iPon Hírek

Készül a Valve első hardvere

Dátum | 2012. 09. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Valve jövőre tervezi béta szakaszba léptetni első saját hardverét, tudhattuk meg a nekik dolgozó fiatal feltaláló/hacker hölgytől, Jeri Ellworth-től (@Engadget). A projekt már vagy egy éve fut, de még mindig gyerekcipőben van, a csapatot próbálják összetákolni, a prototípusok készítése még másodlagos helyen van.

Jeri nagyon szeret a Valve-nál dolgozni, elmondása szerint sosem dolgozott még olyan cégnél, ahol a kockázat és a kudarc ennyire elfogadott lenne. Alig bírta tartani a száját, legszívesebben mindent elmondott volna, de sikerült visszafognia magát és csak annyit mondott: "A cél, hogy lehetővé tegyük, hogy a Steam játékok szórakoztatóbbak legyenek a nappaliban játszva."

Ez a csapat 1 éves célja, azon fognak dolgozni, hogy az egeret és billentyűzetet igénylő játékok élvezhetőek legyenek a kontrollerhez szokott felhasználók számára, illetve azoknak, akik egyszerűen csak nem szeretnék átültetni a PC irányítást a tévéképernyőjük elé. Közösen dolgoznak a Steam frissen bétába lépett 'Big Picture Mode'-jával, ami gyakorlatilag a Steam UI átszabása tévéképernyő felbontásokhoz és az irányítás kontrollerhez való optimalizálása.

Ellsworth csapata tehát egy hardveres megoldást szeretne elővarázsolni a kalapból a Steam játékok irányítási gátjainak ledöntésére. Mindezt hogyan képzelik? Nem tudjuk. Annyi biztos, hogy a visszajelzéseinkre számítanak, úgyhogy legjobb ha szépen kivárjuk a bétát. Ha kíváncsi típusok vagytok (és a geek dolgok érdekelnek), akkor addig is ajánljuk figyelmetekbe a Jeri YouTube csatornáját, ahova rendszeresen rak majd fel videókat a fejlesztés kapcsán.

Ami a Valve hordható számítógép kezdeményezését illeti, az egy hosszabb távú cél, minimum 2-5 év, míg bármit is látunk majd a technológiából.

Nem, nem ez az új hardver! 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. gabesz7630
2012.09.21. 15:38
"Jeri nagyon szeret a Valve-nál dolgozni, elmondása szerint sosem dolgozott még olyan cégnél, ahol a kockázat és a kudarc ennyire elfogadott lenne."
Azert a fizetesert en is nyalnek meleg szarig a fonoksegnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2012.09.21. 19:48
Azért néha játékot is adhatnának ki, mert a Steam-es mézesbödön lehet hasznot hoz nekik, de új játékok nem keletkeznek(mondjuk a greenlight egy jó kezdeményezés).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fillesy
2012.09.22. 04:06
Félreértés ne essék, sokat használom a Steam-et, rengeteg játékot vettem régebben rajta pedig mostanában Xbox360-on játszom, de magyarázza már meg valaki hogy a picsába van az hogy a Borderlands 2. része 50 EURO (14.100Ft) amíg a boltokban már 8.900Ft-ért is meg lehet venni?
Én nagy támogatója vagyok a digitális disztribúciónak, szerintem mindenképp ez a jövő de azért kapja már be mind a kiadó mind a Valve. És nem, nem fogadom el hogy ez csak és kizárólag a kiadó szarja, bizony a Steam van ma már olyan erős hogy a Valve is tárgyalhatna velük mint pl. az Apple a zenei kiadókkal.
Hogy gondolják hogy megveszek valamit amivel nekik nincs előállítási, raktározási, szállítási és egyéb költségük és majdnem 60%-kal többet kérnek el érte mintha lemegyek a sarki játékboltba és tokkal, leírással, lemezzel együtt elhozom? Elment ezeknek a józan esze?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. and1ao
2012.09.22. 09:36
Ez nagyon jó példa arra hogy nem kell mindet steamen venni, én is 90%-ban csak ha valami akció van akkor veszek steamet játékot, egyébként is jobban szeretem kibontani a dobozokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vivanto
2012.09.22. 12:27
Hát én speciel hiába venném meg a dobozost, mivel nincs dvd-olvasóm (hdd van a helyén - notebook..) Persze a játékok nagy részét lehet aktiválni steamen telepítés nélkül is, de van, amit legalább 1-szer telepíteni kell, és ez eléggé zsákbamacska így meg.

A másik véglet meg, amikor valami barom régiós szerződés miatt meg se lehet venni steamen - gondolok itt a Rage-re.

Mindkét esetben legalább egy vásárlót veszítettek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2012.09.22. 13:56
fillesy : Steamen csak szarért húgyért leárazva szabad valamit is venni. Amikor már utánad dobják. Fél évente nyár-Karácsony pont elég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tDr1v3r fille...
2013.02.17. 10:25
Itthon azért olcsóbbak a játékok, mert máshogy nem tudják eladni őket... a Valve-nak meg nem érdeke hogy ezért csökkentesenek árat a saját boltjukban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2013.02.17. 22:09
Nyugi meg, a Valve filmre készül Ha már láthatóan a Weta Workshop meg jelent tuti lehet számítani ilyesmi megnyilvánulásra felőlük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!