PC-re

Nem tetszik, hogy nincsenek megkülönböztetve a "ModernUI"-ra épülő, illetve a natív Windows alkalmazások.

Szerintem még mindig nem találták meg az arany középutat ezzel a rendszerrel.
Az a PC Settings tényleg egy rettenet desktop környezetben, ráadásul felesleges, ha van Vezérlőpult is. Sajnos nem ez az egyetlen dolog, ahol redundáns az új Windows.

Az elnevezés kapcsán nem értek egyet csupán a "Windows" használatával. Kell mögé valami, vagy egy szám, vagy egy fantázianév, különben átláthatatlan lesz.
Az átlagfelhasználók sokszor most sem tudják, hogy milyen OS van a gépükön, elég nehéz lenne rávenni őket, hogy mostantól a minor.major verziószámot kell kikeresniük a winver-ből, ha érdemi távsegítséget szeretnének igénybe venni.
Az OSX -et mindig szépen elnevezik, pl: Panther, Tiger, Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion, Mavericks, Yosimete
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Kajafun
2014.09.12. 14:36
Volna egy kérdésem!
Ezek a gyp-s hülyék mi a fenét csinálnak ennyi ideig egy rendszeren?
Semmi új, csak a parasztvakítás ezerrel...
Ilyen sokáig tart csinálni egy start menüt meg pár sallangot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Zephyrus
2014.09.12. 14:37
J.panzer: te nem is fogtad fel amit mondok, ahhoz hogy lásd az asztalt minden programot tálcára kell tenni, ahhoz hogy startmenuben lásd a live tileokat csak egy minden felett lebegő start menü kell... nem túl optimális mindent lekicsinyiteni ha van valami ami minden felett lebeg. Start menüt megnyitni és asztalra lemenni pedig ugyan úgy egy gombnyomás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. j.panzer Zephy...
2014.09.12. 14:45
Tényleg nagyon nem értjük egymást. Én ezt nem értem: "lásd az asztalt minden programot tálcára kell tenni" ezt te hogy érted?
Más. Miért kéne bármit is kicsinyíteni, nagyítani. Van ugye a sok modern appnak egy livetile-ja. Amit most a Win9-ben lehetőséged lesz a START MENÜ bal oldali paneljába rögzíteni (lásd a videóban). Én meg azt mondom, hogy ennél millószor több értelme van az asztalra rögzíteni azokat a livetileokat, amiket látni akarsz. (a többi szutyok, meg ami nem érdekel, az minek legyen szem előtt).

Ráadásul ez csak egy opciós lehetőség lenne, nem kötelező érvényű.
Tőlem attól még meghagyhatják a startscreent is és a start menüt is. De ez a lehetőség baromi jó lenne, és több értelme lenne annál, ahogy a videón pakolásszák a livetilokat a start menüben. Asztalon sokkal több értelme van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. j.panzer Zephy...
2014.09.12. 14:49
De hogy még jobban értsd, hogy mit akarok mondani. Nézd meg itt az 1. képet. És képzelt el, hogy a képen látható start menü jobb oldalán lévő livetileokat (Calendar, news, store, mail, stb) kivesszük onnan, és áttesszük simán az asztalra. Így, ha látni akarod azokat az információkat, amik az említett livetileokon vannak, nem kellene megnyomni a start gombot, hanem a bekapcsolástól a kikapcsolásig folyamatosan láthatóak lennének ezek az élő csempék az asztalon.
Így már érted, hogy miről beszélek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. langward
2014.09.12. 14:51
Sajnálom hogy ilyen alpári módon kell magam kifejezni, de: OKÁDÉK!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. MuldR j.pan...
2014.09.12. 14:53
Hat igy a 21. szazadban a dual monitor mar eleg alap. En tokre orulnek, ha egyik monitoron a metros felulet lenne (secondary) a primaryn meg egy normal desktop. Igy akarmit csinalok a secondaryn a live titletkben mindenbol latnam a friss infokat. Na nem baj, majd 10 ev mulva valaki csak megcsinalja ezt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Zabalint MuldR
2014.09.12. 15:22
Ja, de akkor a korábbi dual monitoros használatból 3 monitoros lesz, hiszen valamiért eddig is kellett 2 (nekem is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Resike MuldR
2014.09.12. 15:27
Érdekes, Debian már a 20. században is tudta ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Zephyrus
2014.09.12. 15:38
j.panzer: de az asztalt nem látod ha megvannak nyitva programok... vagy te csak az asztalt szoktad bámulni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. NimKorko Zephy...
2014.09.12. 15:53
Van asztal megtekintése gomb is, ami fölött ha időzöl, akkor le se kell rakni a a programokat, csak várni kb 1 mp-et és megmutatja az asztalt, rajta (nálam) a friss Rainmeter-es infókkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Zephyrus NimKo...
2014.09.12. 16:04
win8on nekem arra a jobb oldali menüsáv jön csak be, win7 alatt jött be szerintem arra utoljára asztal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. j.panzer
2014.09.12. 16:12
Zephyrus:
Arról nem is beszélve, hogy aki nagy monitoron dolgozik, az nem feltétlen fog minden picsa progit fullscreenben futtatni (ezért nem is láttam soha értelmét a metrós foxsnak asztalon). Szóval én gyakorlatilag filmezésen és játékon kívül szint soha nem teszek ki full screenben semmit. Az asztal egy kisebb nagyobb darabja szinte mindig látszik. Így mondhatjuk, hogy viccen kívül 10000-szer annyi időt töltök az asztal (egyes részeinek) bámulásával, mint a start menü bámulásával.

