iPon Hírek

Keretek nélkül érkezik az Aquos Crystal 2

Dátum | 2015. 05. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sharp tavaly augusztusban indította útnak az Aquos Crystal névre keresztelt középkategóriás okostelefont, most pedig az utódjának érkezéséről számolhatunk be, a Crystal 2-ről. Akárcsak az előző kiadás, ez is „keretmentes” lett, de immáron nagyobb méretben várja majd a vásárlókat. Az újdonság egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami az S-PureLED technológiát használja. Ennek rendkívül kifinomult háttérvilágítása van, ami RGB egységekből épül fel, így növeli a színhelyességet, szélesebb spektrumot tud lefedni a kijelző. A megjelenítő felbontása mindössze 720p-s, de a 282 PPI-s pixelsűrűségre valószínűleg nem sok panasz lesz a középkategóriában. Arról, hogy a felhasználó ne nyomjon meg véletlenül semmit s használat közben, a Grip Magic gondoskodik, ami érzékeli a kereten a kezeket. Mivel az előlapnak közel a 80 százalékát lefedi a kijelző, lényegében kompakt telefonról beszélhetünk a relatíve nagy mérete ellenére is. A felülete 136 x 71 milliméteres, így ha nem is sokkal, de übereli tudja az LG G2 paramétereit, ami a mai napig az egyik legjobb helykihasználással rendelkező mobil – és éppen 5,2-es a megjelenítője.
Kamerák tekintetében eléggé visszafogott az összkép, de remélhetőleg az elkészült fotók kellemes minőséget fognak képviselni. A videóhívások és önarcképek felelőse egy 2,1 MPixeles megoldás lett, ami egészen érdekes elrendezéssel tűnik itt fel. Mivel felül nincs keret, így az előlapi kamera a telefon aljára, a felhasználó tenyerébe került - videócsevegések alkalmával érdemes lesz fordítva kézbe venni az eszközt. A főkamera pedig 8 megapixeles, és ehhez már egy LED-s villanó is kapcsolódik, így rosszabb fényviszonyok mellett is lehet rá számítani. A közlemény szerint egy Qualcomm MSM8926 chip van a gépházban, ami azért sajnálatos, mert a Snapdragon 400 besorolású chip 64 bites társa, az MSM8916 már kézenfekvőbb választás lett volna erre a feladata. A Sharp döntése miatt itt továbbra is Cortex-A7 magok négyesével kell számolni, amelyek 1,2 GHz-es órajelen üzemelnek; a grafikus munkát pedig egy Adreno 305 feldolgozó egység látja majd el. Öröm az ürömben, hogy a rendszermemóriával már nem fukarkodtak a szakemberek, és 2 GB-tal vértezték fel az okostelefont – ebből kifolyólag aligha lesznek sebességbeli gondok RAM-hiányból fakadóan. A háttértár 16 GB-os, és a Sharp mérnökei gondoskodtak arról is, hogy a felhasználó a szükségleteinek megfelelően tudja bővíteni, így akár 128 GB-tal is meg lehet toldani microSD formájában. A kapcsolati képességeknél kiemelendő a 4G LTE támogatás megléte, ami a HD Voice beszélgetések folytatására is lehetőséget biztosít. A WLAN 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő, ezen felül van benne Bluetooth 4.0 modul és NFC chip, valamint A-GPS vevő is.
A Crystal 2-n gyárilag az Android 5.0 fut, így nem kell a frissítésre várni, és hozzáadott applikációkban sem lesz hiány, így már az első bekapcsoláskor egy jól használható, sokoldalú masina fogadja majd az embereket. Mint a legtöbb Sharp, ez is vízálló, de nagyobb mélységekbe ezzel sem szabad merülni, inkább csak a mindennapos veszélyek elleni védelemről szól ez. Az okostelefon 154 grammos és 11 milliméter vastag, szóval azért kecsesnek nem nevezhető, kompakt felépítés ide vagy oda. Ezekből a paraméterekből arra lehetne asszociálni, hogy nagy telep került a hátoldala mögé, ám sajnos éppen ennek az ellenkezője történt. Az energiaellátásról egy rendkívül szerény, 2030 mAh-s kapacitású akkumulátornak kell gondoskodnia, ami valószínűleg átlagon alul produkcióra lesz csak képes, és ez egyet jelent azzal, hogy naponta kell majd tölteni az Aquos Crystal 2-t. Az egyszerű fekete és fehér modellek mellett a vásárlók letehetik a voksukat piros és kék kivitelek mellett is, remélhetőleg így mindenki talál a saját szájízének megfelelő variánst. A Sharp Aquos Crystal 2 debütálására a Softbank szolgáltatónál, Japánban fog sor kerülni,július közepén. Ennek tükrében nem meglepő, hogy az árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra sem a Sharp, sem pedig a Softbank.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. cipo
2015.05.20. 13:48
jól értem, hogy sikerült kifejleszteni a legkisebb koppanásra is törő képernyőt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. asdsa cipo
2015.05.20. 14:38
Eddig is a széléig ért az üveg a telóknak, csak eddig fekete festéket láttál a szélén, nem a panelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2015.05.20. 15:29
Snapdragon 400 már kezd elég gyenge lenni, akkor már 410 minimum, nem sokkal erősebb, de azért jobb, ráadásul energiatakarékosabb, ilyen kis aksi mellé meg kell is az.

Vagy egy Snapdragon 615, ha nem olyan olcsón adják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kunrichard
2015.05.20. 21:40
Nem gyenge kicsit az az akksi egy ekkora készülékhez?
A hardver nagyon emlékeztet a Galaxy S3 NEO-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. marc.loedi
2015.05.21. 10:10
Végre valaki! Nem értem, hogy nem képesek felfogni ezt..

Ettől függetlenül nekem sem tetszik, aránytalannak hat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2015.05.21. 11:48
Csak gratulálni tudok a gyártónak!
Sikerült egy veszélyes hulladékot megalkotni ami semmire se jó, csak hogy idegesitse az usert!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!