iPon Hírek

Képgalériák estére - 2014.05.06.

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Arcana Heart 3: Love Max
Borderlands 2 (PS Vita)
Boundy by Flame
Child of Light
DriveClub
EVE: Valkyrie
Mario Kart 8
Project CARS (első képek a PS4-es verzióból)
Risen 3: Titan Lords (dobozfotók)
The Walking Dead Season Two - Episode 3: In Harm's Way
Titanfall - Expedition DLC
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. codex
2014.05.07. 00:22
A Project CARS igencsak bötyáros. Úgy köll má mind az oltárra a teríttő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. HeverAdam
2014.05.07. 00:40
codex:
Ezt én se mondhattam volna szöbben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Resike
2014.05.07. 00:43
Csak aztán legyen a gameplay meg a a fizika is betyáros, mert a csilli-villi motorháztetők nem fognak meg sokáig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Fernando
2014.05.07. 06:43
Resike: Tapasztalat is van a fikázás mögött, vagy csak nyomod a levegőből? Én évek óta tesztelem, néha hullámvölgybe kerül a projekt, de mindent egybevéve egy nagyon is ígéretes játékról van szó, ami az olyan fércmunkákat, mint a F1-széria, simán lesöpri a színpadról. Lehet, hogy nem lesz nevezhető hc szimulátornak, de ez legyen a hc szimulátorosok elenyésző számú kisebbségének a gondja, hiszen tudjuk, hogy ők pont nem a porfittermelésre képes közösség, már a létszámukból adódóan sem. Éppen ezért egy játékfejlesztő csapatnak és kiadónak pont őket nem kell figyelembevennie semmilyen szinten. Nekik gyártson játékokat a Kunos meg az ISI...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. R3LaX123
2014.05.07. 10:35
Ha már ennyire autós játékokról megy a téma, akkor elmondanám (ha esetleg érdekel vkit), hogy ebben az évben nem lesz NfS, csak 2015-ben. Lehet volt már róla hír, de én most tudtam meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. lestyanrob... Ferna...
2014.05.07. 11:09
Fernando: Én azt nem értem, hogyha rengeteg ember leül a "simcade"-okhoz (mivel van belőlük bőven, gondolom termelik a profitot), akkor miért ne ülnének le egy olyan autós játékhoz, ami minden téren az egyik legjobb közülük, csak éppen a fizikája HC? Minden szimulátorban vannak bekapcsolható segítségek és néhány simcade irányítási nehézsége már hasonlít egy szimulátoréhoz, csak épp nem úgy viselkedik az autó, mint ahogy kéne! Ezért nem értem ezt az egész simcade-ozást, ráadásul néhány mögött egész jónak tűnő fizika szokott lenni. Az egész játék fejlesztéséhez képest meg nem lenne nagy dolog normális, vagy ahhoz közelebbi irányítást is készíteni. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fernando lesty...
2014.05.07. 11:27
Egy simcade még mindig nagyságrendekkel könnyedebb műfaj, mint egy hc szim. Személyes tapasztalatom van erről. Évek óta nyúzok autós játékokat, rengetegféle megfordult a kezemben, a bazári giccsparádétól kezdve az iRacingig. Ez utóbbival próbálkozom mostanság, bár nem sok sikerrel. Közvetlen mellette pCARS és Assetto Corsa. CARS esetében többször is sikerült a leaderboard top 10-es idők közé jutnom, multiban sem kellett sokszor szégyenkeznem, még korábban az F1 játékok esetében szintén ez volt a szitu. Aztán arra gondoltam, hogy ha ennyire megy, akkor iRacing. És koppantam, mert merőben más világ mindegyiknél, gyakorlatilag a megszerzett több éves tapasztalatommal sehol nem vagyok a sok setup-zsenihez képest. Egy simcade esetében nem kell feltétlenül szarakodni, kockulni az autó beállításokkal, mert nagyon sokan szintén tesznek rá, így természetes módon válik kiegyensúlyozottá a mezőny. Az iR-ben viszont mindenki setupol mint az állat, full kocka emberek órákig gyakorolnak/nap, és e két összetevő miatt leírhatatlan előnyökre tudnak szert tenni egy magamfajta, a simcade világából érkezett újonccal szemben. Megmondom őszintén, kezd is elmenni a kedvem az iR-től, mert nagyjából nulla sikerélményem van, és tisztán látszik, hogy ez a játék az atomkockák terepe, valahogy úgy, ahogy FPS-ben a Counter Strike. Na, szerintem ezért nem fognak a simcade és árkád játékosok az életben tömegével átnyergelni a hc szimulátorokra, egyrészt mert nem igénylik azt, hogy minél valószerűbbnek tűnjön egy produkció, másrészt mert nem is akarnak naponta hosszú órákat elcseszerinteni csak egy játék kedvéért. Menni akarnak néhány laza futamot, és kész. Én sajna a kettő között vagyok, én sem akartam soha megtanulni setupolni, viszont igényelném a hosszú távú versenyeket, bajnokságokat, így viszont két ló között a földre esek, mert nincs meg a két műfajt közötti átvezetés, és hát nem is nagyon lehet. A CARS esetleg megadhatja majd azt, hogy nem hc szim és talán mégis kialakulhatnak olyan bajnokságok, versenyek, amik hosszú távúak, és nem csak a setup huszárok harcolhatnak a győzelmekért. (Pl, fixed setup versenyek révén. ) Én legalábbis ebben bízok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lestyanrob... Ferna...
2014.05.07. 13:14
Köszi a választ! Én sosem arra törekszek, hogy első legyek, elég ha magamhoz képest jó köröket megyek, kicsit lazábban veszem, mint te Lehet ezért sem érzem már annyira a nehézségi különbséget egy hardcore és egy simcade között, meg már mindenféle szimulátort kipróbáltam és ezért néha eléggé meglep, hogy nem úgy viselkedik az autó, ahogyan kéne, ezért néha nehezebb is számomra egy simcade, mint egy hc szim. Persze ez a setupolással tökölés engem is idegesít, kellene minden komolyabb szerverből egy olyan is, ahol csak default-tal lehet menni...
Egyébként így is várom a Project CARS-t, te is kicsit meghoztad hozzá a kedvem Csak vártam már pár hasonlóra és eddig sajnos mindig csalódtam, ezért állok kicsit negatívan hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. czabi007
2014.05.07. 16:10
a project cars miért ilyen ocsmány? 2 éve azt mondom elmegy, de most...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.07. 19:42
Én már két hónapja játszok iRacinggel és semmi bajom nincs a játékkal, folyamatosan veszem az autókat és pályákat amik kellenek az adott bajnoksághoz. (Class B, GT3 Challenge) Ez szerintem hülyeség amit leírtál hogy csak beállítások miatt tud jól menni az ember. Én sem vagyok setupáló ember, megyek az alap beállítással és cső. Nincs top időm, a WR-től messze vagyok, de kit érdekel? Ha jó versenyeket tudsz menni és magadhoz képest jól szerepelsz akkor mit érdekel hogy mások hogy kockulnak egésznapokat ahogyan sérelmezed. Az iR egyébként azért is jó játék mert van egy adott időd és a hozzád illőkkel dob össze versenyen. Badarságot írsz hogy aki túl pró az veled fog versenyezni. Dehogy fog.. Ha most olyan bajnokságban mész ahol kevés ember van, ott nyilván összedobál a jelentkezőkkel és nem nézi a rendszer hogy te mit tudsz. De próbálj ki egy Grand Touring series-t vagy egy GT3-at. Meglátod hogy a te szinted alapján dob össze másokkal mivel rengeteg a jelentkező és tud a rendszer szortírozni.