Teljesen every day scenario: megy a world, excel, egy böngésző, és mellette live látom a minialkalmazások által közölt infókat (időjárás, euró árfolyam, stb). Gondold el, hogy 2-3 progi között váltogatsz, (pl PDF-ből szedsz ki adatokat, és szúrod át az excelbe) eközben simán látod a livetile-jaidat az asztalon, a szemed sem kell levenni róla.
A fönti videón látható koncepcióban pedig akár hányszor meg akarod lesni a livetilokat, nyomkodhatod a Win gombot. Csodás.
És mi van akkor, ha épp nem vagy karnyújtásnyi közelségben a géphez, mert 2 méterre állsz tőle. Had ne kelljen már odaballagnom, nyomnom egy kva Win-t, hogy lássam a nyomoronc csempéimet. Elég csak távolról rápillantanom a monitorra.

Ha pedig egy fullscreen progiból ki akarok nézni az asztalra, arra ott a jobb alsó sarok (vagy a Win+D) semmivel sem komplikáltabb, mint a start menübe lépkedni... ennyi...

Akárhogy is csűröd, csavarod, teljesen jól látszik, hogy az asztalon sokkal több esetben, sokkal nagyobb hasznosságot képviselnek ezek a livetile-ok, mint a Start menüben.

És még egyszer mondom. Engem nem zavar, hogy van lehetőség kirakni őket a s.menübe. Az zavarna, ha nem lesz lehetőség eltüntetni őket onnan. Meg zavar, hogy az asztalra nem lehet kitűzni a livetilokat. Anno Vistának pont hogy a gadgetek voltak a legnagyobb újításai, és tény, hogy nem egy forradalmi dolog volt, csak egy (látványos, hasznos) kényelmi funkció, igazán szívesen látnám őket viszont a Win9-ben, ha másért nem, hát azért, hogy legalább asztali gépen is legyen már valami hasznuk a csempéknek.

Mert hogy a Win8-ban a csempék nagyon jók tableten, de semmi értelmük az asztali gépeken. Sőt kifejezetten zavaróak. Erre most itt a lehetőség, hogy asztali környezetben is hasznosuljanak, de az MS még arra is képtelen, hogy 3 év után ezt felfogja. Ehelyett elrejtik őket a Start menübe, ahol átlagember akkor lép (vagy még akkor sem), ha programot akar indítani, és kb 2 mp-et tölt odabent.
Ennek megint mi értelme.

Komolyan néha már fáj nekem az MS hülyesége. Minden rohadt lehetőségük megvan, hogy nagyszerű dolgokat alkossanak. Pénz, idő, fejlesztőgárda, alfa, béta, gammatesztelők, basszus minden, erre ennyire képtelenek valami értelmeset összerakni. Egyik vacakból a másikba lépnek.

Persze, nem akarok prejudikálni, hisz ez még nem hivatalos, lehet, hogy valami ultra korai verzió, és a végső cucc valami brutál jó lesz. Csak jelen videó alapján nem ez jön le.
MuldR
2014. 09. 12. 14:53
Mondjuk az pl szerintem is tök jó lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Szefmester
2014.09.12. 16:34
Nem tudom ki hogy van vele, de ha ez megjelenik és hagyom is feltelepülni a gépemre, addig tuti nem kezdek bele amíg valami normális GUI nem lesz hozzá. Csak engem emlékeztet a win 3.11re csak kevésbé pixeles kiadásban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Intelboys
2014.09.12. 16:40
Ez nagyon win8-asra emlékeztet, szerintem marad a jól bevált win7-es, de azért majd teszek 1 próbát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. djbundy
2014.09.12. 17:10
A start8 óta nincs csempegondom a win8-tól felfelé, így ez a hiszti ami a többségből állandóan árad engem nem hat meg.
Az win8-ban debütáló új [kernel] viszont senkit nem érdekel? Attól parádé az új windows, mert az minden eddiginél hatékonyabban, gyosrabban és stabilabban működik. Nálam ez a fontos egy prendszernél, mert a kinézetét úgyis testre lehet szabni 86millió külső programnak köszönhetően.
Való igaz, hogy akit egy csempe elriaszt egy új, modern oprendszer kipróbálásától az nem is venné észre a többi változást csak azt amit az arca elé tolnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. harvy666 j.pan...
2014.09.12. 17:29
pontosan, kurvaregota akarok mar widgeteket pakolni az asztalomra (kvazi egy oszlopnyi ikonom van kirakva a maradek 99% csak haszontalan hatterkep)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Tibike1993
2014.09.12. 17:30
Úgy néz ki nem sok ilyen ember van, mint én, de nekem kifejezetten tetszik!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. j.panzer Szefm...
2014.09.12. 17:31
Nem csak téged, engem is, és sokakat. Azért mondtam, hogy valami aero, vagy egyéb cucc nagyon kéne bele, mert ez így nagyon igénytelen. Semmi elegancia nincs benne, és tudom, hogy az ilyesmi nem létkérdés, de azért, 2014-ben ne keljen már egy igénytelen, vacak felületet néznem.

