iPon Hírek

Kérdőjelek az Apple új csodája körül

Dátum | 2010. 01. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az új érintőképernyős zsebszámítógép "gyengébb" verziója két hónap múlva kerülhet a boltokba. A 499 dolláros készülék 16 GB-os merevlemezzel rendelkezik majd, s 3G-s vezetéknélküli kapcsolatot nem tud létesíteni. Az okosabb modell, a 3G-s kapcsolatra is képes, 64 GB-os tárhellyel rendelkező iPad 829 dollárért 90 nap múlva kerülhet az Apple rajongók zsebébe - írta a Marketwatch. A készülék 9,7 hüvelykes képernyőjével úgy néz ki, mint az iPhone nagytestvére, s mindössze 68 dekagramm. Akkumulátora 10 órás használatot tesz lehetővé egy töltéssel. A készülék nem rendelkezik különálló billentyűzettel, a gépelés érintőképernyőn megoldott, ám csatlakoztatható hozzá keyboard.

Steve Jobs, a társaság vezére szerint az iPad célja, hogy az iPhone és a MacBook közötti piaci rést betöltse. Az Apple azokat a fogyasztókat célozta meg vele, akik az iPhone webes alkalmazásait helyezik előtérbe a telefonos funkcióknál. A cége az iPaddel tört be a netbookok piacára, ám azzal, hogy a készülékekhez 3G-s internet-elérést is biztosít, a már forgalomban lévő versenytársainál többet kínál a felhasználóknak.

Mint Jobs elmondta, az alapkészülék csak WiFi-kapcsolattal rendelkezik, de a 16 GB-os (499 dollár), a 32 GB-os, (599 dollár) és 64 GB-os tárhellyel rendelkező formátumában egyaránt igényelhető az AT&T szolgáltatón keresztül 3G-s kapcsolat is, "mindössze" 130 dollárért. A 3G-s adatforgalmat a tervek szerint 250 megabyte-ig 15 dollárért, korlátlan adatforgalom esetén pedig 30 dollárért biztosítja majd a telefonszolgáltató havonta - ez a MarketWatch szakértői szerint drága mulatsággá teszi az iPadet.

Szakértők szerint az iPad széles körű elterjedéséhez jelentős árcsökkentésre lesz szükség, ám ez 2011 előtt nem valószínű. A MarketWatch szakértője úgy véli, a 400 dollár alatti készülékért már sokan hajlandók lennének a pénztárcájukba nyúlni, amennyiben az 3G-s kapcsolattal is rendelkezik. Jobs szerint az Apple nem egy újabb olcsó laptopot akart a piacra dobni - az érintőképernyős készülék a Gartner szakértője szerint előre jelzi a hordozható számítógépek fejlődésének irányát.

Az Apple vezérigazgatója a társaságot a világ legnagyobb mobil-készülék gyártó cégeként írta le az iPad bemutatásakor, hivatkozva az iPod, az iPhone és a Macintosh laptopok sikerére. Jobs nem tekinti az iPadet számítógépnek, ismertetőjében kiemelte a multimédiás tulajdonságait, e-book-olvasó képességét, melynek megfelelő kihasználásához az Apple a napokban indította el az önmagát akár az Amazon riválisává is kinőni képes e-book-áruházát, a iBookstore-t.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. YuGabe
2010.01.28. 12:30
Már megint a hülye napi.hu cikk. Tegnap ez már itt az IPONon volt hír. És abban nem voltak benne az ilyen hülye marketingorientált "szakkifejezések", mint:
"Szakértők szerint", "Mint Jobs elmondta", "piaci rést betöltse", "írta a MarketWatch".
Annyira nem hiszem el, hogy itt az Iponon rá tudnak állni a technikai részletekre, de aki a napin ír cikkeket, az csak egyszerűen a fogalmazásnak él, amit nagyon rühellek.
Persze ízlések és pofonok, gondolom valakinek ez jön be (nem.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. kistrojak
2010.01.28. 12:59
ebbok? meg ilyenek? egy 20 megás program.... és világszenzáció ....


"Az Apple vezérigazgatója a társaságot a világ legnagyobb mobil-készülék gyártó cégeként írta le az iPad bemutatásakor,"

Nem vagyok elájulva az apple mobiloktol, a laptopok tényleg nagyon jó minőségüek és nagy tudással rendelkeznek, de ez az Ipad kritikán aluli!,
Nézzünk körbe, itt magyarországon akkor minden 2. laptoppal rendelkező embernek apple-ja van?


"Szakértők szerint az iPad széles körű elterjedéséhez jelentős árcsökkentésre lesz szükség, "
Ehhez nem kell szakértő!!!