Egyébként meg ha setup kell az autódhoz, rengeteg fórumon találsz rá segítséget hogy mit kéne állítani. Ha esetleg az angol nem megy, még a pH IR fórumba is tudsz nyugodtan kérdezni, válaszolnak rá. Meg kár azt sérelmezned hogy egész nap kockulnak vele.. Te is játsz egész nap és alap beállítással ott leszel a top időknél. De azt hogy te most leülsz naponta félórára, soha az életbe nem éred el a WR-t. Ha nem tudsz "veszíteni" akkor kár is játszanod ezzel.
Megjegyzés: Mindjárt 8 óra, megyek is egy GT3 race-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fernando
2014.05.07. 22:08
Kicsit mintha túllihegted volna a dolgot és személyes sértésként élnéd meg, hogy nem mindenki atomkocka hülyegyerek. Lelked rajta, ettől a véleményem jottányit sem változik, és márpedig az van, hogy a hc szimulátorokat kockáknak találták ki és kockák is játszanak velük, illetve teljesen egyértelmű az is, hogy a hc szimulátoros társadalom nem képes kitermelni és eltartani egy tripla A kategóriás címet, mivel ahhoz túl kevesen vannak, így a kiadók számára nem jelentenek vonzó célcsoportot.

Az meg, hogy más setupját használjam, orbitális baromság, mivel mindenkinek más és más a vezetési stílusa, így egyáltalán nem biztos, hogy adott setup nekem fekszik. És nehogy már órákig turkáljak a különböző setupok között, mert hát annyira azért nem érdekel a dolog, ha egy játék nem megy, akkor hagyom, nem fogok vele görcsölni, mivel nincs mit bizonyítanom. Ha így érezném, fel kellene keressek egy szakorvost ugyebár…

