iPon Hírek

Készül a 7 colos Surface

Dátum | 2013. 04. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az új Surface terve korábban már több pletyka útján szárnyra kapott, de ezúttal a Wall Street Journal beszámolója biztos forrásra hivatkozva állítja, hogy a Microsoft hamarosan piacra dobhatja a 7 hüvelykes masináját. A szoftveróriás valószínűleg a közelmúltban kialakult nagy érdeklődésnek köszönhetően változtatta meg a 7 hüvelykes táblagépekről korábban alkotott véleményét.

A vállalat tervei között az elmúlt évben még fel sem merült a 7 hüvelykes táblagép - árulta el a kiszivárogtatásért felelős alkalmazott, akinek pontos rálátása van a jövőben érkező gépekre és azok terveire. A kisebb Surface-nek feltehetően az iPad mini megjelenése adta meg az utolsó löketet, hiszen ha az Apple is lépéseket tesz egy kihasználatlan piaci rész elérése érdekében, akkor ott tényleg komoly változások következhetnek. Az egyelőre névtelenségbe burkolózó 7 colos táblagépnek a Nexus 7-tel és a Kindle Fire termékcsaláddal kell majd szembenéznie a kisebbik iPad mellett. Az IDC beszámolója szerint, az értékesített tableteknek több mint fele 8 hüvelyk alatti képátlóval rendelkezik - és ezek még csak a tavalyi év utolsó negyedévéből származó adatok. Ha a korábbi tendencia folytatódott, akkor mostanra még durvábbak lehetnek az arányok. Van tehát potenciál bőven a meghódítani kívánt területben, de a sikerhez ennél azért több kell majd.

A tervezés alatt álló masinával kapcsolatban konkrét információink sajnos egyelőre nincsenek, így az sem ismert, hogy pontosan mikor lehet rá számítani és mennyibe fog kerülni (a Nexus 7 fényében vékonyan kell fognia az árazóceruzának). Mindössze annyit tudunk biztosan, hogy a tömegtermelés valamikor később, de még idén be fog indulni. Az újdonsághoz a Surface RT és a Surface Pro betlije után nagy reményeket fűznek a Microsoftnál. A jelenlegi gépek viszonylag alacsony példányszámban kerültek eddig értékesítésre. Igaz ez főleg az RT-re, amiből az első rendelés sem fogyott még el maradéktalanul. Ha másért nem is, az alacsonyabb ára miatt megkérdőjelezhetetlen, hogy több jelentkező lehet a csöppségre, mint a 10,6 colos változatra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. vivanto
2013.04.12. 13:29
Legutóbbi tervük is elég pletyka szagú volt, ez most akkor a Surface 2 RT, vagy egy külön termék?

Nem mintha pont egy RT-t szeretnék venni, de elég nevetséges hogy itthon még csak a 64-est sem lehet kapni (prot meg egyáltalán), míg ezek már az utódját akarják kiadni. Ha más országoknál is ilyen tesze-toszán oldották meg a terjesztést, akkor ne hisztizzenek ha nem fogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2013.04.12. 20:35
A hardver egész pofás lenne (legalábbis külsőre.. a belső elég harmat), de a fő probléma maga a microsoft. Ebből se vesz senki ha vindóz rt-t raknak rá, mert egyszerűen nem létezik az a piaci rés ahova kitalálták.

Ha már butább / egyszerűbb rendszer is elég mint az asztali windows akkor arra tökéletes az android és még rugalmasabb is (mint régen a windows volt), ha meg valami csilli-villi idiótabiztos rendszer kell, akkor meg inkább túlárazott apple termékkel villog a divatmajom.

"Asztali" windows 8-al, meg temash / kabini apu-val, tisztességes áron akár még üthetne is a surface (már látom is a szlogent... "A használható tablet, kompromisszumok nélkül", de arra már nincs esze vagy türelme a microsoftnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm ByrDe...
2013.04.12. 20:43

"Asztali" windows 8-al, meg temash / kabini apu-val, tisztességes áron akár még üthetne is a surface (már látom is a szlogent... "A használható tablet, kompromisszumok nélkül", de arra már nincs esze vagy türelme a microsoftnak.

Többet kap érte ha nem lesz. Abban nincs rizikó. Majd az atom odab@sz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.04.13. 14:11
Nexus 7 árában (max + 10-20k) talán lesz esélye, de ha RT-s lesz, alapból nem lesz vonzó a népek számára, ha pedig Win 8, akkor az 7 colon eléggé el fogja veszíteni a lényegét, a több ablakos kezelőfelületet. De legalább kompatibilis lesz a régebbi progikkal.
Viszont már hallani olyanokat, hogy 1024*768-as felbontással jön, ami sztem alapból kudarc ma már, főleg, ha a korábbi árazást (Ipad * 2) követik.
Akár így, akár úgy, kicsi esélyt látok a sikerre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!