iPon Hírek

Készül a Windows Phone 8 első, nagyobb frissítése

Dátum | 2012. 11. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Először egy Twitter bejegyzés tanúskodott az Apollo Plus kódnevet viselő frissítés körül folyó munkálatokról, mostanra viszont a The Verge számára meg is erősítette egy másik forrás a fejlesztést. A frissítés sok változással jár majd, de jelen állás szerint annyira nem grandiózus, hogy új verziószámmal kapjon tőle a rendszer.


Az újítások főleg a hálózati és a multimédiás képességekre lesznek nagy hatással, de valószínűleg a szokványos, kisebb teljesítményjavítások sem maradnak majd el. Valamint meg fog jelenni az értesítési központ (Notification Center), ami a vállalat nyilatkozata szerint az idő szűkössége miatt maradt ki a Windows Phone 8-ból. Az Apollo Plusban már támogatást kap a VPN hálózatok kezelése. Ennek érdekessége, hogy ez a Windows Mobile-nak már része volt évekkel ezelőtt, de a Window Phone 7-nél dobták ezt a képességet. Márpedig ez különösen fontos, ha a vállalati szférába is be akarnak törni, márpedig ez is szerepel a Microsoft tervei között. További javítás, hogy a Wi-Fi kapcsolat már akkor sem fog megszakadni, ha a kijelző lekapcsol; ez is komoly hiba jelenleg. A zenelejátszást érintően konkrétabban nem árulták el, hogy mit terveznek, de valószínűleg egy funkciókban gazdagabb applikációt kaphatunk.

A Microsoft ezúttal semmit sem szeretne elkapkodni, és nagyon úgy fest, hogy az Apollo Plus bemutatására csak február végén kerülhet majd sor a Mobile World Congress keretein belül. A frissítés már OTA (Over-the-Air) érkezik majd. Kisebb javítások is lesznek még ezt megelőzően. Például a pletykák alapján decemberben javítva lesz a HTC 8X-et és a Luma 920-at érintő spontán újraindulás, és a Skype-pal kapcsolatos stabilitási gondok is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2012.12.01. 16:14
hogy új verziószámmal kapjon tőle a rendszer. - szerintetek is értelmetlen?
HTC 8X-et és a Luma . lumia
ejj-ejj 2 hiba egy cikkben....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!