iPon Hírek

Készül az erősebb Galaxy Nexus?

Dátum | 2012. 02. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google jelenlegi zászlóshajója alighanem a legjobb androidos okostelefon jelenleg a piacon, de azért erőben akad még vetélytársa, ezért elképzelhető, hogy Google új variánssal készül. A szokatlan találgatás egy mérési eredmény okán indult be, amit az egyik legkomolyabb androidos sebességmérő statisztikái között találtak. A NenaMark2 egy kiemelkedő eredményt jegyez, minek beküldője nem közölte a nevét, a processzorának órajele pedig elmarad a többi mérésben szereplő Galaxy Nexusétól, viszont a pontszáma mégis 25 százalékkal magasabb. A teszt során a misztikus eszköz 1,3 GHz-es órajelen üzemelt, míg többi listázott készülék 1,4 GHz-en járt. Az érdekesség viszont a grafikus mag terén található, ugyanis a PowerVR SGX544 található a neve mellett. A 25 százalékos teljesítménynövekedést ráadásul 33 százalékkal túlhajtott grafikus magok ellen produkálta.


Az eredmények arra engednek következtetni, hogy az ismeretlen telefonban a Texas Instruments jelenlegi legkomolyabb lapkája, az OMAP4470 dolgozik, míg eredetileg az OMAP4460 köré épült a Galaxy Nexus. Az viszont furcsa, hogy miért csak 1,3 GHz-en tesztelték, holott 1,7 és 1,8 GHz-es órajelekre lett tervezve, de ne feledjük, hogy jelenleg is alul van hajtva, mivel az OMAP4460 eredetileg 1,5 GHz lenne, de a Google készülékében csak 1,2 GHz-ig megy el.

A hír kapcsán rengeteg spekuláció kapott szárnyra, ezek között a legegyszerűbb az a gondolat, miszerint a gyorsabb hardver az amerikai Sprint kínálatában áll majd szolgálatba, ugyanis a tervek szerint hamarosan érkezik az LTE képes variáns, és ezzel együtt lenne a legkézenfekvőbb a lapkakészlet cseréje. Ezt minden esetre nem tudjuk megerősíteni, de érdekes, hogy a Sprint eddig sem a processzort, sem a grafikus magot nem említette a rövidesen érkező csúcskészülék kapcsán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. lionhearte...
2012.02.01. 19:58
Bár tudnám, hogy a processzor órajele és a sugárzás milyen logikával kapcsolódik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kajmi
2012.02.01. 20:51
Akkor az én Core2Quad procimtól ami 2,4 GhZ-es már mazsolává kellett volna száradni a heréimnek? Baszki ez órajel nem atomerőműben sugárzásszint
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. somakb
2012.02.01. 21:49
Aha... és miből jön le az, hogy ez egy új Google Nexus? Akármelyik cég akármelyik teszt telója is lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.02.02. 20:37
Kicsit erdekes,hogy a Samsung eladja evente otszor ugyanazt a telkot,atkeresztelve es egy-ket komponenst kicserelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2012.02.03. 15:31
DogTheDog: miköze a samsungnak ehhez? bizonyára van annyi köze hozzá hogy gyárt bele némi alkatrészt meg hogy a google a samsunggal együtt dobja piacra de alapvetően nem sok köze van a többi galaxy-hoz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!