iPon Hírek

Késik az Intel Centrino 2-es platformja

Dátum | 2008. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A korábbi hírek szerint az Intel következő generációs notebook platformja, azaz a Centrino 2 június elején jelent volna meg. A legfrissebb értesülések szerint ez az időpont már egészen biztosan nem tartható, ugyanis a gyártó kisebb-nagyobb problémákkal küszködik, így a Centrino 2-es platform első előfutárai várhatóan valamikor július közepén, azaz egészen pontosan július 14-én jelennek meg. A teljes Centrino 2-es kínálat várhatóan a rajt után néhány héttel kerülhet a boltok polcaira.


Az American Technology Research egyik elemzőjétől, Doug Freedman-től származnak az információk, amelyek szerint az Intel hibát követett el, amely miatt az FCC jóváhagyását nem kapta meg az új platformra, a hiba az értesülések szerint a lapkakészlet 802.11n támogatását érinti. Ez a kis hiba csak az egyik, ami miatt késnek majd az új generációs platform tagjai. Az Intelnek gondjai vannak az integrált videó vezérlővel is: a vezérlő egyes noteszgépekben rendellenesen működik, jó néhány esetben összeomlik miatta a rendszer. Az Intel Centrino 2-es platformjának első tagjai még csak 802.11 a/b/g támogatással érkeznek, ugyanis a WiFi 802.11n szabvány integrálása több időt vesz igénybe a vártnál.

Amennyiben tényleg az említett időpontban jelennek meg az első Centrino 2-es noteszgépek, akkor az AMD-nek esélye nyílik némi piaci részesedés elhódítására az új, 100 dizájn díjjal jutalmazott Puma platformjának segítségével. A Puma platform kétszer több elismerést kapott, mint az előző generációs, jelenleg is forgalomban lévő AMD mobil platform. A Puma rendszerek 780-as sorozatú lapkakészlettel és Radeon HD 3000-es videó vezérlővel lesznek ellátva, a videó vezérlő Hybrid Grafikus támogatással is büszkélkedik. A Puma platform Turion Ultra processzorokkal fog üzemelni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások