iPon Hírek

Képek az Intel Bloomfield alaplapjáról

Dátum | 2008. 03. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel 45nm-es csíkszélességgel készülő Nehalem processzorcsaládja a tervek szerint az idei év negyedik negyedévében jelenik meg. A processzorokat fogadó, Intel Bloomfield alaplap első mintapéldányáról sikerült egy-két kémfotóhoz jutni, a képeken látható alaplap és a végleges, kereskedelmi forgalomban is megjelenő változat között adódhatnak majd kisebb-nagyobb dizájnbeli különbségek.


A Bloomfield alaplapok várhatóan a Nehalem szerverprocesszorokkal egy időben, azaz az idei év negyedik negyedévében debütálnak majd. A Bloomfield platformot tulajdonképpen a játékosok és a munkaállomások részére készíti az Intel, a felsőkategóriás újdonságot háromcsatornás DDR3-as memóriatámogatással is ellátják a még nagyobb teljesítmény érdekében. A Bloomfield alaplapok 1366 tűs processzorfoglalattal lesznek felvértezve, az újdonságok négy darab DDR3-as slotot hordoznak magukon, amelyek közül hármat kék színnel jelölnek majd, így jelezve a háromcsatornás memóriatámogatás lehetőségét. Az alaplapok két darab PCI Express x16-os slottal lesznek felvértezve, ennek köszönhetően igénybe vehetjük majd a Crossfire mód által nyújtott előnyöket is.


A képen látható alaplapon kizárólag az ICH10-es déli hídon láthatunk hűtőt, a Tylesburg északi híd esetében azonban nem szükséges külön hűtőborda alkalmazására - állítják a források, de a képeken úgy tűnik, hogy a chipen mégis csak volt valami hűtőalkalmatosság, legalábbis a nyomok erről árulkodnak. A Bloomfield alaplapon se IDE csatolófelületet, se Floppy csatlakozót nem találunk, a deszka 6 darab SATA 3 Gbps-os port segítségével fogadja majd a merevlemezeket.  Floppy meghajtóból maximum USB-s kivitelt használhatunk majd, ha nagyon muszáj.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.03.21. 12:10
Egyelőre jó kérdés.... Utánanézek, hátha van valami infó róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!