iPon Hírek

Készül a Galactic Civilizations harmadik része

Dátum | 2013. 10. 16.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

A Civilizations nevet hallva sokaknak bizonyára a Sid Meier nevével fémjelzett stratégiai játékok ugranak be, pedig létezik egy másik, hasonló stílusú és elnevezésű sorozat is, amelyik ha nem is olyan népszerű, mint a Firaxis alkotása, nagy megbecsülésnek örvend a játékosok körében. A Stardock cég által fejlesztett Galactic Civilizationsről beszélünk, mely egy 4X típusú, körökre osztott stratégiai játék, amiben a világűrt kell meghódítanunk. A széria eddig két teljes értékű részt és számos kiegészítőt élt meg, ma pedig megtudtuk, hogy fejlesztés alatt áll a harmadik felvonás is, aminek köszönhetően ismét ellátogathatunk a 23. századba. Az alapokon nem változtattak a fejlesztők, tehát marad a körökre osztott módon zajló játékmenet, a rengeteg választható faj, és fejlesztési lehetőség, illetve hatalmas pályákon harcolhatunk majd a világuralomért.

Mindezek mellett természetesen szép számmal kapunk újdonságokat is. Talán az egyik legfontosabb a hatszögalapú mezők megjelenése, amik már a Civilizations V-ben is bizonyították, hogy hatékonyabbak, és grafikailag is tetszetősebbek. Továbbá helyet fog kapni a játékban egy nagyon részletes hajótervező funkció, aminek köszönhetően saját maguk alkothatunk űrjárműveket, és alapos változáson esik át a program menedzsment része is. Kidolgozottabbá válik a bolygók fejlesztése, részletesebb lesz a diplomácia, utóbbinak köszönhetően hatékonyabban tudunk együttműködni a többi fajjal, vagy épp keresztbe is tehetünk nekik egy-egy jól sikerült gazdasági szövetséggel. Kisebb-nagyobb módosításon esik át stratégiai térkép, megjelenik a csillagközi tér, és lehetőségünk lesz rejtélyes anomáliákat felfedezni. A játékmódokat illetően annyit sikerült megtudni, hogy lesz online és offline (hotseat) többjátékos lehetőség is a Galactic Civilization III-ban, sőt még egy olyan multis módon is dolgoznak a fejlesztők, amelyben nem kell egyszerre minden játékosnak csatlakozni. Mindez nagyon jól hangzik, látszik, hogy nem csak egy újabb rókabőrt húznak le a fejlesztők a szériáról. Ami a technikai jellegű dolgokat illeti, a Stardock munkatársai külön kiemelték, hogy csak 64 bites rendszereket fog kezelni a program, mivel ezzel jobb mesterséges intelligenciát, és nagyobb, kidolgozottabb galaxisokat tudnak létrehozni. Grafikai oldalról pedig búcsút kell vennünk a DirectX 9-től, ugyanis a játék csak a 10-es és 11-es verziót fogja támogatni, ami természetesen szebb grafikát, illetve mutatósabb és testreszabhatóbb kezelőfelületet fog eredményezni. Nincs mit tenni, haladni kell a korral.
És hogy mindehhez mikor és mennyiért juthatunk hozzá? Pontos megjelenési dátumot még nem tudunk, de a stúdió jelen pillanatban már az alfa verzión dolgozik. Ezt követi egy nyitottabb alfa fázis, majd egy béta, valamikor a jövő év közepén. A program végleges bolti ára előreláthatólag 50 dollár lesz, ám ha valaki előre megvásárolja a Founder verziót, akkor 40 zöldhasúért szerezheti majd be a Galactic Civilization III-at, mellyel együtt jár a bétatesztelési lehetőség is. Azok a rajongók pedig, akik a Founder Elite csomagot veszik meg, a béta mellett az alfába is beleszagolhatnak, illetve a jövőben minden kiegészítőt és DLC-t ingyen megkapnak, ráadásul elnevezhetnek a játékban egy saját naprendszert. Mindezért nem kevés pénzt, összesen 100 dollárt kell a kasszánál hagyni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. benczeb90
2013.10.17. 08:29
A szárazföldi pityuzás eléggé bénácskán néz ki egyelőre, de ettől eltekintve kiváncsian várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Runciter
2013.10.17. 23:27
király volt, simán elvette a Master of Orion sorozattól a legjobb Space 4X játék címét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2013.10.20. 13:17
Igen, igen, igen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!