iPon Hírek

Képek az Nvidia GeForce GTX 280-ról

Dátum | 2008. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az idei Computex már javában zajlik, így egyre több újdonságról számolhatunk be. A mai nap folyamán az Intel korábbi ígéretéhez híven hivatalosan is bejelentette a P45-ös és G45-ös lapkakészleteit, ám ezzel egy időben az Nvidia új zászlóshajójáról is sikerült néhány képre szert tenni.

A gyártó új zászlóshajója a Computexen tűnt fel, az egység 1 GB GDDR3-as memóriával és olyan kétslotos hűtéssel érkezik, mint amelyet a 9800 GTX-en láthattunk. A kártya GT200-as, 65 nm-es gyártási technológiával készült GPU-jában egyébként 240 darab stream processzor van jelen, amelyek 1296 MHz-es órajelen ketyegnek.A lencsevégre kapott kártya a BFG kínálatából érkezett, a GTX 280-as modell az Nvidia referencia dizájnjára épül. Ahogy az az alábbi képeken is látható, az egység két darab PCIE tápcsatlakozóval van felvértezve: az egyik egység egy 6-tűs, míg a másik egy 8-tűs csatlakozó.A kártya rendelkezik háromutas SLI támogatással is, így a tehetősebb megszállottak számára megvan a lehetőség, hogy három ilyen videokártya szörnyeteget működtessenek SLI-módban. Az már más kérdés, hogy ez mennyire érné meg.

Az Nvidia GeForce GTX 280 a jelenlegi legfrissebb hírek szerint már június 17-én, azaz alig több, mint két hét múlva debütál. Az Nvidia zászlóshajójának ajánlott végfelhasználói ára 649 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. enemispy
2008.06.03. 18:00
Lassan rá lehetne állni a számítógép klímák tervezésére és kivitelezésére
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.06.04. 19:45
(Vendég_z - egy másik_* @ 2008 Jun 4, 18:25) no, hogy én is írjak vmit erre a sok hülyeségre: :-)

"http://vr-zone.com/articles/GeForce_GTX_28...mance/5817.html
Szerintetek ez mit jelenthet?"

ha jobban megnézitek a catalyst 8.3-al csinálták, és akkor is csak átlag 2x jobb a gtx280. nomost, ha veszel 2 3870x2-t talán még jobban kijössz teljesítményben.

hdmi csati - nem rohadt mindegy, hogy van-e vagy nincs?? úgyis lehet dvi-hdmi átalakítót kapni!

dx10 - majd akkor legyen fontos, ha olyan oprendszert ad ki a microfos, amit nem csak 15% használ (különböz? okok miatt)

programozói tudás - ez paraszvakítás. Szerintem az emberek kb 1%-ának jut eszébe, hogy a programozók is okozhatnak problémát, nem csak a hardver maga. Ennek az egy százaléknak megint egy töredék része jut el a felismerésig, hogy a programokkal lév? gondok nagy része a programozók miatt van.

Minden mai programozói tudást el kellene felejteni, és az egészet újra kezdeni - méghozzá egy, egységes programnyelvvel!
Létezik ilyen már régóta. Nézz bele egy BIOS-ba, ha jól emléxem Assembly egy butított változatával vagy annak egy el?djével oldják meg, és az végzi az utasításokat a chipek egy részén is. Kár, hogy kifejezetten egy gond van vele. Emberileg a nagy programok átláthatatlanok vele, ugyanis kettes számrendszerre gépi kódba kódolják át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!