Más: Djbundy: "Az win8-ban debütáló új [kernel] viszont senkit nem érdekel? Attól parádé az új windows, mert az minden eddiginél hatékonyabban, gyosrabban és stabilabban működik".

Sajnos nekem pont, hogy ellentétes tapasztalataim vannak. Pár hete került a családba egy Asus laptop, sajnos nincsenek hozzá Win7 driverek, támogatás, csak és kizárólag a Win8 megy fel rá.
Nagyon nem akartam feltenni, mert korábbi tapasztalataim alapján Win 8 sokkal instabilabb volt, mint a Win7, de más opcióm nem lévén, csak Win8.1-et tudtam telepíteni.

Tapasztalat: HDD van a gépben, nem SSD, a Win8 semmivel, nem hazudok, tényleg semmivel nem bootol gyorsabban, mint a Win7. Stabilitás fronton jobb a 8.1 mint a sima 8, de már ez is fagyott le párszor. Tehát a Win7 stabilitását még mindig nem éri el. Messze nem.

Ezen felül, akinek ismeretségi körömben volt Win8, mindenki azt tapasztalta, hogy sokkal instabilabb a Win7-nél. Legtöbben ezért is tértek vissza Win7-hez, meg az inkompatibilitások miatt. "Szarcsempét" elintézték egy classik shellel, de a fagyásokat nem ennyire egyszerű.

Szóval lehet, hogy majd beérnek egyszer az újítások, (mint ahogy a Vista - Win7 esetében) de jelenleg se nem gyorsabb, se nem stabilabb a Win8, mint a 7, sőg, a 7-es ilyen szempontból jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. asdsa
2014.09.12. 17:40
OMG
Ez még lehet hogy csak a béta, de könyörgöm... miért Win7-ből, meg Win8-ból lett összekukázva a felület? Sokan ezért pénzt füzetnek, akkor már csinálhatnának új ikon packot, meg skint...Fél tucat ember meg tudná csinálni.
+Jó lenne, ha asztalra ki lehetne rögzíteni ezeket a metros widgeteket, bár start menüből tényleg egyszerűbb megnézni - nyomsz egy win gombot és nem kellablakokat csukogatnod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. j.panzer asdsa
2014.09.12. 17:56
Nyomsz egy jobb alsó sarkot (esetleg egy Win+D), és akkor sem kell. Mennyivel találod ezt bonyolultabbnak, mint a Win gombot? Komolyan kérdezem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. AusWolf MuldR
2014.09.12. 19:15
Ezt hogy alap, honnan gondolod? Érdekes módon én még nem találkoztam olyan emberrel, aki állandó jelleggel egynél több monitort használna (és én se vágyom rá).

djbundy:
Azért hadd ne keljen kismillió külső programhoz nyúlnom pusztán azért, hogy elviselhetővé tegyem az oprendszerem kinézetét és használati értékét. A Win7-et csak fel kell raknom + driverek + antivirus, meg apróságok, és működik. Még a kernellel sincs problémám, így aztán a Win8 pláne nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. leviske
2014.09.12. 19:26
" simán csak Windows névre kereszteli a Microsoft, ami illik a korábban felvázolt egységesítési tervbe."

A verziószámok elhagyása nem hiszem, hogy annyira a korábban belebegtetett egységesítési elképzeléseket szolgálja ki, sokkal inkább egy esetleges olyan tervet, ami még nem került nyilvánosság elé (azaz esetleg egy Chrome/Firefox szerű frissítési metódus?).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Intelboys
2014.09.12. 19:52
Nekem is ugyan az a tapasztalatom mint j.panzernek
Igazat mond.
Mert ugyan is a windows 7-et ütni vágni lehetett minden fajta programokkal úgy hogy koppig tele legyen az asztal ikonokkal meg mindennel amivel csak tudjátok és akkor is talpon marad.
Ha ezt a windows 8-nál vagy 8.1-nél megcsináljátok ugyanezeket a lépéseket becsület szavamra kifekszik a rendszer olyan szintre hogy be sem tölt, sőt inkább elszáll a merevlemezről ha olyan kedve van. Ez saját tapasztalat, innen látszik meg hogy nem jó minőségű a win 8/8.1

J.panzer amit mond tényleg nem hülyeség, mond valamit.
Ha ez az új windows is hasonló lesz mint a 8/8.1 akkor marad a jól bevált win7-es, ezzel tudom hogy semmi baj nincs mert ugyanolyan jól bevált mint régen az XP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Intelboys
2014.09.12. 19:54
Azt elfelejtettem mondani hogy a windows 8/8.1 jól alapos megterhelésnél nem minden gépnél fekszik ki, de eléggé sok gépnél meg igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim kadar...
2014.09.12. 20:35
A vezérlőpult a butított változat pár beállításaival, mikor a vezérlőpultban el akarom indítani a Users appletet hogy megváltoztassam a jelszavamat, átirányít a PC Settings-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim j.pan...
2014.09.12. 20:40
A minialkalmazások helyettesítésének 1001 módja van, én pl. Rainmetert használok.

