iPon Hírek

Készül a VIA Epia N700-as Nano-ITX alaplapja

Dátum | 2008. 08. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA idén január folyamán jelentette be először, hogy kilép a lapkakészlet piacról, azaz nem készít több chipszetet az Intel és az AMD processzoraihoz. A lépés egyáltalán nem meglepő, elég csak megnézni, hogy a vállalat milyen csekély részesedéssel van jelen az alaplap piacon. A VIA most már teljes mértékben a saját processzoraira és lapkakészleteire fordítja figyelmét, ennek eredményeképpen új taggal bővül a gyártó Nano-ITX termékpalettája: az új jövevény a VIA Epia N700-as típusjelzést viseli.

A Nano-ITX formátumú alaplap 120 x 120 mm-es méretekkel rendelkezik, a terméket 1,5 GHz-es C7-es vagy 500 MHz-es Eden processzorral szereli fel a gyártó. Az új alaplap a legfrissebb VIA lapkakészletre, a VX800-as DirectX 9-es integrált videó vezérlőt is tartalmazó megoldásra épül. A valaha készített legalacsonyabb profilú ITX alaplapnak nevezi a gyártó az Epia N700-ast, amely egyetlen So-DIMM (notebook memória) foglalattal van ellátva, amelyben maximum 2 GB-os DDR2 533/667 MHz-es modult helyezhetünk el. Az alaplapon egyetlen IDE csatolófelület, két darab SATA 3 Gbps-os port (SATA II) és egy Mini-PCI slot található.

A kis újdonság ezeken kívül gigabites ethernet porttal, integrált HD audió vezérlővel, VGA kimenettel és két darab USb 2.0-s porttal is el van látva.


A VIA hivatalos közleménye szerint az Epia N700-as modell első mintapéldányai már javában készülnek, de a termék a nagyközönség számára majd csak valamikor szeptember közepe felé lesz elérhető. Az alaplap várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.08.17. 02:48
egyáltalán hol lehet ilyeneket kapni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!