iPon Hírek

Kész az Office androidos táblákra szánt változata

Dátum | 2015. 01. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft néhány héttel ezelőtt tette elérhetővé Androidra szánt Office szoftvercsomagjának bemutató változatát, most pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a fejlesztés, ugyanis elkészültek a szoftvercsomag alkalmazásainak végleges változatai, amelyek mától kezdve mindenki számára elérhetőek. A végleges Excel, Word és PowerPoint alkalmazásokat ugyanolyan feltételek mellett lehet beszerezni, mint a korábbi bemutató kiadásokat: az adott táblának 7 hüvelykes vagy nagyobb képátlójú érintőkijelzővel, legalább Android 4.4-es operációs rendszerrel és legalább 1 GB-nyi rendszermemóriával kell rendelkeznie, a központi egységének pedig ARM alapúnak kell lennie.
Word
A Microsoft szakemberei az első tesztek alapján remekül portolták az asztali alkalmazásokat táblákra, így az Office for Android csomag szoftverei nem csak jól néznek ki, de remekül is használhatóak. Apró kitétel, hogy használat előtt mindenképpen be kell jelentkeznünk meglévő Microsoft fiókunkba, amennyiben szerkeszteni vagy menteni szeretnénk az adott dokumentumot. Annak aki 10,1 hüvelykes vagy nagyobb képátlójú táblán szeretné használni az Office for Android csomag alkalmazásait, mindenképpen rendelkeznie kell Office 365 előfizetéssel, amelynek havidíja 6,99 dollárról indul. Az előfizetők természetesen extra szolgáltatásokat is kapnak: például nyomon követhetik az adott Word dokumentum változásait, illetve prezentációs nézetet is használhatnak PowerPoint-ban.
Excel
Az új appok egyébként nagyon hasonló dizájnnal rendelkeznek: kezdőlapjuk például szinte egyforma. A kezdőlap bal oldalán a korábban megnyitott dokumentumok listája látható, a jobb oldalon pedig az új dokumentumokhoz használható sablonokat találjuk. A bal oszlop alján található hivatkozással egyéb dokumentumok megnyitására is van mód. A fájlok persze nem csak az adott eszközön tárolhatóak, hanem akár Microsoft OneDrive, SharePoint vagy Dropbox tárhelyen is. Az egyes appok felhasználói kezelőfelülete nagyon hasonlít az asztali változatokéra, sőt, az elrendezés és a különböző funkciók is nagyrészt azonosak.
PowerPoint
Az appok rendkívül kényelmesen és könnyen használhatóak, az Excel például a nagyobb, komplikáltabb táblázatoktól sem akad össze. A táblák, a szövegek és a képek átméretezése ugyancsak gyerekjáték, szoftveres bugok pedig szinte alig vannak. Az érintőkijelző használatából több előny is fakad: PowerPoint-ban például könnyedén firkálhatunk, de kört is lehet rajzolni, hogy csak néhány dolgot említsünk. Fontos azt is megemlíteni, hogy míg a Word és az Excel esetében vízszintes és függőleges módban egyaránt dolgozhatunk, a PowerPoint csak és kizárólag a vízszintes módot támogatja – utóbbi persze amúgy is kézenfekvőbb a PowerPoint kezeléséhez. Az Office for Android bemutató kiadása a Microsoft elmondása szerint rendkívül népszerű volt, amit jól szemléltet, hogy a 33 nyelven elérhető szoftvercsomagot több, mint 250 000-szer töltötték le a világ több, mint 110 országából. Az Office for Android szoftvercsomag alkalmazásai már elérhetőek. A Word innen, az Excel innen, a PowerPoint pedig innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. rockpozan
2015.01.29. 18:24
Tényleg szuper alkalmazások! Múlt héten töltöttem le és több fájllal is tesztelem, hibátlanul teljesítették a feladatukat! Személy szerint én csak ajánlani tudom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!