iPon Hírek

Kész a világ első 8 GB-os LPDDR4-es memóriachipje

Dátum | 2016. 10. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung háza táján hatalmas tempóban zajlanak a fejlesztések, hiszen a cég tavaly augusztusban jelentette be 20 nm-es osztályú, 12 Gb-es kapacitású LPDDR4-es memórialapkáját, most pedig a 10 nm-es osztályú, 16 Gb-es modell is befutott, ami a világ első 8 GB-os LPDDR4-es memóriachipjében is jelen van. Az új memórialapkából négy darabot tartalmaz az említett 8 GB-os LPDDR4-es memóriachip, ami DDR4-4266 MHz-es effektív órajelen ketyeg. Az említett sebesség jóvoltából – 64-bites memória-adatsín használatát feltételezve – másodpercenként 34 GB-nyi adat továbbítására képes az újdonság. Hogy a 15 x 15 milliméteres alapterületű, mindössze 1 milliméter vastag tokozás formájában érkező 8 GB-os LPDDR4-es memóriachip mely területeken lehet hasznos a jövőben? A Samsung tervei szerint a következő generációs csúcskategóriás mobileszközökben kaphat helyet, ahol elegendő teljesítményt kínál a dupla kamerás, 4K UHD és VR támogatással is rendelkező eszközök számára ahhoz, hogy a felhasználói élmény kellően rugalmas lehessen.
Egy-egy ilyen 8 GB-os LPDDR4-es memóriachip négy darab 16 Gb-es memórialapkát tartalmaz
Az új memóriachip a friss gyártástechnológia jóvoltából energiahatékonyság terén is új szintet képvisel, hiszen kétszer nagyobb kapacitást kínál, mint 20 nm-es csíkszélességgel készített 4 GB-os, 12 Gb-es lapkákat alkalmazó elődje, mégis ugyanakkora fogyasztás mellett üzemel. Ráadásul az 1 milliméternél is vékonyabb memórialapka jóvoltából arra is lehetőség van, hogy a 8 GB-nyi LPDDR4-es memória mellé adattároló vagy alkalmazásprocesszor is kerülhessen ugyanabba a tokozásba, így helytakarékosabb rendszerek készíthetőek – vagyis az alkatrészeket tartalmazó alaplap kisebb és vékonyabb lehet. Az egyelőre nem derült ki, hogy az új memóriachip mikor jelenhet meg a kereskedelmi forgalomba szánt termékek fedélzetén, az viszont szinte biztos, hogy a következő generációs csúcskategóriás mobileszközökben rövidesen fontos szerepet kaphat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. lajcsi1975
2016.10.21. 10:09
Az azért érdekelne hogy a note 7-es körüli felhajtásért effektíven ki felel. Már úgy értve hogy a telefon hibás tervezése vezetett ide vagy szimpla akkumulátor hiba. Amit egy trehány beszállító okozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomchee
2016.10.21. 11:15
... vagy a kapkodás, hogy kidobhassák az új iPhone előtt.

Remélem azért nem szúrják el ezeket a memóriákat hasonló okokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I.Jozsef83
2016.10.21. 18:13
http://24.hu/mobil/2016/10/18/a-samsung-hazon-belul-tesztelte-a-note-7-akkukat/

http://androgeek.hu/hir/talan-ez-volt-a-gond-a-samsung-maga-tesztelte-az-ongyullado-akkumulatorokat

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lajcsi1975 I.Joz...
2016.10.21. 19:38
Hálás vagyok a fáradozásodért csak az a baj hogy ezen linkeken levő tézisek is csak találgatnak.

Csak egy példa mi van akkor ha a beszállító a tesztelés ideje alatt még megfelelő akkukat szállított , majd ahogy beindult a buli úgy lazítottak az akkuk gyártási technológiáján költséghatékonysági okokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!