iPon Hírek

Készül a Google felhő-adattára

Dátum | 2009. 02. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Érdekes újdonságok kerültek a napvilágra a Google régóta híresztelt "online merevlemez"-szolgáltatásáról, amely gyakorlatilag korlátlan tárhelyet bocsát rendelkezésünkre a fájljaink tárolásához (ahogy azt már a Gmail-nél a leveleink esetében is megszokhattuk), amelyekhez aztán bárhonnan, bármiről, bármikor hozzáférhetünk.


Mindez a Google Pack legújabb frissítéséből derült ki, amely lényegében az előbb felsorolt jellemzőket írja le, valamint kitér még arra is, hogy a rendszer természetesen megbízható és biztonságos (ez elvégre alapkövetelménynek is mondható), valamint a tárhely-reklámszövegektől már megszokott modorban részletezi azt is, hogy "fotók, zenék és dokumentumok" egyaránt vígan elférnek rajta.

Végül, de nem utolsósorban különös hangsúlyt fektettek még a leírásban az univerzális hozzáférésnek, kiemelve azt is, hogy nem csak helytől és géptől, de böngészőtől is függetlenül használható lesz a rendszer, de még akár mobiltelefonról is. Mindez tehát lényegében megszokottnak mondható marketing-fogalmazás, viszont ami kiderül belőle, az egy nagyon is kellemetes szolgáltatást körvonalaz - olyat, ami valóban nagy lökést adhat az egy ideje már lebegtetett felhő-alapú megoldásoknak.

Érdemes lesz tehát odafigyelni a Google ezen új projektjére is, amint beindul, és letesztelni, hogy valóban olyan hasznosnak és flottul működőnek bizonyul-e majd, mint amilyennek sejtetik (és esetleg átolvasni a szerződést, hogy mennyire fogják nézegetni amit felrakunk).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.02.03. 12:58
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Destroy666
2009.02.03. 15:09
Egy újabb warez kiszolgáló van kiépülőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LordZolee
2009.02.03. 15:56
Csak meg ne bánjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!