iPon Hírek

Készül a Google-mobil

Dátum | 2007. 08. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Wall Street Journal jelentése szerint a Google töretlenül fejleszti a GPhone mobil-prototípust, ami egy éven belül elérhetővé válhat a nagyközönség számára. Az idézett bennfentesek szerint a Google már mobilgyártókkal és szolgáltatókkal is egyeztet; eddig konkrétan a T-Mobile-t és a Verizon Wireless-t keresték fel.


A források szerint a cég már "több száz millió dollárt" fektetett ebbe a projektbe; a leendő felhasználók valószínűleg ingyen előfizetést kapnak majd, mivel a telefon számos alkalmazásaiban tervezi a Google különböző hirdetések megjelenítését.

A Google számos szolgáltatása már most is elérhető mobiltelefonokról, de ez a tervezet egy újabb jelentős terjeszkedést jelez a mobiltelefonok világában.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatójának elmondása szerint a mobilos hirdetéseket az teszi különösen érdekessé, hogy a hagyományos hirdetések bevételeinek a dupláját (vagy még többet) termelik meg, mivel sokkalta személyesebbek azoknál.

Minden jel arra mutat tehát, hogy a Google jelentős szeletet akar vágni magának a mobilos hirdetések piacának egyre nagyobb tortájából. A híresztelések szerint a GPhone főbb "kulcsszavai" között lesz a Google kereső, az e-mail, a WiFi, a Google Maps, valamint a GPS és a kamera is.

A Google azonban továbbra sem hajlandó semmiféle konkrét információt nyilvánosságra hozni ebben az ügyben - csak annyit, hogy valóban dolgoznak mobil eszközökön használható termékeken.

Az Apple iPhone-jával ellentétben, amely leginkább a $499-$599-os eladási árakból húz hasznot, a Google sokkal inkább a különböző hirdetési csatornák kiaknázásából profitálna.

A Google hivatalos közleményében nem erősítette meg, de nem is cáfolta a GPhone-nal kapcsolatos híreszteléseket. Elismerték, hogy együttműködnek egyes mobilszolgáltatókkal és mobilgyártókkal, de részleteket nem közöltek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.06. 11:14
A Wall Street Journal jelentése szerint a Google töretlenül fejleszti a GPhone mobil-prototípust, ami egy éven belül elérhetővé válhat a nagyközönség számára. Az idézett bennfentesek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!