iPon Hírek

Készül az Age of Empires 4

Dátum | 2017. 08. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft bejelentette, hogy készül a klasszikus Age of Empires-sorozat legújabb része, az Age of Empires 4. A fejlesztésért a Company of Heroes és Dawn of War játékokról ismert Relic a felelős, a kiadásért természetesen a Microsoft felel. Érdekes, hogy ez már a második stratégiai cím, amit a Microsoft a SEGA egyik saját stúdiójának ad ki fejleszteni - előzőleg ugyebár a Creative Assembly készítette a Halo Wars 2-t. Persze az Ensemble 2009-es feloszlatása után nem is maradt olyan brigád cégen belül, ami RTS-ekkel foglalkozna. Ezen kívül, és egy rövid kedvcsináló előzetest leszámítva azonban sajnos semmit nem tudtunk meg a játékról. Kiderült viszont az, hogy az E3-on bejelentett, felújított első rész mellé a Microsoft berendelte a Definitive Editiont az Age of Empires 2-ből és 3-ból is. Mindegyiket a Forgotten Games készíti, azonban megjelenési dátuma még csak az elsőnek van, ami pontosan október 19-e.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. sirdani566
2017.08.22. 11:38
Húúúú, Relic az egyik, ha nem a legjobb stratégiai játék fejlesztő csapat, amit a Company of Heroes megalkotásával véghezvittek, az kb az RTS-ek reneszánsza. Azt szerettem bennük, hogy mindig a látványos, és áttekinthető, közepes méretű csatákra mentek ki, így elkerülve a a kevés szereplős rpg-rts feelinget, illetve a Total War sorozat csatáinak áttekinthetetlenségét. Az Age of Empires is hasonló elven működött ilyen tekintetben, szóval remeknek ígérkezik a dolog. Kíváncsi vagyok, hogy milyen korszakot fognak feldolgozni, mert egyrészt kézen fekvő lenne a világháborúk évtizedei, mivel abban van tapasztalata rendesen a Relicnek, plussz Battlefield 1, Call of Duty WW2, Dunkirk miatt újra releváns a téma. Ugyanakkor idősík szerint a Napóleoni háborúknak kellene következnie. Csak ne jövő legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ch00ler
2017.08.22. 11:50
Talán érdemes lenne egy VR változatot is csinálni belőle. Vagy, ami a mikrofoshoz közelebb áll, egy AR változatot. Akár csak néhány pályát, vagy demót.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Palanova
2017.08.22. 11:59
A Relic a Homeworlddel korszakot alkotott. A Warhammer 40k: Dawn of War 1-el megkoronázta azt. Dawn of War 3-al viszont melléfogott szerintem. Nem jó ómen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tyrel
2017.08.22. 13:16
Dawn of War 3-al úgy is olyan "jó" munkát végeztek, ideje porba tiporni egy másik nagy nevet is...

Mondjuk a DoW3 motorja szerintem kifejezetten jól sikerült (még ha semmi más nem is), szóval az jó alap lehet egy AoE4-hez, de könyörgöm a játékmenetet ne ők tervezzék meg hanem valaki aki az eredeti AoE-ken is dolgozott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hunluki
2017.08.22. 13:32
Mióta várok már egy jó stratégiára, Age of 2 pedig etalon, HD verzióval mind a mai napig tolom heti több alkalommal is.

Ideje lenne már hogy az RTS stílust is visszahozzák a divatba... most épp reneszánszát éli a túlélés, előtte a zombik, előtte az FPS-ek... A könnyem kicsordult amikor EA elkaszálta a generals 2-t. Mondhatni ki vagyok éhezve egy jóféle klasszikus bázisépítős RTS-re már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KisDre hunlu...
2017.08.23. 01:04
Uhhh, ne is mond a Generals 2-t... Múltkor barátommal néztünk pár játékból kiszivárgott videókat, tartalmakat. Ha már a klasszikus CnC rajongóknak okoztak kellemetlenséget pár résszel, legalább a Generals kevésbé retro s talán szűkebb táborát megörvendeztethették volna. EA elmehet a fenébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cathaya
2017.08.23. 05:18
Végre valami normális játék, remélem nem baltázzák el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Palanova
2017.08.23. 09:31
Azért volt pár jó rts a közelmúltban, pl 8-bit sorozat, act of agression. Igaz én nálam is etalon a c&c generals:zh és a supreme commander forged alliance, mégis az 8-bit sorozat is hozott kellemes perceket, ahogy mostanában is a Kingdoms & Castles, igaz az már inkább anno semmint rts, de hiánypótlónak jó volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!