Sőt, mivel 5:4-es képarányú monitorom van, át van méretezve a teljes méret képernyőterülete, és felül egy 50 pixeles sávban látok minden fontos információt egyetlen pillantásra, nem kell hozzá a munkafolyamatomat megszakítanom, hogy az asztalra lessek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Asagrim Intel...
2014.09.12. 20:50
Nekem meg ellentétes tapasztalatom van.

A Win7 ugyanazokkal a 3rd party szoftverekkel már rég kifeküdt nálam, amivel a Win8.1 1-2 havonta dob egy random kék halált, egyébként meg kezesbárány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. pdx06
2014.09.12. 21:07
A Windows is lassan olyan lesz már mint a Firefox. Minden egyes javításnál új különálló számozott részt kap. Remélem a helyi fiók megmarad, mert lehet hogy hasznos a felhő meg franc tudja milyen szolgáltatás, de pont olyan mint az okos eszközök, több hátrányt tartogathat mint hasznot ha az ember privát adatai szállingóznak felfelé a világhálóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. j.panzer Asagr...
2014.09.13. 00:32
Tudom, hogy lehet helyettesíteni, de milyen zoral lenne már, ha ki lehetne tenni a csempéket az asztalra. Legalább desktop gépen is hasznukat lehetne venni. De így, hogy berakják a start menübe, szvsz kb. annyi hasznuk van, mintha nem is lennének. Újabb zseniális megoldás az MS-től .Persze várjuk ki a végleges verziót, lehet, hogy összekapják magukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Zephyrus
2014.09.13. 03:03
j.panzer: személy szerint továbbra sem értek egyet azzal, hogy az asztal olyan jó hely, két monitorom van de nálam mindkettő mindig tele, az asztalból 1 pixelt se látok soha max ha direkt lemegyek az asztalra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. thedevelop...
2014.09.13. 08:23
Az a furcsa, hogy arra a problémára, amiről most beszélgettek, már a Vista megjelenésekor kínált megoldást a Microsoft.
Ha az ember használja is a gépét és nem csak az asztalt bámulja, akkor nyilván x kijelző esetén is tele van nyitott ablakokkal minden, így az asztalon futó widget-ek nem látszanak.
Akkoriban az volt az elképzelés, hogy minden eszköz kap majd egy mini, másodlagos kijelzőt, amin a Windows megmutathatja a legfontosabb értesítéseket, sőt, a gép alacsony fogyasztású módban is használhatja azt például zene lejátszásra:Asztali gépeknél pedig valami ilyesmit lehetne elképzelni:
Érdekes, hogy feledésbe merült, hiszen akár notebook, akár desktop esetben nagyon hasznos lenne, ha kapnánk egy kicsi, másodlagos kijelzőt, amin futhatnának a csempés alkalmazások, vagy legalább az "élő" csempék, a többi monitoron pedig a normál desktop jelenne meg.
Mint egy kis Lumia, hozzácsatolva a rendszerhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MuldR AusWo...
2014.09.13. 09:52
Kornyezetemben otthon is es munkahelyen is 90%-ban mindenki dual monitort hasznal. Ha 1x elkezdi az ember nehezen jon le rola. Baromi kenyelmes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. AusWolf MuldR
2014.09.13. 11:05
Abban biztos vagyok, hogy kényelmes, meg hogy iskolában/munkahelyen hasznos is (prezentációknál én is a kiterjesztett asztal konfigurációt részesítem előnyben), de valahogy nem jut eszembe olyan otthoni felhasználási terület, ahol feltétlenül szükséges lenne. Én legalább is nem vagyok az a "filmnézés közben olvasok" típus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. j.panzer Zephy...
2014.09.13. 11:59
Tedd a szívedre a kezed, és mond azt, hogy te a strat menüt többet látod, mint az asztalt. Vagy, hogy szeretnéd napjában 50-szer megnyomni a start menü gombot, hogy lásd a livetileokat. Ki van zárva, hogy ez igaz legyen. Arról nem is beszélve, hogy már megbeszéltük, hogy semmivel, de tényleg semmivel nem komplikáltabb lemenni az asztalra, mint bemenni a startmenübe. Sőt.

És még egy dolog. A start menüt csak addig látod, amíg rákattintasz a start gombra, és semmi mást nem csinálsz. Bárhova máshova kattintasz, a start menü azonnal bezáródik.
Ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy egy időben gépelj a wordben, vagy szerkesztgess a photoshopban, vagy e-mailt írj valakinek az aktuális árfolyamokról, és ezzel egy időben folyamatosan lásd a live tilokat. Ez így nem megoldott. Ha a start menübe rakják a csempéket, akkor ez a folyamat így fog kinézni: Írsz két sort, Win gomb - tile nézés, majd megint írsz két sort (közben a start menü ugye bezáródik tehát megint jön a, win gomb - tile nézés, és így tovább a végtelenségig.
Ezzel szemben, ha az asztalon vannak a tile-ok, csak annyit kell tenned, hogy nem rakod ki az aktuálisan használt progit full screenben.