A pofám leszakad! A végén ez a szar lesz a világ megmentője MERT multitouch!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. mythbuster
2010.01.28. 13:19
kistrojak - ezek szerint még nem volt Apple mobilod... Jelenleg az iPhone viszi a pálmát, miót aaz apple kiadta a telefonját, az mindent söpör a polcokról! Előszőr nekem is negatív kritikáim voltak az iPhone -al kapcsolatosan, olyan gondolatok fordultak meg a fejemben, hogy "Egy rakás szar, hatalmas telefon, szar kamera, és mi értelme az multi-touch -ért 100 ezreket fizetni... bangóság!", én is a SonyEriccson és Nokia párti voltam, valamint HTC-rajongó... Egy nap az egyik haverom bemutatta élesben az iPhone -t és másnap már felvásároltam tőle! Ez volt 2 éve! Azóta más telefonra sem tudok nézni... Nembeszélve arról, hogy egy ideje az iPhone belépett a játékkonzolok világába, és működöképes GPS-ként is kiválóan lehet alkalmazni, teljes körü szoftverrel rendelkezik, és nem holmi nettes ingovánnyal amiért még az adatforgalomért is kell perkálnod... De elég ha ránézel a kijelzőre, nem kell pálcikával belezni, és színben/méretben veri az összes telefon kijelzőt!

Az iPad -hez meg annyi hozzászólásom lenne, hogy azt nem neked találták ki, és nem is nekem Azt olyan embereknek találták ki akiknek sok pénzük van és nagyon szeretik a kényelmet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. KBB
2010.01.28. 13:41
mythbuster, mér kéne sok pénz az ipad-hoz? Aki képes kifizetni 100 rugót egy iphone-ért, az megtudja venni az iPad-ot is $499-ér, nemde?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. polarx
2010.01.28. 13:43
mythbuster: valszeg 2 éve nem is néztél akkor mobil teszteket meg híreket.. nem tudom mond e valamit hogy Sony Ericsson Xperia X10.. na az fogja lesöpörni az iFos-t a polcokról.. árba közel azonos lesz tudása meg nagyon nem hasonlítható össze. 4g az ami talán majd szintén lesz vele bár arról sincs sok hírek egyenlőre. csak hogy lesz meg hogy ugyan ez az 1ghz-s proci lesz benne legjobb tudomásom szerint. xperia x10 kicsit oda fog tenni az androiddal meg pláne.. ingyen beszerezhetsz egy csomó cuccot nem leszel a hülye itunes-hoz kötve ami nélkül nem tudsz se zenét se videót se semmit se tenni egy ipod-ra úgy hogy hallgatni vagy nézni is tudd. Akkor meg kinek mi a kényelmes? az hogy tud használni könnyen amit megveszel egy kész vagyonért vagy az még amelett hogy drága szarakodni keljen az itunes-al is. nyugi nállam egy 80g-s ipod volt amit eladtak volna nekem 20-ért. mondom esetleg a 10e-s scheinheizer fülessel. aztán átgondoltam mondom ha 10ért ide adnád a fülessel akkor se kéne.. én nem itunes-olok.. egye meg a penész ott ahol van.. az apple cuccok 90%-a a jelenlegi áruk felét se érik.. bármelyik termékről is legyen szó.. a több érintős vagy mis 80-90e-s forintos új apple egér? tényleg jó.. 20e-t se adnék érte 80-at meg pláne nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. polarx
2010.01.28. 13:54
-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. danikollar
2010.01.28. 13:57
Ne máár!!! Okostelefonban mostanában sehol sincs a Sony Ericsson. Mindig mondják, hogy majd jön ez, majd jön az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2010.01.28. 14:09
polarx -én sem voltam hülye újjonan venni iPhone -t... Mindig karcolásmentes, használtat vásároltam, max a hátlapján volt 1 karc, de 70 ezerből megúsztam! A Sony Ericsson Xperia X10 nem rossz telefon, rendesen akad a menüje, kb fele annyi szine van mint az iPhone -nak, a memóriája is hatalmas 1GB(iPhone 3GS 32GB), de bővíthető ultra lassú memóriakárytával, gondolom a GPS is legalább akkora élményeket kreál mint az iPhone vagy még jobbat...
A kamerája az jobb mint az iPhoné... Jah jut eszembe, valóban egy rakás alkalmazás van kiadva az Androidra ami szart nem ér, és legalább 1 éve játék-konzol szerepet tölt be az emberek életében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster
2010.01.28. 14:15
polarx -ez a te telefonod

http://www.youtube.com/watch?v=-ytEOOTGtIo&feature=player_embedded

Én a helyedben nem égetném le magam a fél világ előtt

Das ist iPhone: http://www.youtube.com/watch?v=aXENhmX_uOU amit az android nem tud
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. arkman polar...
2010.01.28. 14:36
polarx: Miért zavar téged ennyire az iTunes? Majd az Androidhoz is lesz ilyen kezelő program.

