iPon Hírek

Készül a PES 2011

Dátum | 2010. 05. 04.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts-hoz hasonlóan a Konami is évről évre elkészíti a maga focis játékának aktuális verzióját, így nem meglepő, hogy a japán csapat nemrég bejelentette a 2011-es évre szóló Pro Evolution Soccer-t, mellyel kapcsolatban a fejlesztők radikális változtatásokat emlegetnek. Valljuk be, rá is fér a vérfrissítés a sorozatra.

Mint minden évben, ezúttal is bővülni fog a focisták mozgásrepertoárja, ehhez az ígéretek szerint több mint 1000 új animációt rögzítettek, természetesen motion capture technológiával. A fejlesztők megnövelik a játék nehézségét is, méghozzá oly módon, hogy ezentúl nem hagyatkozhatunk teljes mértékben az AI által irányított csapattársaink jó teljesítményére. A valódi focistákhoz hasonlóan ők is hibázni fognak a jövőben, nem fognak állandóan hajszálpontos passzokat adni, így nekünk jobban meg kell dolgoznunk a sikerért. Ugyanakkor a kidolgozott taktikákat hatékonyabban fogják végrehajtani az AI játékosok, a fejlesztők külön kiemelték az elfutások és háromszögezések szerepét, melyek használatára nagy szükségünk lesz, ha a védelem mögé szeretnénk kerülni.
 További újdonság (talán a legfontosabb mind közül), hogy a FIFA szériához hasonlóan a játékosainkat már 360 fokban mozgathatjuk, tehát nem csak a 8 irányban lehet futni és passzolni. Ez sokkal dinamikusabbá, precízebbé és realisztikusabbá teheti a PES 2011 játékmenetét. Az irányítás megreformálása nem merül ki ennyiben, mivel ha hihetünk az ígéreteknek, akkor lehetőségünk lesz átállítani és testreszabni a különféle cselekhez tartozó gombkombinációkat, így azokat sokkal könnyebben előhozhatjuk a meccs hevében.

Végül a Konami munkatársai szót ejtettek egy „régi-új” játékmódról, a Master League Online-ról is. Ez tulajdonképpen a korábbi részekben is szereplő Master League mód, melyben ezúttal szerepet kap az online közösség is (a focistákat például egymás között adhatjuk-vehetjük, kölcsönbe adhatjuk stb).

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. csigabigap...
2010.05.05. 09:39
mikor jelenik+ kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. infectedma...
2010.05.05. 10:04
Biztos ősszel/télen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kissjf
2010.05.05. 11:41
Tudtommal már a PES 2010-ben is 360°-ban mozognak a játékosok.(persze olyan kontroller kell ami ezt tudja)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2010.05.05. 13:57
kissjf, ez nem controller függö, ha a játék eddig nem támogatta! Ha játékkészítők azt mondják, hogy eddig nem volt, akkor hidd el nem is volt eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!