És még valami: Ha a start menübe rakják a livetilokat, akkor csak akkor látod őket, ha direkt rájuk akarsz nézni. Ami nem feltételen előny, pl ha egy RSS hírolvasóról, vagy valami gyorsan frissülő dologról beszélünk. Mert ha olyan helyen vannak a tilok, ahol megoldható, hogy folyamatosan ráláss, még munka közeben is, akkor nem kell állandóan bemászkálni a start menübe, gyakorlatilag, már a frissülés pillanatában látod, hogy "Jé ez meg az történt". Míg ha elfelejtesz bemenni a start menübe (mondjuk meg valamibe nagyon belefeledkezel) lehet, hogy már csak a nap végén értesülsz a dologról.

Ennek fényében ne mond már nekem, hogy a startmenüs megoldás jobb az asztalnál.
Egyébként is milyen elcseszett egy logikája van az MS-nek. Anno pont azért merték olyan nagy lendülettel kivenni a start menüt, mondván, nekik van ám felmérésük arról, hogy szinte senki nem használja már. (Most attól tekintsünk, el, hogy gyakorlatilag az egyik legnagyobb szög volt ez a win8 koporsójában), erre most beteszik a csempéket oda, ahol a SAJÁT állításuk szerint, már alig járkálnak az emberek.
Minden téren elbaxott egy koncepció, még szerintük is. Akkor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Bhawk1990 j.pan...
2014.09.13. 13:04
Elég furcsa a gondolatmeneted. Elsődlegesen a problémád az volt, hogy ne legyen a start menüben, mert ahhoz gombot kell nyomni. A start képernyőt tudom, hogy nem szereted, ezért arra ki sem térek.

"Ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy egy időben gépelj a wordben, vagy szerkesztgess a photoshopban, vagy e-mailt írj valakinek az aktuális árfolyamokról, és ezzel egy időben folyamatosan lásd a live tilokat."

Miért? Ha az asztalon van kirakva egy fix pozícióra, akkor keresztül látsz a Word ablakon? Ha meg össze kell zsugorítgatnod a Word ablakát, akkor meg az lesz a legnagyobb probléma.
Másrészt ennyi erővel megkérdezném tőled, hogy milyen készüléket használsz? Androidnál és Windows Phone-nál is folyamatosan nyomogatod a gombot hogy kiugorj a kezdőképernyőre, mert olyan életbevágóan fontos információk jelennek meg a csempéken és widgeteken? Valóban, minden felhasználónak az a leghőbb vágya, hogy ide-oda ugráljon és nézegesse éjjel nappal a csempéket, mert olyan rendkívül fontos adatokat jelenít meg, hogy az már ihaj.

Legfeljebb egy megoldást látok életszerűnek. A képernyő tetején, alján, bal és jobb oldalán lenne egy úgymond snap pont. Oda ki tudsz húzni a kezdőképernyőről csempét, ami ugyanúgy élő csempeként frissülhet - már ha tud ilyet. Csináltam ehhez egy gyenge koncepció képet, de szerintem bőven meg lehet érteni mire gondolok: http://tinypic.com/r/dpz8gh/8

Másrészt amúgy minimum 15 percet kell megadnia a fejlesztőnek az élő csempe frissítésére Windows 8-as eszközökön, így innentől nincs is értelme annak, hogy folyamatosan oda-vissza váltogatsz. Windows 8-on kitalálták, hogy a képernyő szélére akár az asztal mellé kirakhass egy alkalmazást, ez akár lehet egy RSS olvasó is, ott folyamatosan tudod nézni mi a szitu. Ezt használtam levelezésnél is, részemről teljesen életképes megoldásnak bizonyult.

A start menün való hisztizést meg sosem értettem, valószínűleg itt tényleg inkább arról van szó, hogy egy Windows 95 óta - ha jól emlékszem ott jelent meg - meglévő funkciót átalakítottak, régi formájában megszüntettek. Akinek meg nem tetszett, annak ott van a Classic Shell és társai. Másrészt meg amúgy sem kötelező a frissítés az új rendszerre.

Személyem szerint ezt ugyanolyannak tartom mint a Windows Phone-ok esetében. Vannak szakik, akiknek rohadtul nem tetszik. Múltkor bementem szaküzletbe megnézni az akkor új Lumiát, jön a szaki hogy segíthet-e. Első dolga volt arrébb tolni az Androidokhoz, hogy hát azért már mégse Windows Phone-t vegyünk, ki akarna otromba csempéket nézegetni... Windows 8-nál a felhasználók nagy része nem is látta az új felületet, tesóm is ilyen volt. Mondtam neki, hogy az új laptopon csak Windows 8 fog futni. Ú hát azt ő nagyon nem akarja. Mondom miért? Mert az egy szar. És miért szar? Mert nincs benne start menü. És ezt honnan tudod? Mondták. Hát okké és ha a többiek kútba ugranak...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. AusWolf Bhawk...
2014.09.13. 13:24
Szerintem teljesen világos j.panzer gondolatmenete. Nem kell keresztüllátni az ablakon. Egy teszem azt 1920x1080-as felbontású asztalnál simán megengedheti magának az ember, hogy egy hangyányit összetolja a Word-öt, és máris állandó jelleggel látszódnak a minialkalmazások/csempék (mindenki nevezze aminek akarja). Ha az asztal helyett a start menübe teszik őket, akkor bonyolódik a helyzet.