mythbuster: Nem 1 GB memóriája van, hanem minimum 9, amit tudsz bővíteni. Igen a GPS jó lesz, ha olyan lesz mint a több androidosé. (És nem rontják el ilyen speciális Sony Ericsson változtatásokkal)
\"Jah jut eszembe, valóban egy rakás alkalmazás van kiadva az Androidra ami szart nem ér, és legalább 1 éve játék-konzol szerepet tölt be az emberek életében\" - Ezt értelmeznéd? Hogy jön ide a játékkonzol? Igen is vannak jó alkalmazások rá. És miért is ne tudná az android a GPS navigációt? (Inkább jobban tudja, mint az iphone)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster
2010.01.28. 14:55
arkman - Van egy halom lélekvesztő alkalmazás andoirdra... egyetlen alkalmazás ami még nyújt valami játék-élményt az a Speed Forge 3D, de a többi egy rakás ..... . Jelenleg az andrid nem tudja a GPS-t... lehet hogy rosszul tudom, de tudomásom szerint nem létezik használható navigációs rendszer andriod rendszerre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. polarx
2010.01.28. 15:13
hát ezt mondjad hogy te ilyen játék b..i vagy.. hogy neked csak arra kell.. hát arra meg vegyél Tegra 2-vel felszerelt telót.. azzal játszhatsz akármit.. mellesleg. igeen ez a videó az android 1.6.. ha megnéznél egy újabb videot már most se így szaggat a menüje mellesleg a 2.1-et is rálehet húzni sőőőőőőőőt.. már csinálják a 3.0-át is ha jól tudom.. szóval írhatod még te is a hülyeséged.. és igeen a gps navigáció már 3d-be is jelenlesz a xperia x10-be iphone meg a halál f@szán sincs.. csak design meg jó drágán eladjuk persze tudásba tized annyit nem tud.. alapból 9g plus adnak hozzá egy 16g-s kártyát. te meg huzogathadot a iphone-ra egy rossz számot nem tudsz átküldeni egy telefonra mert nem látja a gyökér bluetooth-ja csak az apple szutykát. na bumm.. mellesleg nem adok 2 évet az androidnak aztán apple ráhúzhatja arra a bizonyosra az iphone OS-t.. 10x-er körbe hugyozza majd mr google apple-éket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. polarx
2010.01.28. 15:16
ja még hozzá tenném hogy nem az androidnak kell tudni a gps-t hanem a telefonba kell hogy legyen gps jó ember. persze nem árt ha támogatja az android is.

Ilyen meg az iFosba nem lesz sose..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. arkman mythb...
2010.01.28. 15:22
Akkor nézd meg a linket amit írtam. Kicsit fejlettebb, mint amivel próbáltál példálózni. Az Androidos hangfelismerő rendszert használja, GMapsen alapul, használja a Street Viewt, forgalomadatokat is figyelembe vesz, navigáció közben új célok adhatók meg (\"Ejj, de éhes vagyok együnk valamit, de fogalmam sincs hol van valami vendéglátóegység\" szindroma). Igaz még csak béta, dehát a Gmail is mennyi ideig volt az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2010.01.28. 15:24
polarx: te el vagy tájolva apám Jelenleg az iPhone -ra kiadott IGO My way és a Navigon -nak lehet több hasznát veszem, mint annak színelen SonyEricssonnak a lassú memóriakártyával De annyira sznob vagy, hogy magad sem veszed észre, nem hogy azokat a banális marhaságokat amiket írsz Jelenleg az android egy nagy nulla, és míg az Apple=alma addig az is marad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mythbuster
2010.01.28. 15:30
Fantasztikus a Google maps! Navigálás közben élvezheted, ahogy a háttérben pereg az adatforgalom mint a villanyóra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2010.01.28. 15:37
Fantasztikus a Google maps! Navigálás közben élvezheted, ahogy a háttérben pereg az adatforgalom mint a villanyóra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. arkman mythb...
2010.01.28. 15:42
Le tudod cachelni az út előtt az információkat wifiről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RKG
2010.01.28. 16:28
polarx: "Sony Ericsson Xperia X10.. na az fogja lesöpörni az iFos-t a polcokról" jaja, csak kár h az X1 és az X2-ről is hasonlókat mondtak, aztán sajnos egy kalap szar lett mind2. X10 videón pazar, de majd ha kijön(valaha? SE-nál sajnos mostanában fel kell tenni ezt a kérdést is) akkor kéne csak nyilatkozni róla mert addig nincs miről. másrészt én boldog vagyok az iPhoneommal és biztosan te is boldog leszel a X10eseddel, nemtom mi a halálredváspudvásf@száért kell itt fikázni...!
"egy rossz számot nem tudsz átküldeni egy telefonra mert nem látja a gyökér bluetooth-ja " erre meg csak annyit h: aki béna annak tényleg nem

üdvölet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2010.01.28. 22:08
ezt mindenki tudta hogy az x1 x2 az volt.. ez nem lesz. a telefon várható kijövetele Q2 körülre van mondva. ha akkor nem is jön ki a Q3-ba tuti. amúgy mért kéne feltenni? Satio is bőven jó telefon. bár inkább xperia x10 kéne android miatt. hát én haver ipod touch-ával jailbrake-elve van hát egyáltalán nem látta se pc-s bluetooth adapter se egy "hétköznapi" telefon.. tudtommal abba is van bluetooth ami jailbrake-nél működésre bírható.. mégse lehet kezdeni vele semmit. még ha nem is ugyan az a 2 de azért egy 60-80e-s reteknél már elvárná az ember hogy legalább egy számot tudjál vele küldeni (igeen még mindig elhiszem hogy iphone tudja, tudhatná ipod touch is)

ár érték araányba még mindig bármikor jobb lesz az xperia x10 első ránézésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!