iPon Hírek

Kész az OpenGL 4.3, már béta Nvidia driver is van hozzá

Dátum | 2012. 08. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az OpenGL API túlzás nélkül nevezhető a platformok között legjobban elterjedt és egyben legfejlettebb 2D/3D alkalmazásprogramozási felületnek. A szabvány legfrissebb, 4.3-as verziószámot viselő specifikációja számos hasznos újítással érkezik, amelyek rendkívül jó szolgálatot tehetnek a következő generációs alkalmazások és játékok esetében.

Az új szabvány természetesen a régebbiekkel tökéletesen kompatibilis marad, így az alkalmazások apránként kezdhetik el kiaknázni az új szabvány nyújtotta lehetőségeket, a régi funkciók pedig továbbra is elérhetőek maradnak. Az új specifikáció kibővített funkcionalitást biztosít a fejlesztők számára, de ezzel együtt az alkalmazások teljesítményének javításában és a GPU-ban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázásában is segít.

Az OpenGL 4.3 specifikációja az alábbi újításokat kínálja:

Az Nvidia már ma elérhetővé tette az első olyan béta drivereket, amelyek OpenGL 4.3-as támogatást nyújtanak, így az Nvidia asztali videokártyáihoz már el is érhetik a fejlesztők a fentebb tárgyalt új funkciókat. A friss, Windows és Linux operációs rendszerekhez készített Nvidia driver itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. I.Jozsef83
2012.08.06. 19:45
Merem remélni nem fizettek itt is , hogy nvidián jobban fussanak majd az alkalmazások ... nem szeretném ha ide is beletenyerelnének már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zack( ro)
2012.08.06. 20:55
"Hibafelismerő képesség, amely lehetővé teszi, hogy a fejlesztő az alkalmazás fejlesztése során hibaüzeneteket kaphasson." Micsoda? A 4.3 verziojig kellett fejleszteni, hogy egy Debugger-t bele rakjanak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2012.08.06. 22:37
Zack, jobb később mint soha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bodocz70
2012.08.07. 17:43
Akkor, most mi lesz a directX sorsa?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!