iPon Hírek

Keress atombombát a mobiloddal!

Dátum | 2008. 09. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

És ez nem vicc. Pontosan ezen dolgoznak a Purdue Egyetem kutatói - egy olyan új technológián, amely segítségével minden mobiltelefont felvértezhetnek az atomfegyver-keresés képességével. Mindeközben pedig annak érdekében is lobbiznak az amerikai kongresszusnál, hogy törvényileg is kötelezzenek minden szolgáltatót és minden mobiltelefon-felhasználót az új fejlesztés használatára.

Az ennek eredményeképp megszülető "atomkereső hálózat" annál hatékonyabb, minél több mobilból áll, mivel annál pontosabban tudná behatárolni (háromszögelni) az esetleges sugárzás-forrásokat. A veszedelmes anyaghoz legközelebb lévő mobilok adnák le a legerősebb jelzéseket, elősegítve így annak vagy a hely- vagy pedig, ha épp szállítják az anyagot, úgy a mozgás- és iránymeghatározását. Mi több, minél nagyobb léptékű a projekt, annál olcsóbb is lenne a megvalósítása; az ár egyelőre $50-$100 körül van mobilonként, de több száz millió telefon esetében ez valóban minimálisra zuhanna.

A leendő új hálózat tehát egyben egy újabb hatékony eszköz lenne az amerikai "terrorpara" további tüzelésére, hogy most már attól is tarthasson a lakosság, hogy melyik sarkon bukkannak rá egy "újabb" városeltörlő pokolgépre. Ennek azonban nem mindenki örül; a Newsweek például egy olyan diplomatikusabb megoldást javasol, hogy a hálózathoz való csatlakozás legyen önkéntes, a kormány pedig fizessen a belépőknek a csatlakozásért - sokan azonban még így is ódzkodnak a tervezettől az említett lélektani hatás miatt, bár többen elismerik a hasznát is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. clone_73
2008.09.29. 13:23
Ó persze és még fényképezzenek is úgy hogy nem tudok róla, és töltsék le Anyukám rirkos túrógombóc receptjét is, nem????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!