iPon Hírek

Képek és információk a Tri-SLI-ről

Dátum | 2007. 10. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD és az Nvidia egyaránt fejlesztik a több gpu-s rendszereiket, azaz a Crossfire és az SLI eljárásokat. Az Nvidia nemrégiben jelentette be, hogy háromutas SLI támogatáson munkálkodik, amelynek segítségével már nem csak 2 vagy 4 videokártya egyidejű használatára lesz lehetőség, hanem akár 3 darab G80-as GPU-val rendelkező kártyát is munkára foghatunk majd SLI-ben.


A háromutas SLI rendszer hivatalosan jövő honap folyamán debütál majd, egészen pontosan november 12-től válik elérhetővé a nagyközönség számára. A technológia használatához C72XE (nForce 780i), MCP72XE (nForce 780a) vagy C73-as chipszettel felvértezett alaplapra lesz szükség, de természetesen a már régóta forgalomban lévő 680i lapkakészlettel rendelkező alaplapok is megfelelőek lesznek. A háromutas SLI rendszerben GeForce 8800 GTX vagy GeForce 8800 Ultra kártyák lehetnek jelen, hiszen csak ezekkel valósítható meg a speciális kapcsolat.


A Tri-SLI eljáráshoz új SLI hidat készített az Nvidia, amelynek segítségével a három kártyát össze tudjuk kapcsolni, így létrejön a Tri-SLI mód. Az új többkártyás üzemmód a kártyák rendkívül borsos ára miatt valószínűleg csak kevesek kiváltsága marad, legalábbis az otthoni felhasználók tekintetében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.26. 13:45
vissza a hírhez

Az AMD és az Nvidia egyaránt fejlesztik a több gpu-s rendszereiket, azaz a Crossfire és az SLI eljárásokat. Az Nvidia nemrégiben jelentette be, hogy háromutas SLI támogatáson munkálkodik, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!