iPon Hírek

Képek az Nvidia következő csúcskártyájáról?

Dátum | 2008. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia következő generációs videokártyáiról, amelyek GT200-as GPU-val lesznek felszerelve, már régóta olvashatunk pletykákat. Az újdonságok várhatóan június folyamán debütálnak, a termékek GeForce 9900 GTS és GeForce 9900 GTX típusjelzéssel kerülnek forgalomba. Érdekes tény, hogy a kártyákról eddig nem jelentek meg képek. Ez most már a múlté, ugyanis az elmúlt hétvége folyamán egy CAD szoftverrel készült műszaki rajz már kiszivárgott az egyik kártyáról.


A rajzot egy frissen regisztrált felhasználó küldte be, aki ezek után kapott hideget-meleget. A belinkelt fájl egy 35 MB-os STEP formátumú fájl volt, amelyet a XtremeSystems fórumának tagjai le is rendereltek: a végeredmény meglepően hitelesnek tűnik, de ettől még nem zárható ki, hogy a lelkes fórumozó nem egy olyan ember, aki CAD tudását és rengeteg szabadidejét hamis ábrák készítésére használja.


A lerenderelt kártya meglepően hasonlít a G80-as alapokon nyugvó GeForce 8800 GTS, GTX és Ultra modellekre. A képen egy nagyméretű, a hő elvezetésében segítő takaróelem látható a GPU. Érdekesség, hogy a kártyán egy külső I/O chip is helyet foglal csak úgy, mint a G80-asok esetében, ezen kívül néhány PCIE tápcsatlakozót is megfigyelhetünk. A memória chipek elhelyezése rendkívül szokatlan: a chipekből 8 darab található a kártya egyik és 8 darab a másik oldalán, ezek a chipek 3:3:2 formában vannak elosztva a GPU körül. Az Nvidia GeForce 8800 GTX és Ultra kártyák esetében 12 darab memória chip van a GPU körül.

A szokatlan memória chip elhelyezés alátámasztja a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a felsőkategóriás GT200-as kártya 512 bit széles memória interfésszel érkezik. A külső I/O chip is azt mutatja, hogy a gyártó a GPU mag számára a lehető legnagyobb helyet kívánta biztosítani, mint hogy a chipbe további funkciókat integráljon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Tyrel
2008.05.13. 20:30
Hát ha már itt tartunk akkor az offline játék csak szaggat, az online játék meg tud szaggatni is meg laggolni is.
A két dolog teljesen mást jelent.
Szerintem azért "kötekedett" Zhavon mert a magyarok nagyon sok nemzetközivé vált angol eredetű fogalmat rosszul használnak, köztük ezt is, ami azért szomorú...

A videókártyáról meg annyit hogy kíváncsi leszek rá, de nVidia legutóbbi húzásai után én óvatossággal kezelném... 9600 óta nem adtak ki jól konstruált kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bucka
2008.05.13. 21:54
Ez a paksozás is milyen szánalmas már...??
Baszki, egy 1000W-os szgéptáp azért már elég combos, ellenben egy 1000W-os hajszárító legfeljebb csak belépőszint (1999 Ft, teszkóvelj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RyanPT
2008.05.14. 00:27
A lényeg hogy a kártyák számozása nem a mi kedvünkért van hanem hogy jöbban foggyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bucka
2008.05.15. 17:17
1 kWh az Elműnél jelenleg 43 Ft. Akinek ténylegesen 1000W-ot fogyasztó gépe van, az talán rászánhat óránként 43 Ft-ot. Most miről beszélünk? Hogy Pakson lelassulnak a turbinák vagy, hogy sokba kerül? Mert valójában egyik sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!