Mellesleg mindenkinek lehetnek csempéi, amiket szeret folyamatosan figyelni. Másak vagyunk, másak a gépezési szokásaink. Én pl. szeretem a Win7 processzor- és memóriahasználat-figyelő appját, mert segít eldönteni, hogy a nem válaszoló program lefagyott-e, vagy csak épp agyal valamin. A Daemon Tools gadgetről nem is beszélve, azzal tényleg egy kattintás az ISO fájlok beolvasása. Ezeket valahogy nem tudnám a start menü részeként elképzelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. j.panzer
2014.09.13. 14:31
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer
2014.09.13. 14:35
A widgetek helyére meg képzeljetek livetilokat. Remélem ennyi azért még menni fog, de ha kell inkább megphotoshoppolom azt is, mint hogy ismét megpróbáljam elmagyarázni, mert a szövegértés látom nem mindenkinek megy. Kezdem érteni, miért mondják azt, hogy Mo. lakosságának 33%-a funkcionális analfabéta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gabri
2014.09.13. 20:22
Nekem ez a grafikai stílus egyszerűen döbbenet ocsmány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. j.panzer gabri
2014.09.13. 21:11
Valószínűleg azért tűnik így neked, mert az is. +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. j.panzer
2014.09.13. 21:18
Egyébként még valami feltűnt, most, hogy újra megnéztem a videót. Azt a nyomoronc leállítás gombot a strat menü legtetejére kellett ugye rakni, hogy ha ki akarsz lépni, vagy kikapcsolni a gépet, a lehető legtöbbet keljen egerészni, a képernyő aljától a tetejéig. Nem világrengető probléma, de az ilyen apró faxságok idővel baromi idegesítőek tudnak lenni. Megint csak azt tudom kérdezni, amit immáron 3 éve egyfolytában. Gondolkoznak ezek egyáltalán, vagy csak azért van fej a nyakukon, hogy legyen mire sapkát húzni???
Gondolom anno az MS hibás értelmezőszótárat kapott, és az "Ergonómia" címszó alatt az áll. Ergonomy = Fu*k you!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. initio
2014.09.14. 04:05
Úgy gondoltam, hogy ezt meg osztom veletek is: (Saját Alkotás):

Ismerkedés a Windows 8.1-el. Mosthogy a retkes csampék helyett asztallal indul a rendszer, adtam neki egy esélyt. kb 7-szeri újratelepítés és 20 óra szívás után kezd emlékeztetni egy rendszerre, amit magas fentartásokkal, de átmenetileg (istenem de nehéz kimondani) elfogadok ( nah, kimondtam...) Módszerek, és felhasznált anyagok a kommentben! Akinek kell help szóljon!
>most hogy a kritériumoknak megfelelt a w8, adtam neki egy próbát, igaz, fenntartásokkal.

Kritériumaim egy rendszerrel szemben: Bármilyik tényező hiánya kizárja hogy a gépeimre kerülhessen. És nem számít hogy mivel tud többet, elődjeinél! Ezek a kritériumok a következők:

-Első és legfontosabb: Windows XP Luna téma (kék) beállításának lehetősége mint Tálca,és Ablak felület, és explorer.exe, ide értve a "számítógép" és w8-nál "ez a gép" átnevezhetősége Sajátgép-re

-A Teljes windows UI minden felületén beállítható Comic Sans MS betűtípus ide értve az asztali ikonok betűtípusát is.

-A windows modern felületnek csúfolt metró-undormány Csempés selejt felület Teljes eltüntethetőségének lehetősége.

-Működö, használható Startmenü

-(és ahol már kicsit megalkuvó vagyok) A régi szotvereim futtatása hibátlanul! (1,4MB-os 11éve Működö wav-mp3 converter, Audacity,)
(és amiben Soha nem alkuszom): Total Commander, winamp, Kmplayer,

-(kiegészítés) Most hogy 2év win7 alatt megszoktam, a hálózati és teljesítmény Widgetek megjelenítése mint hőmérsékletek, terhelés hálózati forgalom IPcímmel stb.... Ezt nem vagyok hajlandó helyettesíteni 3rd party programokkal, kizárólag Widget lehet!!

Most hogy a fent felsoroltak, mint kritériumok, teljesíthetővé válltak, igy kezdtem, FONTOLÓRA venni hogy felteszem, s megnézem, egyáltalán mi ez.

Eredmények, Véleményem a következő kommentben

>Ami nagyon nyersen ért, hogy a kritériumaim gyakorlatilag 100%-a csak 3rd party program segítségével kerültek megfelelésre.
(3rd party program jelentése: nem a Windows gyártójától származó program ami egy olyan dolgot helyettesít, aminek alapból bent lenne a helye / eddig bent is volt a Windowsba)

ilyenek például:

1.)
-Widhet támogatásához le kell tölteni egy csomagot harmadik féltől származó helyről, hogy az asztalra a widgeteket ki lehessen tenni, és a jobb click menübe bekerüljön a "Minialkalmazások" menü

EREDMÉNY: Megoldva 3rd party (külső) programmal
Mellékhatás: Nincs, a rendszer stabil maradt, 0 hiba

2.)
-Nagyon negatív tapasztalat hogy: A windows betűtípusai, ablak színei nem módosíthatóak kedvünk szerint ahogy az összes régi (w7, xp 98 95 stb..) társainál. (a szín nem fontos mivel kizárólag Windows XP Luna Téma jöhet szóba nálam) De a Betűtípus beállítás hiányát, nem tudom feldolgozni... Ehez is egy 3rd party program kellett hogy a comic betüimet beállíthassam mindenhol!! olyanra amilyenre szeretném (felfogjátok ennek a súlyát?????? ők eldöntik a betűtípust és nem lehet módosítani????)

