iPon Hírek

Készül a Star Ocean 5

Dátum | 2015. 04. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A népszerű JRPG-sorozat folytatódik, a Square Enix ugyanis bejelentette, hogy készül PS3-ra és PS4-re a Star Ocean 5. Megjelenési dátumot egyelőre nem tudunk, mint ahogy arról sincs információ, hogy megjelenik-e nyugaton a játék, de a széria korábbi részeiből kiindulva erre minden esély megvan. A fejlesztés alapját egyébként a PS3-as verzió adja, és jelenleg körülbelül 30%-nál tartanak.
A történetünk ezúttal egy Feycreed nevű bolygón játszódik, ami kereken 6 ezer fényévre található a Földtől. Három főszereplőt kapunk. Fidel Camus a vezető karakter, a kard a fegyvere és leginkább a béke megőrzése a célja. Miki Sorvesta a hősnő, aki Fidel gyerekkori barátja, és egyfajta idősebb testvérként tekint rá. Végül pedig itt van nekünk Lilia, egy fiatal lány, aki elveszítette minden emlékét és érzéseit. A harcrendszer valós idejű, a támadások függnek a karakterek és az ellenfelek közti távolságtól, illetve több gomb megnyomásával kombókba is fűzhetjük őket. A lényeg továbbra is az egy-egy elleni harcokon lesz, mint korábban, a főellenségekkel kapcsolatban azonban változásokat ígér a Square Enix, itt ugyanis minden karakter némileg másképp fog harcolni. A készítők továbbá sok véletlenszerű, de a történetbe illeszkedő eseményt ígérnek, melyek során akár el is rabolhatnak valakit a csapatunkból, ha pedig ez megtörténik, akkor megváltozhat a sztori és a befejezés is.
Suichi Kobayashi, a játék producere a Star Ocean 3 hangulatával szeretné megfűszerezni az ötödik részt, aminek a teljes címe egyébként Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness. Hiro Ogawa direktor szerint az alcímnek egyébként többféle értelmezése létezik, és igazán akkor fogjuk megérteni, ha eljutottunk a sztori végére. Egyelőre két hivatalos screenshotot kaptunk, valamint egy kedvcsináló előzetest (egyelőre felirat nélkül).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteoreso
2015.04.15. 21:33
Kár hogy gameplay nincs, ez akár jó is lehet, már aki meg tudja szokni, vagy szereti a manga RPGket azoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.04.16. 08:02
Nekem a SO3 túl nehéz volt a végére. Nem tudtam egy ponton átjutni, lehet csak én voltam béna, vagy keveset farmoltam, nem tudom. Az első rész számomra gyenge volt, a 2. részt kétszer is elvittem a közepéig, de ráuntam, főleg h megtudtam, százfajta befejezése van, az olyat pedig utálom. A 4. rész kimaradt az életemből, mert akkoriban még nem volt Ps3 a tulajdonomban, most meg már jrpg-kre nincs időm. Egy White Knight Chronicles 2 még vár rám, talán egyszer sikerül összehozni. Mindenesetre kár értük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!