iPon Hírek

Készül az első XO2-klón?

Dátum | 2009. 02. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A koncepció-fázison túllépve úgy tűnik, elindulhat végre a megvalósulás útján a V12 Design kétképernyős Canova laptopja, amelynek a terveit ugyan már júliusban megszellőztették, de aztán egészen máig nem is nagyon történt semmi több az ügyben.


Most azonban, mint kiderült, a V12 Design összeállt az amerikai Estari céggel, amely már foglalkozik egy ideje kétképernyős gépek fejlesztésével - bár ugyanakkor tény az is, hogy a még 2007-ben bemutatott 2-VU kétképernyős laptopjuk finoman szólva sem aratott átütő sikert, amiben kétségkívül szerepe volt az irgalmatlanul magas árának is ($4.350, amiért cserébe igen szerény hardverrel rendelkezett csak).


Mindenesetre az újonnan megkötött partnerség szellemében a weboldalukat legalábbis felfrissítették, és még azt a kijelentést is megkockáztatták, hogy az új alkotásukkal egyenesen forradalmasítani fogják a laptopokat. Ami ugyan valóban egy hangzatos marketing-szöveg, de hogy mi lesz belőle, az már csak a fent említett korábbi kudarc miatt is kérdéses.


Ha viszont valahogy mégis sikerre viszik a dolgot, és teszik ezt egy, még elfogadható árszinten, akkor az OLPC-sek is örülhetnek, mivel a Canova - legalábbis a tervek szerint - valóban úgy néz(ne) ki, mint az XO2 "nagy testvére", bár annál talán kissé kevésbé elegáns. De meglátjuk, mi lesz a végeredmény; reméljük a legjobbakat.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Magrathea
2009.02.16. 15:51
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. eXploRe4ct...
2009.02.16. 17:13
Nekem tetszik az ötlet, ugyanakkor tudom, milyen szörnyű képernyőt használni billentyűzetnek: hozzáérni lehet ugyan, de leütni nem, s ez a gépelés "élményét" szinte szánalmassá teszi. Mindazonáltal látok jövőt a tákolmányban, csak kérdéses, mennyire fogják venni és mennyire sikerül úgymond "olcsóra" csinálni a csodamasinát. És persze érdekes lenne az is, milyen hardverrel szerelik, mert ha már gyárilag van benne Bluetooth, továbbá van USB kapu is, egy billentyűzetet rácsatlakoztatni ez esetben már csak gyerekjáték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!