EREDMÉNY: Megoldva, 3rd party (külső) Programmal
Mellékhatás: Nincs, a rendszer stabil maradt, 0 hiba

3.)
-Nagyon negatív (megbocsáthatatlan) A Start menü hiánya, és még kegyetlenebb hogy lenyomásakor előjön a gusztustalan metrócsempe
Ez dekstop rendszer, nem tablet, nem fogok csempéket érintgetni!
Szintén 3rd party program oldotta meg ezt is. Win7 stílusú Startmenü Dedikált külső gyártó programja alapján (100% Stabilitás garancia)

4.)
Pozitív tapasztalat, hogy A létszükség szoftvereim (eddigi tesztelésemmel) 100%ban futnak rajt, viszont az office 2003-at még nem teszteltem. Pozitív az is hogy szépen bánik a rendszer erőforrásokkal, és az áttérést szinte nem is érzékelem, egy MSI 970A-G46 Lap, Phenom II X4 975 - 3,6Ghz (oc 4,1ghz) 8GB ddr3-1600, HD7770 2GB DDR5, Samsung 840Evo 120GB SSD - konfiggal.

5.) Negatív tapasztalat, hogy a windows élményindex Hivatalosan kikerült a rendszerből. Utánaolvasva kiderül benne van még is, csak parancsot kell beírni hogy lefuttassa a rendszer, és 7,9 helyett 9,9 a maximális pontszám...

Végeredményben: A rendszer Tesztelés alatt van nálam, eddigi véleményem " lenyelem a békát, ismerkedek, de még nem isten-bizony hogy ez marad

Összegzés: kritériumaim megvalósításához szükséges 3rd party (külső) programok szükségessége százalékban:

Windows XP: 0,00 % - Úgy szabhattam testre hogy nekem jó legyen

Windows 7: 20,00% - Theme patcher kellet hogy lehessen XP támám, és maga a téma is 3rd party gyártótól van.

Windows 8.1 Pro x64: 100% Gyakorlatilag mindenhez 3rd party program kellett, a legnagyobb sajnálatomra.

módszerek, és a 3rd party programokért érdeklődj privátban!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim initi...
2014.09.14. 05:03
Az elérhetőségeitekért is érdeklődhetnek privátban, de csak ott, mert a fórum szabályzat tiltja az öncélú reklámozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dobko
2014.09.14. 12:14
Nekem elsőre nem tűnik ez rossznak, független attól, hogy semmi forradalmit nem látok.
A bajom az, hogy minimális a belső változás két rendszer között.
Elavult fájlrendszer, gagyi registry, siralmas update rendszer, kompatibilitási hibák sokasága, stb, stb... Talán új alapokra kéne helyezni az egész windowst, valami forradalmit alkotni, mert így évről évre ugyan azt adják, csak új külsővel. A kompatibilitás úgy se működik úgy ahogy kéne két rendszer között, ezt egy működő rendszer kedvéért beáldozhatnák egyszer. Nekem a csilivili bal oldalról jobb oldalra való pakolása nem jelent egyet az új operációs rendszerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Taranisz
2014.09.14. 13:07
Én megvallom, hogy amennyire a 8/8.1 nekem nem tetszett ez anynira kelt bennem jó előérzést, remélem, hogy a 8 jó tulajdonságait ötvözik a 7 megszokottnak mondható megoldásaival és akkor tényleg kapunk egy modern OS-t újra mire megéri majd váltani. Majd ezt is kipróbálom amikor kijön az ingyenes próbaverzió aztán meglátjuk mit tud, milyen felhasználói élményt nyújt és milyen lesz az erőforrás igénye persze.