Hülyeség, hogy a beállítások dobnak a tempón? Ember rakj már össze egy penge setuppal beállított verdát egy gyárival és nézd már meg eleve a végsebességeket, gyorsulásokat, kanyarsebességeket, tapadásokat. Az életben nem versz meg egy ugyanolyan gyakorlott setupos versenyzőt egy gyári beállítással. Épp ez a setup lényege: jobb hatékonyság. És nekem ne nagyon mondd meg, hogy játsszak vagy ne játsszak egész nap, ezt majd én remekül eldöntöm magamnak, mert hát ki is vagy te, hogy tanácsokat osztogass nekem kéretlenül ugyebár. Leginkább senki, igaz? Helyben vagyunk. És ha nem sikerült felfogni a mondandóm lényegét: Az iR és az ehhez hasonló kockaszimulátorok esetében csak akkor lehetsz eredményes, ha napi több órákat nyomod. Erre viszont pl. a simcade vagy árkád játékosok nem hajlandóak, ugyanis nekik van életük. Ez a legnagyobb különbség a műfajok között, és semmiféle kivételes képességgel nem bírnak a kockák, mivel mindösszesen kockulás kérdése x eredmény elérése. Remélem, tiszta és világos voltam, kár itt a hittérítőt nyomni, kegyetlenül nincs hatása.

czabi007: Szánalmas ez az ostoba trollkodás, arra jó, hogy kiröhögtesd magad, és hát ez meg is történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lestyanrob... Ferna...
2014.05.08. 01:11
Fernando nem akarok személyeskedni, vagy sértegetni, de ha szerinted a hc szimulátorok atomkockáknak valók, akkor vagy még tizenéves vagy, vagy nem szereted eléggé az autókat és a vezetési élményt Ezen kívül igazad van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fernando lesty...
2014.05.08. 11:27
Bőven nem nagyok tizenéves, de tisztában vagyok azzal, hogy egy hc szimulátor sem helyettesítheti a vezetési élményt egy százalékban sem, mivel semmi köze semmiféle valósághoz. Ezt csak az atomkocka hc-k szokták elhitetni magukkal roppant ostoba és szánalmas módon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lestyanrob... Ferna...
2014.05.08. 19:28
Vezettem már rallyautót rallycross pályán és azt valóban nem helyettesíti a szimulátor. De ha éppen csak a szobámból tudom csinálni, mert ahhoz minden eszközöm megvan (logitech g25) és van választási lehetőségem, hogy azzal tolom, aminek szinte tök ugyanaz az irányítása (van aki hülyének néz, de a technikákat kb. tök ugyanúgy kell megcsinálni), vagy aminek elég messze van az eredetitől, akkor persze, hogy az előbbit választom a legtöbb esetben. És nekem igenis van akkora élmény a hc szimulátorozás, mint egy ostoba városi kisautót vezetni (amin kívül jelenleg nincs más lehetőségem). Pénzben ráadásul ég és föld.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.08. 20:29
Nem lihegtem túl, csak nem értem hogy mért kell az iR-t szidni, hogy nem vagy eredményes. Arról nem a játék tehet, hanem te. És ahogy írtad, annak az oka is megvan mivel nem fektetsz bele annyi játékidőt hogy eredményes lehess. Akkor neked találták ki a pCars-t, vedd meg, körözz vele és kész, top leszel rövid időn belül.. Benézted akkor az iR vételt.

Én nem azt írtam hogy más setupját használd hanem azt, hogy ha van valami kérdésed illetve valamit szeretnél állítani akkor az után tudsz olvasni, hogy merre kéne haladni..."nehogy már órákig turkáljak a különböző setupok között" Hát.. te akarsz k*rva jó időt menni, ahhoz meg setup kell ugye. Akkor most mi van? Tehát eredményes akarsz lenni, alap beállítással és napi 5 perc körözéssel? Értem. Sok sikert, nekem még nem jött össze.

Nem azt írtam, hogy a setup nem dob a tempón, hanem hogy annyit nem fognak rajtad dobni hogy rögtön WR időt fuss. És miért kell engem szidnod, én nem szidtalak. Én sem egész nap játszok hanem esténként pár race vagy practice. Nem is vagyok a WR közelébe. De magamhoz képest jól teljesítek és élvezem is a játékot. Ha tehetném akkor pályáznék is, de erre még egyelőre nincs keret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fernando
2014.05.09. 05:54
Teljesen félreértettél. Egyáltalán nem szidtam az iR-t, talán az egyik legkomolyabb autós játék, és azzal is tisztában vagyok, hogy akármennyire kedvelem ezt a műfajt, nem feküdhet nekem minden. Ez pl. nem fekszik, de elismerem, hogy nagyon jól meg van csinálva. Azonban mivel nincs hozzá sem időm, sem türelmem, így nem valószínű, hogy komolyabban bele fogok mászni. És egyébként épp ez volt korábban az egyik hozzászólásom lényege: én nem vagyok hc szim játékos, sokkal inkább a simcade a műfajom, és ezzel rengetegen vannak így. Volt itt egy ilyen kérdés, arra válaszoltam. Azt kérdezték, miért nme ülnek le annyian egy hc szim elé, mint egy simcade vagy árkád elé. Azért, amiért engem sem köt le hosszú időn keresztül. Setupok, kellő gyakorlat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!