iPon Hírek

Keresőkkel és hirdetőkkel is leskelődne a RIAA

Dátum | 2010. 08. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Elégedetlen a RIAA a jelenleg hatályos másolásvédelmi törvényekkel és eljárásokkal, ezért most azt szeretnék elérni, hogy gyakorlatilag minden olyan netes szervezet, aminek a leghalványabb köze is lehet a kalózokhoz, maga ellenőrizze a felhasználóit.

Ilyenek például a keresők, a fizetőrendszerek és a hirdetők. A keresőkön értelemszerűen kereshetik a kalózok az illegális tartalmakat, a hirdetők útján reklámozhatják, a fizetőkön keresztül pedig nyilván fizethetnek is érte, ezért ezeknek az érintetteknek a RIAA szerint kötelességük megfigyelni, hogy mire használják a szolgáltatásaikat.

Ezt egyebek mellett azzal is indokolták, hogy egyszerűen nem áll módjukban az internet teljes egészét megfigyelni, ezért ehelyett inkább magukra a kérdéses internetes szervezetekre testálnák a feladatot - ha kell, akár jogi úton is.

Később aztán ezt a kijelentést finomították picit, mondván, hogy "természetesen" nem lobbiznának ilyen fajta ellenőrzést előíró és kikényszerítő törvény meghozatala érdekében az érintett szervezetek beleegyezése nélkül, de tekintve, hogy a RIAA-ról van szó, és figyelembe véve az előzőleg elhangzottakat, ennek az utólagos módosításnak az őszintesége és igazságtartalma legalábbis erősen megkérdőjelezhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. TescoZsomi
2010.08.26. 14:49
nem lobbiznának ilyen fajta ellenőrzést előíró és kikényszerítő törvény meghozatala érdekében

Dehogynem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Merwenus
2010.08.26. 15:08
Csak nem az éhen halás küszöbén vannak? Nem tellik új házra vagy BMWre nekik? mi a számlaszámuk ? küldök nekik egy kis segélyt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bszoke88
2010.08.26. 16:00
alakíthatnánk már végre egy anti-riaa szervezetet, aminek az lenne a célja, h az ilyen nézettel rendelkező emberekkel 'elbeszélgessen'.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Phantomstr...
2010.08.27. 10:20
Halott ötlet. Ha azt akarják, hogy csökkenjen a warez, csökkenteni kell az árakat.
Még a legbecsületesebb ember is gondolkodóba esik, mikor meglát egy filmet 3-4-5 ezer forintokért, amit lemezzel, borítóval együtt ki lehet hozni 100 forintból (a kiadóknak még ennyibe sem kerül). A zenés CD-kre ez fokozottan igaz, amik sokszor ugyan ennyibe kerülnek, és ez még akkor is sok, ha Mozart mászott ki a sírból, hogy újabb mesterművet alkosson.

A videójátékoknak kicsit más a helyzete, mert egy valamire való darab azért 6-8 óra szórakozást tud nyújtani többjátékos mód nélkül, így sokkal jobb az ár-érték arányuk.

Ezek az árak, főleg a magyar fizetésekhez mérve, eszméletlen magasak. Egy átlag ember nem teheti meg, hogy a fizetése 5-10%-át elszórakozza.

Persze előbb utóbb mindennek lemegy az ára, de az emberek nem a türelmükről híresek, és tudom, hogy van aki 500 forintot nem adna ezekért, mert az ingyennél nincs olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. isx
2010.08.27. 14:00
Ha igénybe akarják venni ezen résztvevők szolgáltatását (miszerint ellenőrízzék a felhasználókat), hát fizessenek érte. Mindegyiknek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2010.08.27. 15:17
a Nyugati fizetésekhez passzolnak az árak, és ha egy ilyen közeli országban mondjuk 5k lenne egy starcraft 2, és 2k egy zenei album, máris kamionokkal vinnék ki a leleményes emberek meglovagolni a jó kis üzletet. Sajnos itthon nem fognak lemenni az árak, egyedüli esély talán, hogy egyszer (évtizedekről van szó) majd oda jutunk, hogy nekünk sem lesz megterhelő.

Cserébe viszont kapunk mókás elavul törvényeket, így megmarad a kiskapu a magyarnak, hogy szórakozzon, hiszen ha már kenyér nincs legalább cirkusz legyen. Pedig pár paragrafussal haza lehetne vágni az egész torrentet itthon. fogjuk fel úgy, hogy nekünk lehetőséget adnak szórakozni, nem pedig pénzt rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fecaa
2010.08.27. 18:26
Szánalmasak, de hát hagy próbálkozzanak.
Egyébként meg unalmasak.
Szűnjenek meg és tűnjenek a francba, nem kell nekik a felső 10E-ben lenni, elmehetnek dolgozni is, úgyis feleslegesek, mivel semmire se mennek-ezt másodszor mondom itt.

Vajon mekkora forgalom lehet 1 media marktban, stb-ben csak cd,dvd-ket illetően?
Csoda h. még megéri kirakni a polcra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. agyturbini...
2010.08.28. 01:42
CyberPunk666

Nem akartam OFF olni de TE ugy latod hogy valaha is lesz olyan helyzet hogy Megveheted Legalisan?
Soha mert nincs nepszaporulat nincs bevandorlas es nincs semmi amit el lehetne adni...Ergo nincs semmi ami elorevihetne azt a kis orszagot. Nagyon sok elvakult Ungaristanak elmondtam de nem ertik...Ha fejen allnak akkor sem fog semmi tortenni mert egyetlen megoldas lenne: Minden Magyar hazaparnak legalabb 4 gyereket kellene felnevelnie..es ez nem fog megvalosulni sosem. Reviziora kilatas sincsen nem hogy esely...Akkor mit Akartok?
Persze ez a Szubijektiv velemenyem de En igy Latom...

Udv Laci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2010.08.28. 10:17
http://ipon.hu/hir/nagyon_nagyot_bukik_a_riaa_a_pereskedeseken/13147 Kötelező olvasmány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!