iPon Hírek

Készül az Apple Earth?

Dátum | 2010. 07. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Teljes csendben, hivatalos közlés nélkül, a jelek szerint már hetekkel ezelőtt felvásárolta az Apple a quebec-i székhelyű, "3D földgömbös" Poly9 webes térképészvállalatot, az alkalmazottai többségét nyomban át is költöztette Kaliforniába, és mindenkit megkért, hogy ne beszéljenek az üzletről.

Klikk a teljes mérethez!
A vállalat talán legérdekesebb terméke a Poly9 Globe, egy böngésző- és platformfüggetlen, letöltésmentes, forgatható-nagyítható 3D földgömb - akárcsak a Google Earth -, ami használat közben különböző valós idejű adatokat is megjelenít a felhasználó éppen aktuális földrajzi helyzetébel kapcsolatban, így például a tengerszint feletti magasságát.

Természetesen a Poly9 Globe rendelkezik nagyfelbontású képekkel is az USA nagyvárosairól, és bár az időközben szintén hibernált hivatalos honlap szerint eredeti formájában már nem fejlesztik tovább, az Apple különböző termékeiben kétségkívül új formában láthatják majd viszont az érdeklődők.

Így tehát, a Google Maps-vetélytárs Placebase-t követően Poly9 immár az Apple második térképészeti szerzeménye; egyre biztosabbra vehető, hogy valóban függetleníteni akarják magukat a Google jelenleg még általuk is használt földrajzi alkalmazásaitól.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sleepingdr...
2010.07.15. 10:49
Már látom is logót: a földgolyó, amiből ki van harapva pl. németország...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. viktorxxx sleep...
2010.07.15. 11:13
vagy inkabb USA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.07.15. 17:49
Ki hitte volna.... ikor pereli be google?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!