Ezt mondjuk ellehetne tanulni az Ubuntutól, kis erőforrás igény és olyan alap amelyen a fregmentálódás úgy mond elhanyagolható amíg egy NTFS (windows) alatt nagyon erős... ezt a kettőt igazán megcsinálhatnák szerintem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nferi1
2014.09.14. 20:07
"Minek kell microsoft fiók,meg facebook,meg minden adatot megadni a használathoz."
Nem kell sem microsoft fiók, sem facebook, sem "minden adat" ahhoz, hogy használni tudd a W8-W8.1-et.
Ezek csak lehetőségek, amivel meg össze lehet kötni a használt rendszereket/adatokat/hírforrásokat.
De ha nem tetszik, akkor nyugodtan lehet helyi fiókot létrehozni és "nem kerülsz fel az internetre".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. srobiz
2014.09.15. 13:28
Olvasgatom a hozzászólásokat... Nem értem, hogy miért kell állandóan minden újítást leszólni? Anno, amikor megjelent az Aero felület, mindenki ellene volt, hogy hú de sz@r, megfogja a gépet. Ugyanez volt a minialkalmazásokkal is. Aztán, amikor kivették, mindenkinek az a baja, hogy nincs. Ha most is a Win95ös Start Menü lenne, akkor azért lenne ellene mindenki, hogy már 20 éve nem képesek újítani? Amikor pedig beletették a Win8-ba a kezdőlapot, akkor már senkinek nem tetszett (tisztelet a kivételnek). Mellesleg nekem is nagyon bejön a start menü helyett, mert sokkal gyorsabban tudom kezelni, mint a "klasszikus" start menüt. Valaki lejjebb írta a valódi okát, hogy miért jobb a 8/8.1 az előzőeknél. A KERNEL. Ami az igazi fejlesztése a Microsoftnak. Azt senki nem hozza fel érvnek a Win8 mellett, hogy vagy 20x gyorsabban indul, mint a 7? Érdekes, hogy az új autókat senki nem szólja le, amikor hoznak egy újítást. Esetleg digitális kijelző (vagy LCD) a régi analóg órák helyett, különböző extrák... Pedig egy mostani kocsi már nem éppen hasonlít egy Trabantra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. srobiz
2014.09.15. 13:32
Még annyi, ha valakinek nem tetszik, nem kell használni. Fel kell tenni egy Arch Linuxot, amit úgy alakíthat az ember, ahogyan csak szeretne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint srobi...
2014.09.15. 13:52
Nekem meg van olyan újdonság, ami tetszik, van olyan, ami nem. Ami tetszik, azt dicsérem, ami nem, azt szidom. Pl. anno Windows XP Start menüje ocsmány volt, nem is használtam, majd a Vista,7 Start menüje tetszett, a 8 Start képernyője meg megint nem tetszik.

20-szor meg nem indul gyorsabban a 8, hacsak nem a körtét hasonlítod az almához. Az új kernelt meg nem fikázzák amúgy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. srobiz Zabal...
2014.09.15. 14:26
Nekem kb tényleg annyiszor gyorsabb, mert anno kellett pár perc indítás a Win7hez friss telepítés után is. Most a 8.1 úgy, hogy már a kiadás óta nem volt újra telepítve, még mindig csak 5-6 másodperc kell neki.

Nem azt mondtam, hogy a kernelt fikázzák, csak azt, hogy arról a részéről senki nem beszél, hogy gyorsabb, stabilabb lett. Csak a külsőségeket nézi mindenki.

Úgy, mint most is, anno olvastam hsz-eket az akkor még csak megjelenés előtt álló Win8-ról. Még bétában sem létezett, de már rengetegen fikázták, hogy milyen szar lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint srobi...
2014.09.15. 18:35
Én meg nem hiszem el, hogy az egyik pár perc, a másik 5-6 másodperc. Vagy SSD-t vettél a 8.1-hez, vagy sleep-ből indítod, esetleg hibernálásból, esetleg még nem töltődött be teljesen, odáig méred. Legjobb esetben is fele annyi időt mondanak azok, akik váltottak.

Az, hogy milyen menük, kezelőfelületek vannak, az nem pusztán külsőség, hanem funkcionalitás is. Pusztán külsőség az csak a kinézet lenne, de pl. a Start képernyő és a Start menü nem csak kinézetben különböznek, hanem teljesen más kezelőfelület a kettő. Ez olyan, mint ha az autós példádhoz visszatérve, a legújabb autóban kormány helyett botkormány lenne, te meg arról győzködnél másokat, hogy bezzeg a 2-szer erősebb és fele annyit fogyasztó motort azt nem nézi senki. (Meg egyébként is 20-szor annyi időbe tellett lemenni a Balatonhoz a régivel, ja hogy közben Nyíregyházáról Székesfehérvárra költöztél :-)))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AusWolf srobi...
2014.09.15. 19:26
Nem lehet olyat alkotni, ami mindenkinek maradéktalanul tetszik. Nekem pl. semmi bajom sincs egy Windows verzióval sem a 7-ig bezárólag, mert megőrizték az eredeti koncepciót, amit az évek alatt megszoktam és megszerettem (asztal, tálca, start menü). A minialkalmazások is tetszettek már a megjelenésük pillanatában is (ráadásul ki lehet kapcsolni őket ha nem kellenek, ami a Win 8 csempéiről nem mondható el). A Windows 8 ezt az elgondolást komplett kifordította, átírta. Én nem akartam egyből beállni a fikázók közé, inkább kipróbáltam. Mit ne mondjak, nekem borzalmas. Nem csak ocsmány, de átláthatatlan és kezelhetetlen. A kernelről pedig azért nem szólok, mert az én gépeimen a Win 7 is gyors, és stabil. Mellesleg ha az msconfig.exe-ben beállítja az ember, hogy már bootoláskor kezelje a rendszer a proci által támogatott összes szálat, akkor nagy valószínűséggel a bootidővel se lesz probléma.

Lényeg a lényeg, a Win 8 az újításaival számomra nem többet, hanem kevesebbet ad, mint a Win 7. Ezért nem váltottam (a rövid próbámat leszámítva), és nem is fogok. És mivel nem problémázok azon, hogy miért tetszik egyeseknek a csempés felület, így ugyan engedtessék már meg nekem is, hogy ne tetszen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!