iPon Hírek

Készen állnak az asztali Penryn CPU-k

Dátum | 2007. 08. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Penryn maggal felvértezett újdonságai már elkészültek, a processzorokból 9 féle példány kerül majd a boltok polcaira. Az újdonságok főbb technikai paramétereiről már lehullt a lepel, ám a processzorok pontos végfelhasználói ára, valamint megjelenésük pontos időpontja egyelőre nem tisztázott. Az új Penryn magos egységekből négy fajta négymagos Yorkfield és öt fajta kétmagos Wolfdale egység lesz elérhető a megjelenés pillanatában.

A Yorfield modellek közül három példánynak publikusak az órajelei: az egységek mindegyike 1333 MHz-es FSB-vel érkezik, az órajelük 2,83 GHz, 2,66 GHz és 2,5 GHz lesz. A 2,83 GHz-es és a 2,66 GHz-es processzorok 12 MB másodszintű gyorsítótárral, míg a belépő szintet képviselő 2,5 GHz-es modell 6 MB-os L2 cache-sel lesz felvértezve.


A kétmagos Wolfdale kódnévvel ellátott egységek közül 4 példány órajelei kerültek nyilvánosságra. Az újdonságok 3,16 GHz-es, 3 GHz-es, 2,83 GHz-es és 2,66 GHz-es órajelekkel lesznek elérhetőek. A Wolfdale modellek 1333 MHz-es FSB-vel és 6 MB másodszintű gyorsítótárral büszkélkednek majd. Az Intel egyelőre nem közölte, hogy pontosan milyen típusjelzéssel lesznek ellátva az egyes kétmagos és négymagos processzorok, ám az már biztos, hogy az újdonságok a Core 2 márkanevet kapják.

A vállalat további két asztali Penryn maggal felvértezett processzort dob majd piacra, ám ezek a modellek egyelőre bejelentés előtt állnak. Az egyik egység egy Wolfdale, míg a másik egy Yorkfield processzor. A Wolfdale modell 6 MB-os L2 cache-sel, míg a Yorkfield processzor 12 MB másodszintű gyorsítótárral lesz felszerelve, természetesen mindkét egység 1333 MHz-es FSB-vel rendelkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.31. 16:05
vissza a hírhez

Az Intel Penryn maggal felvértezett újdonságai már elkészültek, a processzorokból 9 féle példány kerül majd a boltok polcaira. Az újdonságok főbb technikai paramétereiről már lehullt ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!