iPon Hírek

Kesztyűs kézzel is vezérelhető érintőkijelző

Dátum | 2009. 10. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az érintőkijelzők specialistája, a Getac egy újfajta megoldással jelentkezik a piacon, amely minden kétséget kizáróan hatalmas jelentőséggel bírhat majd a közeljövőben. A gyártó egy olyan különleges, kapacitív alapokon nyugvó, többérintéses technológiát is támogató kijelző típust fejlesztett ki, amelyet nem muszáj puszta kézzel érinteni ahhoz, hogy működjön, ugyanis kesztyűs kézzel is tökéletesen követi az utasításokat.

Kesztyűs kézzel is vezérelhetjük a V100-as ipari Tablet PC-t.Az újítás főleg azért jött létre, hogy igen hideg idő esetén se kelljen az embernek levenni a kesztyűt a különleges körülmények között is üzemelő, akár víz és ütésálló noteszgép vagy egyéb konfiguráció érintőképernyőjének használatához. Az ipari, rendkívül ellenálló készülékek esetében hideg vagy nedves időjárás esetén, valamint nagy általánosságban is hatékonyabban, gyorsabban és biztonságosabban vezérelhető a rendszer többérintéses, gesztusvezérelt érintőképernyő segítségével, mint egy hagyományos billentyűzettel.

A friss fejlesztés persze nem csak mostoha időjárás esetén lehet hasznos. A gyártó a kesztyűvel is vezérelhető érintőkijelzőket számos olyan területre is bejuttathatja, ahol fontos szempont a kesztyű viselése, például egészségügyi intézményekbe, illetve olyan laborokba is, ahol az érzékeny műszerek és alkatrészek miatt kötelező a kesztyűt hordaniuk a szakembereknek. A gyártó az új kijelzőt elsőként a V100-as típusjelzésű Tablet PC esetében alkalmazta: az újfajta érintőkijelző (érintés) válaszideje 35 ms-os, a rendszer pedig másodpercenként 100 (érintési) pont feldolgozására képes, azaz rendkívül gyorsan és pontosan reagál minden műveletre még a legmostohább körülmények között is.

Az új technológia minden bizonnyal a speciális területek kiváltsága marad, de hogy a későbbiekben átlagfelhasználók számára készített termékekben is elérhető lesz-e, az majd a jövőben kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!